Verklein de digitale kloof tussen werk en privé

Gepubliceerd op 27/04/2017 in Nieuws

Verklein de digitale kloof tussen werk en privé

Vandaag is elke onderneming in een strijd gewikkeld om de beste medewerkers te kunnen aantrekken en behouden. Maar al meer dan 20 jaar zet de wettelijke ‘loonnorm’ de bedrijven aan tot matigheid. HR-directies zoeken daarom naar alternatieve verloningsmogelijkheden. Maak kennis met enkele nieuwe wapens en manoeuvres in de war for talent.

Pakketten op maat

Een groeiend aantal bedrijven gebruikt de zogenaamde ‘cafetariaplannen’ voor variabale vergoedingen. De medewerkers kunnen kiezen uit een mix van bedrijfswagens of andere mobiliteitsvergoedingen, maaltijd- en cadeaucheques, hospitalisatie- en andere verzekeringen, extra vakantiedagen, pensioensparen, smartphones en/of tablets… Alleen de fiscale rechtsonzekerheid verhindert een veralgemeende toepassing. 

Werk-privé

Het komt er echt op aan om op maat van uw medewerker te verlonen. Bij voorkeur focust u op het evenwicht tussen werk en privé en maakt u thuiswerk zo gemakkelijk mogelijk. Zo komen we als vanzelf bij het communicatiemateriaal. Wat blijkt? Er is soms een grote kloof tussen de technologie van het bedrijf en deze die werknemers thuis gebruiken. Onderzoek leert ons dat bijna de helft van het Europese personeelsbestand meent dat hun werkgever onvoldoende gebruik maakt van de nieuwste technologieën. 

Connectiviteit

Bovendien beschouwen jongere werknemers telecommunicatietools niet meer louter als een onderdeel van hun loon. Voor hen is dat een basisrecht: in contact kunnen staan met al hun relaties vinden ze cruciaal voor hun persoonlijke ontwikkeling. 

Prioriteit

Volg de digitale revolutie op de voet, spreek er over met uw medewerkers, sta open voor hun suggesties. Want als de kloof tussen hun privésfeer en uw werkomgeving te groot wordt, riskeert u uw meest gedreven medewerkers te verliezen … aan een concurrent die dit speerpunt van de huidige war for talent wel goed begrijpt.

White paper 

Wil u hier meer over weten? Download ons rapport en informeer u over de nieuwe ICT-mogelijkheden

Proximus team

Proximus houdt u op de hoogte van de laatste nieuwtjes en trends voor ICT-professionals

Andere artikels van Proximus team