SD-WAN stroomlijnt beheer connectiviteit bij Groep Haeck

Gepubliceerd op 27/04/2022 in Klantenverhalen

Van de administratieve medewerkers tot de technici die in het atelier met diagnosetoestellen in de weer zijn: SD-WAN garandeert bij Groep Haeck de stabiele connectiviteit die de autobedrijven nodig hebben.

SD-WAN stroomlijnt beheer connectiviteit bij Groep Haeck

Groep Haeck & Partners is concessiehouder van de automerken Opel en KIA. Tot de groep behoren verder onder meer ook een filiaal van MyCar en een carrosseriebedrijf. De vestigingen van de groep in Gent, Eeklo en Knesselare zijn via Software-Defined Wide Area Network (SD-WAN) van Proximus met elkaar verbonden. SD-WAN helpt om data via een optimale routering over een netwerk te versturen. Het is een softwarelaag bovenop uw netwerk om het verkeer tussen locaties en personen intelligent en eenvoudig te beheren.

SD-WAN integreert naadloos met uw MPLS-netwerk, bijvoorbeeld Explore. Via SD-WAN kent u extra bandbreedte toe aan de toepassingen die essentieel zijn voor uw bedrijf. “Sinds enige tijd draait onze dealersoftware in de cloud”, vertelt ICT-manager Wim Van Geert. “Die software omvat alle administratie: van het beheer van afspraken tot de facturatie.”

Werken in de cloud vereist echter een stabiele, betrouwbare internetconnectie. “Die hadden we niet”, zegt Wim. De impact was groter dan we zouden vermoeden, ook in het atelier. “Moderne auto’s zitten vol technologie. Een onderhoudsbeurt omvat heel vaak ook het uitvoeren van diagnoses en updates. Daarbij is een stabiele internetverbinding een must. Valt het internet uit tijdens een diagnose, dan kan dat schade veroorzaken. Daar moeten we dan wisselstukken voor bestellen, waardoor de klant zijn wagen een paar dagen extra moet missen.”

Werken in de cloud vereist een betrouwbare internetconnectie. Mocht onze verbinding wegvallen, dan neemt 4G naadloos over.

Wim Van Geert, ICT-manager bij Groep Haeck & Partners

Redundantie voor internet en telefonie

Omdat de internetpartner van Groep Haeck het probleem niet opgelost kreeg, klopte het bedrijf bij Proximus aan. “Zo zijn we bij een totaaloplossing uitgekomen,” zegt Wim. “Proximus biedt ons ook vaste en mobiele telefonie aan, inclusief de leasing van de mobiele toestellen.” Daar kwam de internet break-out bij, met een mobiele verbinding via 4G back-up. Mocht de internetverbinding nog wegvallen, dan neemt 4G naadloos over. “Maar dat is tot nog toe niet nodig geweest”, zegt Wim. Groep Haeck beschikt nu over een stabiele en betrouwbare verbinding.

Daarnaast koos Groep Haeck er ook voor om zijn telefonie redundant uit te bouwen. Om altijd telefonisch bereikbaar te zijn, beschikt Groep Haeck over Voice Managed Services (VMS) van Proximus. “Het systeem fungeert als back-up voor onze telefonie. Toen onze telefooncentrale onlangs even buiten dienst was voor enkele aanpassingen, hebben we de telefoontjes van klanten opgevangen via VMS. Zo was er geen enkele hinder in het telefoonverkeer.”

Totaaloplossing beheerd via SD-WAN

Het beheer en de beveiliging van de connectiviteit verloopt via SD-WAN en stuurt daarbij het gebruik van de verschillende netwerken van Groep Haeck aan, zoals de internetverbinding, 4G en het wifinetwerk. SD-WAN maakt dat mogelijk zonder dat Groep Haeck daarbij in eigen expertise voor netwerkbeheer moet investeren. Bovendien is het netwerk ook beter beveiligd, waardoor die zorg alvast wegvalt bij het eigen IT-team.

Het is belangrijk dat we altijd over de juiste connectiviteit beschikken. SD-WAN staat in voor het beheer.

Wim Van Geert, ICT-manager bij Groep Haeck & Partners

Klaar voor een digitale toekomst

“Voor ons is het belangrijk dat we altijd over de juiste connectiviteit kunnen beschikken”, zegt Wim. “De toegang tot bedrijfstoepassingen die in de cloud draaien is nu gegarandeerd, net als het gebruik van wifi of het aparte wifinetwerk voor bezoekers. Het gaat erom dat we onze klanten het vertrouwde hoge niveau van dienstverlening kunnen aanbieden.” Connectiviteit is daarbij onontbeerlijk – en dankzij SD-WAN en Proximus nu bij Groep Haeck altijd gegarandeerd. “Zo zijn we klaar voor de toekomst”, besluit Wim, “want ook in onze sector neemt de digitalisering alleen maar verder toe.”

Groep Haeck & Partners is concessiehouder van de automerken Opel en KIA, met vestigingen in Gent, Eeklo en Knesselare. De groep telt 60 medewerkers.

Is een software defined netwerk iets voor uw bedrijf?

Vraag het een expert Nieuw venster

De beleggingsinstelling Degroof Petercam koos voor SD-WAN. Zo kunnen ze aan wendbaarheid en flexibiliteit winnen en tegelijk ook de exploitatiekosten doen dalen.

Ontdek meer

One

One is het ICT-vakblad van Proximus voor CIO’s en ICT-professionals van grote en middelgrote ondernemingen. 

Andere artikels van One