U zit toch niet te wachten op een security-incident?

Gepubliceerd op 15/03/2024 in Nieuws

ICT-netwerken en cybersecurity evolueren zo snel: slaagt u erin tijdig de juiste expertise in huis te halen? Reinout Genbrugge, Sales verantwoordelijke VITO bij Proximus NXT, vertelt hoe zijn teams de publieke -en gezondheidssector ondersteunen dankzij het ‘VITO ICT Infra 2023’ raamovereenkomst.

U zit toch niet te wachten op een security-incident?

Van de Vlaamse overheid, lokale besturen en de gezondheidszorg, tot onderzoekscentra en scholen: door de digitale transformatie steunt de werking en dienstverlening van publieke instellingen veel meer dan vroeger op ICT. “Ik denk alleen al aan de hoeveelheid confidentiële data die beheerd moet worden om de continuïteit van werken te garanderen. Wie de voorbije tijd het nieuws volgde, weet intussen dat cybercriminelen in die instellingen dan ook meer en meer een interessant doelwit zien”, aldus Reinout.

ICT is niet alleen onmisbaar, ik merk dat het voor publieke instellingen vaak heel complex wordt.

Reinout Genbrugge, Sales verantwoordelijke VITO bij Proximus NXT

author

ICT is niet alleen onmisbaar, ik merk dat het voor publieke instellingen vaak heel complex wordt. Dan heb ik het niet alleen over de nood aan expertise voor ICT-beveiliging, maar ook over de bredere context rond connectiviteit en communicatie. Het is onder meer voor dat domein – netwerk en security – dat het raamcontract ‘VITO ICT Infra 2023’ een laagdrempelige oplossing biedt.

Compleet aanbod

Met het raamcontract wil VITO, de Vlaamse Instelling voor Technologisch Onderzoek, de toegang tot essentiële ICT-diensten makkelijker maken. “Publieke instellingen moeten dus geen marktbevraging meer organiseren of een eigen lastenboek opstellen. Alleen al die administratieve ontzorging maakt een enorm verschil. Daarnaast zijn binnen de raamovereenkomst alle gewenste services rond netwerk en security beschikbaar: via een gebruiksvriendelijk portaal en tegen voordelige tarieven”, licht Reinout toe.

Proximus NXT schuift niet alleen zijn eigen telecom- en ICT-expertise naar voren, maar bied een portfolio aan dat oplossingen voor netwerk en security bundelt van bijna 30 bedrijven. “Het gaat stuk voor stuk om gespecialiseerde A-merken, zowel Belgische als internationale. Zo kunnen we een toonaangevend aanbod doen, waarmee we ons meer dan ooit profileren als de partner die publieke instellingen door de disruptieve ICT-markt gidst”, verduidelijkt Reinout.

Zeven jaar gemoedsrust

De raamovereenkomst geldt voor een periode van minimum 4 jaar, en wordt mogelijke verlengd tot 7 jaar. Zo zijn publieke instellingen zeker dat Proximus NXT hen die hele periode zal begeleiden. “Meedenken met de klant op lange termijn, dat is typisch hoe we bij Proximus NXT de digitale transformatie benaderen”, benadrukt Reinout.

Ik denk dat ICT-expertise nog nooit zo binnen handbereik was. Vragen rond topics als NIS2, cyber resilience, veilige werkomgevingen of sovereign cloud …: ze zijn allemaal welkom bij onze experten.

Wist u dat Proximus NXT…

  • de grootste ICT-integrator van België is met een omzet in IT van ruim 600 miljoen?
  • 350 security-experten voor u heeft klaarstaan?
  • via 30 partners elke oplossing voor netwerk en security in huis heeft?
  • zo elk ICT-vraagstuk oplost?

Wil u meer weten?

VITO Infra 2023

Experts

Onze experten houden u op de hoogte van de laatste nieuwtjes en trends voor ICT professionals.

Andere artikels van Experts