Ga direct naar de hoofdinhoud
×
×

Sneller in gesprek met 4G

Gepubliceerd op 01/08/2018 in Nieuws

Sneller in gesprek met 4G

Wist u dat u vroeger met 4G wel kon surfen, maar niet kon bellen? Als u een oproep startte, schakelde uw smartphone als het ware terug naar 3G of zelfs 2G. Dankzij de VoLTE-technologie belt u via 4G. Zo bent u sneller in gesprek.

Wanneer u belt via VoLTE verbruikt u geen data, maar gewoon belminuten. Daar betaalt u geen extra kosten voor.

Meer weten over onze mobiele tarieven en abonnementen?

Download de brochure

Sneller in gesprek

VoLTE staat voor Voice over LTE, en LTE noemen we meestal 4G. Bellen over het 4G-netwerk dus. Net zoals bij mobiel surfen krijgt u bij bellen over 4G een pak sneller aansluiting dan over 3G of 2G. Zo rinkelt de gsm al na amper 2,6 seconden in plaats van 7 seconden. Dat is een gemiddelde bij oproepen van en naar VoLTE-compatibele toestellen. Bovendien kunt u tegelijk bellen en surfen, in de auto bijvoorbeeld, als u belt en tegelijkertijd een gps-app gebruikt.

Kristalheldere geluidskwaliteit

Om van de beste geluidskwaliteit te genieten moet u van en naar VoLTE-compatible toestellen bellen. VoLTE wordt gefaseerd uitgerold, momenteel telt Proximus 400.000 actieve gebruikers. Eind vorig jaar stond de teller nog op circa 200.000. Tegen eind 2019 worden 1,5 miljoen actieve VoLTE-gebruikers verwacht.

Hoe zit het met de gesprekskwaliteit bij de operatoren?

Commsquare, de referentie voor kwaliteitsmonitoring van mobiele netwerken, heeft tussen 3 mei 2018 en 12 juni 2018 testen en metingen uitgevoerd over het hele land, zowel in steden als gemeenten.

Wat zijn de 13 meest gesteld vragen over mobiel werken?

Download de infogids

* Volgens de MOS (Mean Opinion Score). Dit is een indicatie voor de kwaliteit van een telefoongesprek uitgedrukt in een getal van 1 tot en met 5, waar 1 de slechtste kwaliteit heeft en 5 de beste.

Proximus team

Proximus houdt u op de hoogte van de laatste nieuwtjes en trends voor ICT-professionals

Blog topics

 

Contacteer ons

Onze medewerkers staan klaar om u te helpen!