×
×

Kantoor op zak

Gepubliceerd op 13/04/2017 in Oplossingen & diensten

Kantoor op zak

Tegen 2021 zullen mobiele data voor 90% via smartphones verlopen. Het gemiddelde verbruik zal dan oplopen tot 18 GB per maand, tien keer zoveel ls nu. Indrukwekkende cijfers uit het Mobility Report van Ericsson. Is uw organisatie hier al klaar voor?

Nu we voortdurend mobiel en online zijn, geldt meer dan ooit ‘time is money’. Bedrijven die niet snel reageren op vragen van hun klanten, zien hun omzet onvermijdelijk kelderen. Mobiele toegang tot bedrijfsgegevens is dus noodzakelijk om uw klanten niet te verliezen.

Mobiel werken

Het gaat natuurlijk niet alleen om uw klanten: ook uw medewerkers zelf zijn vragende partij. De tijd waarin we van negen tot vijf op kantoor zaten, is voorbij. Werknemers verwachten dat ze zelf de flexibiliteit krijgen om hun werkuren en locatie te kiezen. Mobiel werken is op die manier een win-win: minder fileproblemen en een betere balans tussen werk en privé voor uw medewerkers, en een hogere productiviteit en beschikbaarheid voor uw organisatie en uw klanten.

Talent aan boord

Hebt u het moeilijk om getalenteerde medewerkers aan te trekken en aan boord te houden? De juiste werktools zijn voor ‘digital natives’ steeds belangrijker. De jongste generatie wil professioneel op dezelfde manier met mobiele toestellen en data omgaan als privé. ‘Always on’ is voor hen geen modewoord maar een levenswijze. 

Het kantoor bij de hand

Mobiel werken betekent ook mobile samenwerken en afspraken maken. Ook toepassingen die de samenwerking vereenvoudigen, moeten dus makkelijk mobiel te gebruiken zijn. Contacten en agenda’s bijvoorbeeld, maar ook mogelijkheden om te vergaderen of informatie te delen.

Altijd en overal

Is uw organisatie er klaar voor om medewerkers altijd, overal en via elk toestel toegang te geven tot hun bedrijfstoepassingen? Op operationeel vlak kunt u daarvoor uw mobiele vloot – al dan niet geleased – central beheren of laten beheren. En dat zowel voor de uitrol en (pre)configuratie van toestellen als de beveiliging, het applicatie- en voorraadbeheer ...

Snel en betrouwbaar

Een kwalitatief netwerk met uitgebreid bereik en hoge snelheden is een must voor de productiviteitsstijging van uw medewerkers. Zowel 3G, 4G als wifi (hotspots) kunnen daarvoor slim worden ingezet. Zeker tijdens een buitenlandse trip kan het nuttig zijn een roamingoptie op uw abonnement te nemen waardoor u steeds vlot kunt blijven surfen. 

Sowieso worden telefoontjes, sms’jes en mobiele data vanaf 15 juni binnen Europa volgens de nationale tarieven afgerekend. Verder kunnen sommige gebruikersgroepen veel voordeel halen uit bijvoorbeeld een abonnement met gedeeld datagebruik zodat het datavolume onder een onbeperkt aantal medewerkers verdeeld kan worden. Proximus houdt bovendien elke gebruiker op de hoogte van zijn verbruik via sms, terwijl u zelf een dagelijks e-mailrapport kunt opvragen dat een overzicht geeft van uw kosten en eventueel die van uw medewerkers. Zo haalt u uit mobiele data alleen maar voordelen.

Meer info? 

One

One is het ICT-vakblad van Proximus voor CIO’s en ICT-professionals van grote en middelgrote ondernemingen. 

Blog topics

 

Contacteer ons

Onze medewerkers staan klaar om u te helpen!