Een feestje plannen met AI? Een koud kunstje!

Gepubliceerd op 06/12/2023 in Gouden tips van…

Sta jij dit jaar in voor het plannen van jullie eindejaarsfeestje, maar heb je daar niet zoveel tijd voor? Dan hebben wij een gouden tip voor jou! Laat je feestje plannen door artificiële intelligentie of AI. Hoe je dat doet, lees je hier.

Een feestje plannen met AI? Een koud kunstje!

De mogelijkheden van AI zijn eindeloos en de tools schieten als paddenstoelen uit de grond. Zelfs voor jouw feestplannen zijn er heel wat opties die je het leven gemakkelijker maken. Voor deze taken kan je zelfs een AI-tool om hulp vragen.

1. Een supertof thema bedenken voor je feest

Wil je echt een cool thema voor een feest, maar ontbreekt het je aan creativiteit? Dan is ideagenerator.aiNieuw venster iets voor jou. Het is een zeer basic website met één tekstvak waar je de opdracht ingeeft. Wij kozen voor “a cool theme for a christmas party”. Je krijgt vervolgens een lijst met concepten, al zitten sommigen verstopt achter de betaalmuur van de pro-versie. Een greep uit het aanbod: “winter wonderland”, “santa’s workshop”, “gingerbread house contest”, “christmas costume ball”. We probeerden ook om de opdracht in het Nederlands in te geven, maar de antwoorden bleven in het Engels.


2. Je uitnodigingen laten schrijven

Of je je uitnodigingen nu op papier of digitaal verstuurt, een leuk tekstje dat bij je thema past is onmisbaar. Gelukkig schrijft ChatGPTNieuw venster dat probleemloos in jouw plaats. Geef hem wel voldoende instructies zodat de uitnodiging bij jouw stijl past én naadloos aansluit bij het thema. Dat doe je door ChatGPT een duidelijke rol te geven, bijvoorbeeld “je bent een creatieve party planner”.

Vervolgen omschrijf je zo gedetailleerd mogelijk het thema van je feestje en dan pas geef je ChatGPT de opdracht om een korte tekst te schrijven voor je uitnodiging. Wil je je uitnodiging ook nog virtueel aantrekkelijk maken? Dan vind je in de gratis online tool CanvaNieuw venster tal van sjablonen die je kan gebruiken. Bovendien heeft de pro-versie van deze tool ook heel wat AI-toepassingen waarmee je makkelijker foto’s bewerkt of betere teksten schrijft.


3. De aankleding bedenken

Geen feestje zonder de nodige decoratie! Laat je een handje helpen bij het bedenken van een leuke aankleding die bij je thema past. Er bestaan verschillende slimme AI-tools waarbij je een foto van je ruimte kan uploaden en die vervolgens kan aanpassen met behulp van AI. MidjourneyNieuw venster is ongetwijfeld de bekendste, maar ze zijn er verschillende! Sommige tools kan je echter enkel betalend gebruiken, bij andere moet je enkel een account aanmaken. Experimenteer bijvoorbeeld met DecorillaNieuw venster, DreamstudioNieuw venster, RoomGPTNieuw venster of AI Room PlannerNieuw venster.


4. Je gasten een unieke cocktail serveren

Mag het qua eten en drinken een beetje meer zijn dan een pintje en een glas wijn? Dan is BarGPTNieuw venster jouw beste maatje bij het partyplannen. Deze tool bedenkt creatieve cocktails waar je gasten ongetwijfeld versteld van zullen staan. Geef je fictieve barman een thema, een bepaald glas of enkele ingrediënten. Ook voor gerechten of hapjes kan je inspiratie vragen aan bijvoorbeeld ChatGPT of andere AI-tools gebaseerd op tekst.


5. De muziek verzorgen

Je feestje is natuurlijk niet compleet zonder aangepaste muziek. Je kan uiteraard zelf een playlist samenstellen, maar tegenwoordig bestaat daar ook een tool voor. Met Playlistable.ioNieuw venster geef je een thema of een sfeer in en laat je snel en makkelijk een aangepaste afspeellijst maken in Spotify. Sfeer gegarandeerd op jouw feest!


Zo, met deze tips en tricks ben je klaar om het feestje van het jaar te geven! Maar om er optimaal gebruik van te maken, heb je natuurlijk een degelijke internetverbinding nodig. Dan zit je helemaal goed met het Flex-pack! Dit pakket biedt je een onbeperkte internetverbinding thuis, een mobiel abonnement naar keuze en toegang tot 80 tv-zenders én de Pickx-applicatie.

Ontdek Flex nu meteen!

Sophie

Het web en apps, dat zijn m’n grootste passies. Yep, ik hoor ook bij de FOMO-club. Je zal me dus nooit zonder m’n smartphone zien! #friends #family #travels #web #popculture #graphicdesign #art #fun

Andere artikels van Sophie