Connectiviteit voor scholen met Academic Connect!

Gepubliceerd op 12/07/2022 in Uit eerste hand

Wist je dat scholen een digitale revolutie doormaken? Proximus en Signpost, een start-up gespecialiseerd in IT-oplossingen voor onderwijsinstellingen, hebben de handen in elkaar geslagen voor betere prestaties en meer kennis.

Connectiviteit voor scholen met Academic Connect!

Digitale school of digitaal geschoold?

Het gaat hier niet om zomaar een golf, maar wel om een vloedgolf! Terwijl in 2020 slechts 250 onderwijsinstellingen laptops in de klas gebruikten, zullen in 2023 alle instellingen, zonder uitzondering, voor laptops kiezen. Om deze schok op te vangen, hebben Signpost en Proximus besloten hun krachten te bundelen om scholen de ideale oplossing te bieden: Academic Connect.

Iedereen is erbij betrokken, iedereen moet ervan kunnen profiteren

Betrouwbare, performante netwerken en kwalitatieve leerplatformen vormen een belangrijke motor voor digitale inclusie bij de schoolgaande jeugd. Om ervoor te zorgen dat niemand achterblijft, is het cruciaal om scholen, leerlingen en leerkrachten met elkaar te verbinden en digitaal onderwijs beschikbaar te maken voor iedereen. Sinds afstandsonderwijs zijn intrede deed, is de internetverbinding van de leerkrachten thuis zelfs een onontbeerlijk werkmiddel geworden.

Door de brug te slaan tussen fiberconnectiviteit, hardware, software en digitale content willen Proximus en Signpost hun verantwoordelijkheid opnemen om de digitale omslag van ons onderwijs te helpen realiseren. Beide bedrijven reiken ook de hand aan de verschillende overheden die bevoegd zijn voor onderwijs om van het dichten van de digitale kloof een topprioriteit te maken.

Proximus engageert zich

Academic Connect illustreert het engagement van Proximus om van scholen een prioritaire doelgroep te maken voor de fiberuitrol, de technologie van de toekomst die ultrasnelle connectiviteit garandeert. In het kader van zijn investeringsplan om 4,2 miljoen woningen en bedrijven op fiber aansluitbaar te maken tegen 2028, heeft Proximus specifieke ambities voor scholen aangekondigd:

  • zowat alle middelbare scholen in België aansluiten op fiber tegen eind 2023;
  • het grootste deel van de aansluitingskosten dragen en daarvoor minstens 10 miljoen euro uittrekken;
  • zijn expertise op het vlak van wifi-oplossingen en security ter beschikking van de scholen stellen.

Wat denkt Guillaume Boutin, CEO van Proximus, hierover?

'Ik ben erg blij met de ondertekening van deze overeenkomst, die ons in staat zal stellen tegemoet te komen aan de digitale behoeften van scholen, leerkrachten en leerlingen. Onderwijs is van cruciaal belang voor de maatschappij in haar geheel en de samenleving van morgen. Voor Proximus is het essentieel het onderwijs te kunnen ondersteunen bij zijn digitale transformatie voor de komende generaties, door betrouwbare oplossingen te bieden en ervoor te zorgen dat iedereen kan profiteren van de mogelijkheden van de digitalisering.

Ons investeringsplan in fiber, de extra financiering die we uittrekken voor middelbare scholen en de oplossingen die we samen met Signpost aanbieden, zullen scholen helpen het digitale tijdperk binnen te stappen en nieuwe leermethoden in te voeren, nu en in de toekomst.'

Katleen

Efficiënt zijn, da’s mijn dada. Verwacht je aan concrete tips, apps en diensten die het je gemakkelijk maken!

Andere artikels van Katleen