AI op je smartphone? Dit kan je ermee doen

Gepubliceerd op 27/05/2024 in Gouden tips van…

Artificiële intelligentie of AI is tegenwoordig overal. Het is nu zelfs aanwezig op onze smartphones en dat biedt heel wat mogelijkheden. Ontdek hieronder wat je allemaal kan doen op je telefoon met behulp van AI.

AI op je smartphone? Dit kan je ermee doen

AI is een hot topic met de explosie van tools zoals ChatGPT, Dall-E en vele anderen. Maar het is veel meer dan dat. Je vindt het op je computer, geïntegreerd in veel softwaretoepassingen, in je auto, in je domoticasystemen en nu ook op je smartphone.

Verschillende smartphonemerken, waaronder Google en Samsung, hebben besloten om AI tot het middelpunt van hun nieuwe smartphones te maken. Maar wat zijn de mogelijkheden van kunstmatige intelligentie op je telefoon? We leggen het hieronder allemaal uit.

AI helpt je om betere foto's te maken

AI is erg handig op het gebied van fotografie, zowel tijdens het fotograferen als tijdens de postproductiefase. Op de nieuwste Samsung Galaxy modellen (S23, S24, Flip5 et Fold5), kan je bijvoorbeeld de Photo Assist-functie gebruiken. Hiermee kan je gefotografeerde objecten verplaatsen of verwijderen of zelfs inzoomen en je foto bijsnijden. En dat alles in slechts een paar seconden. Vergelijkbare functies zijn te vinden op de nieuwste Google Pixel 8 et Google Pixel 8a en de Google Pixel 8a onder de namen Magische Editor en Magische gum.

Op diezelfde Google-smartphones mag je geen groepsfoto meer missen. Dankzij de Beste Opname-functie maak je meerdere foto's tegelijk en selecteert je camera daarna de meest geslaagde foto, waarbij niemand zijn ogen sluit of naast de lens kijkt. Voeg daar nog de Echte toon-functie aan toe, die automatisch de helderheid van je foto en de kleuren van de gefotografeerde objecten aanpast. Met andere woorden, de kleuren zijn zo natuurlijk mogelijk, voor opvallende foto's die altijd een succes zijn.


AI verandert je in een professionele filmregisseur

AI helpt je niet alleen met foto's, maar ook met video's. Heb je de neiging om te trillen als je filmt met je smartphone? Geen probleem, de Google Pixel 8 en de Pixel 8a verwijderen bijvoorbeeld automatisch trillingseffecten uit je video's dankzij de Video Boost-functie. Je kan ook je beste nachtvideo's maken dankzij Nachtvisie, dat zorgt voor optimale helderheid, zelfs voor je timelapses.

Geluid is ook een belangrijk element in je video's. Als je filmt in een auto, in een trein of als het waait, worden je video's meestal een beproeving om naar te kijken. Maar met Google's Magische Gum voor audio-functie is dat geen probleem! Deze AI-tool verwijdert automatisch ongewenste geluiden uit je video's.


Kunstmatige intelligentie voor je gesprekken

De belangrijkste functie van een smartphone is nog steeds bellen. Welnu, kunstmatige intelligentie kan je gesprekken makkelijker maken. Praat je met iemand die jouw taal niet spreekt? Geen probleem, de Live Vertalen-functie van Samsung Galaxy kan het gesprek in realtime vertalen. Dat werkt natuurlijk ook met tekstberichten en webpagina's die een vreemde taal bevatten.

Om bij het vertaalthema te blijven, de Google Pixel 8 kan tekst direct via je camera vertalen. Stel je voor: je bent op vakantie in Spanje, je zit in een restaurant en je begrijpt een woord op het menu niet. Pak je telefoon, maak een foto van het menu en je smartphone vertaalt alles direct.


Nog meer handige AI-functies

Er zijn ook een aantal functies die misschien bijkomstig lijken, maar die in bepaalde situaties bijzonder handig kunnen zijn. Samsung en Google bieden bijvoorbeeld de functie Omcirkel en Zoek. Hiermee kan je een object omcirkelen in een foto en AI zal dan het object identificeren en je alle mogelijke informatie erover geven met behulp van Google.

Maak je vaak notities op je smartphone? Met de Note Assist-functie van Samsung kan je je notities makkelijk ordenen. En als je fan bent van mobiele videogames, doen merken hun uiterste best om je prestaties in je favoriete games te verbeteren met kunstmatige intelligentie. De Samsung Galaxy-smartphones zorgen er bijvoorbeeld voor dat je toestel minder snel oververhit raakt met de Vapor Chamber-functie, en bieden nog mooiere beelden dankzij de Ray Tracing en Vision Booster-functies.


Klaar om te experimenteren met AI op je smartphone? Wacht niet langer en bezoek onze webshop om een smartphone te kopen waarmee je dat allemaal kan!

Bestel je smartphone!

Ben je eerder op zoek naar een nieuwe zakelijke smartphone? In onze webshop vind je zeker een exemplaar dat aan jouw professionele eisen voldoet.

Ja, ik wil een nieuwe smartphone voor mijn bedrijf!

Sophie

Het web en apps, dat zijn m’n grootste passies. Yep, ik hoor ook bij de FOMO-club. Je zal me dus nooit zonder m’n smartphone zien! #friends #family #travels #web #popculture #graphicdesign #art #fun

Andere artikels van Sophie