Artificiële intelligentie: de gamechanger voor uw bedrijf

Gepubliceerd op 08/01/2024 in Innoveren

Nooit eerder was de zakenwereld zo veeleisend. Om succesvol te blijven, moet men zich aanpassen. AI verandert uw leven in alle sectoren: klantenservice, HR, verkoop, logistiek, enz. Kies voor de efficiëntie van een geautomatiseerde wereld.

Artificiële intelligentie: de gamechanger voor uw bedrijf

ChatGPT en generatieve AI: een revolutie in het bedrijfsleven

Generatieve AI klopt aan bij bedrijven. En door middel van ChatGPT gebeurt dit alsmaar sneller. Het had slechts twee korte maanden nodig om 100 miljoen gebruikers te bereiken. Ontdek waarom en hoe u het zo snel mogelijk in uw bedrijf integreert.

Lees de blog

Verhalen van klanten

Deltrian

Deltrian, een bedrijf gespecialiseerd in luchtfiltratie, heeft zijn voorraadbeheer geoptimaliseerd dankzij AI en het gebruik van drones, waardoor veel tijd, geld en ruimte wordt bespaard. Er gaat niets boven een goed spelletje Tetris!

Ontdek de use case van Deltrian

Proximus interactieve FAQ

Dynamische, nauwkeurige en zeer adaptieve FAQ's? Generatieve AI maakt het mogelijk! Dankzij een beter begrip van de gestelde vragen verlaagt de werklast van een callcenter en verbetert de gebruikerservaring. Proximus NXT heeft deze FAQ 2.0 getest op haar eigen site.

Lees meer over FAQ 2.0

Proximus NXT: AI-expertise in drie belangrijke domeinen

Proximus NXT dompelt u onder in 'Generatieve AI', 'Computer Vision' en 'Anomaly Detection & Forecasting'. Ontdek de expertise van Proximus NXT in deze drie domeinen. Expertise waarmee u het potentieel van elk bedrijf ten volle benut.

1. Generatieve AI

Schakel een versnelling hoger in uw essentiële activiteiten en neem een voorsprong op de concurrentie. Generatieve AI neemt verschillende centrale rollen op en geeft u op die manier onmiddellijk gepaste antwoorden in een duidelijke en intuïtieve taal. Als digitale assistent voor tijdrovende en repetitieve taken, brainstormingpartner en analist van informatie, zorgt generatieve AI voor een revolutie in uw dagelijkse activiteiten.

Zet generatieve AI in voor meer efficiëntie, intelligentie en innovatie binnen uw bedrijf. Laat uw bedrijf de grenzeloze mogelijkheden van de toekomst omarmen.

Benoît Hespel, expert Generatieve AI & TALN bij Proximus NXT

author

2. Computer vision

Verbeter de klantervaring, verlaag de kosten en verrijk beslissingen met computer vision. Artificiële intelligentie zet data in veel sectoren om in waardevolle inzichten. In de retailsector bijvoorbeeld automatiseert u uw voorraadbeheer, minimaliseert u stock-outs en maximaliseert u de beschikbaarheid van producten. In een productieomgeving identificeert u productiefouten nauwkeurig, vermindert u het aantal terugroepacties en beschermt u uw merk.

Computer vision is een onmisbaar hulpmiddel voor een bedrijf dat concurrentievoordeel wil behalen in een wereld die wordt aangestuurd door data.

François Laurent, expert Computer Vision bij Proximus NXT

author

3. Anomaly Detection & Forecasting

Met anomaliedetectie en forecasting bent u niet alleen reactief. U geeft proactief vorm aan uw succes. Anticipeer op markttrends en optimaliseer uw middelenbeheer. Anticipeer op veranderingen in klantvoorkeuren, de aanvulling van populaire producten en de kosten van te grote voorraden. Detecteer afwijkingen in de infrastructuur voordat uw bedrijfsactiviteiten worden verstoord. Identificeer atypische financiële transacties en voorkom fraude.

Dankzij anomaliedetectie en forecasting handelt u in real time op basis van inzichten, wat een betere strategische planning en toewijzing van middelen mogelijk maakt.

Silke Plessers, expert Anomaly Detection & Forecasting bij Proximus NXT

author

Ons waardeaanbod is uniek en onderscheidt zich door 3 belangrijke factoren.

Een team van experts dat uniek is op de Belgische markt met twee soorten expertprofielen: AI-experts (Ada) en Data-experts (AI enablers Codit):

 • AI-enablers: meer dan 200 data-experts, voornamelijk van onze dochteronderneming Codit, die uw data gebruiksklaar maken.
  1. Ze verzamelen en verbinden data uit verschillende bronnen (bijvoorbeeld door ze te migreren naar een Azure cloud).
  2. Ze maken met andere woorden de data toegankelijk en begrijpelijk voor de stakeholders van uw bedrijf.
  3. Ze structureren ten slotte de data en maken ze compatibel met elkaar.
 • De AI-experts bouwen de AI-algoritmes voor alle use cases. Deze 90 AI- en cybersecurity-experts zijn gegroepeerd in één competentiecentrum dat Proximus Ada heet.

a. Meer dan 100 AI-use cases op maat werden intern in alle afdelingen van Proximus Groep toegepast (een interactieve FAQ voor onze website, een schrijfassistent voor onze klantendienstmedewerkers die instaan voor het beantwoorden van online gesprekken met onze klanten, een tool voor het voorspellen van smartphonevoorraden in winkels, enz.). Deze modellen kunnen worden hergebruikt, verdubbeld en aangepast aan andere bedrijven en use cases.

b. Een samenwerking met meer dan 100 klanten om samen met hen grootschalige, schaalbare cloudoplossingen te bouwen.

Een pragmatische methodologie: het implementeren van AI, en meer specifiek generatieve AI, moet worden gezien als een traject in plaats van een project. Op basis van onze eigen ervaring op dit gebied kunnen we u begeleiden en adviseren om dit project stap voor stap werkelijkheid te laten worden.

Omdat we geloven dat er geen uniform AI-model bestaat, bouwen we hybride AI-modellen op maat die specifieke taken kunnen uitvoeren en waarde kunnen toevoegen aan uw bedrijf.

Ons waardeaanbod is uniek op de markt: het richt zich op alle aspecten van een AI-project en maakt end-to-end implementatie en managed services mogelijk.

Dompel uw bedrijf onder in het AI-tijdperk met Proximus NXT

Profiteer van de begeleidingsprogramma's van Proximus NXT, Ada en Codit. Van gerichte opleiding tot de implementatie van een concreet gepersonaliseerd AI-project: ontdek gaandeweg het onbegrensde potentieel van AI-technologie. Wij schrijven samen met u het nieuwe hoofdstuk van uw bedrijf.

Neem deel aan deze AI-revolutie! Meld u aan voor onze uitgebreide opleidingsmodules en ontgrendel de multisectorale kracht van deze ongelooflijke technologie.

Voor wie?

 • De cursus AI Demystification biedt besluitvormers een uitgebreid inzicht in de mogelijkheden van AI.
 • De opleiding Analytics Translator is ontworpen voor de intermediairs tussen datawetenschappers en bedrijfsleiders. Zet uw complexe data om in bruikbare inzichten.
 • Creëer relevante content die uw publiek aanspreekt met de training Prompt Engineering voor contentmakers en productontwikkelaars.
 • AI voor Executives is een cursus voor leidinggevenden die op zoek zijn naar nieuwe tools om de bedrijfsstrategie te sturen en hun organisatie vooruit te helpen.
 • AI voor Developers helpt ontwikkelaars de AI-toepassingen van morgen te bouwen.

Wat houdt de opleiding in?
Afhankelijk van de module hebben de deelnemers na de opleiding een gedegen begrip van artificiële intelligentie, zijn ze in staat om weloverwogen beslissingen te nemen, data om te zetten in strategie, innovatieve AI-ondersteunde content te creëren, een strategische visie voor AI in hun bedrijf te ontwikkelen en praktische ervaring op te bouwen wat betreft AI-ontwikkeling.

Geïnteresseerd in AI-opleidingen om uw bedrijf een AI-boost te geven?

Praat met het AI-team Nieuw venster

Stap in het AI-proces en til uw onderneming naar een hoger niveau. De AI Discovery Mission van Proximus NXT is een kort programma om uw innovatief potentieel aan te wenden en u te begeleiden bij uw eerste stappen met artificiële intelligentie richting een ongekende groei.

Voor wie?

Wil u uw bedrijf een boost geven? Dan is dit programma echt iets voor u! Proximus NXT geeft u de sleutels in handen om een voortrekkersrol te spelen in de dynamische en veelbelovende wereld van AI! Opgelet: de plaatsen zijn beperkt.

Proximus NXT begeleidt u bij een proces van 5 stappen

 • Stap 1: Analyse van uw organisatie -
  Tijdens deze eerste fase zullen we:
  • informatie over uw bedrijf verzamelen,
  • de belangrijkste spelers identificeren en aanbevelen,
  • een aanbeveling formuleren voor een stuurgroep voor de opdracht en een tijdschema.
 • Stap 2: AI Demystification:
  als u geïnteresseerd bent, kunnen we een sessie organiseren om alle facetten van AI te verduidelijken. Van dataverwerking tot de verschillende gebruikte AI-modellen: we bieden een sessie die voor iedereen toegankelijk is om uit te leggen hoe AI werkt en wat de mogelijkheden ervan zijn.
 • Stap 3: AI-use cases identificeren: we hebben een bewezen methodologie voor het identificeren, kwalificeren en bepalen van de omvang van AI-kansen.
  We gebruiken een reeks technieken om zakelijke kansen te identificeren, ze te prioriteren en de meest veelbelovende te selecteren.
 • Stap 4: Evaluatie en budgettering:
  we evalueren uw use case(s) intern. Ons team beoordeelt de haalbaarheid van uw use cases en levert een schatting van de ontwikkelingskosten en een volledige rentabiliteitsanalyse.
 • Stap 5: Aanbeveling:
  we geven u een definitieve aanbeveling. U ontvangt een handleiding met de use cases die in stap 3 zijn gedefinieerd en een complete rentabiliteitsanalyse voor één use case.

Wat krijgt u?

Na afloop van het AI Discovery Mission-programma biedt Proximus NXT u een gids als leidraad aan. U geniet van gedetailleerde eindadviezen. Dit omvat concrete use cases, advies om uw intern beheer te optimaliseren en de volgende stappen in uw proces met artificiële intelligentie. Dit programma is meer dan een opleiding, het is een aanpak om uw volledig AI-potentieel te realiseren!

Geïnteresseerd in het AI Discovery Mission-programma om uw bedrijf een AI-boost te geven?

Praat met het AI-team Nieuw venster

Dankzij onze teams van data- en AI-experts en de jarenlange ervaring met het implementeren van AI-projecten, biedt Proximus NXT u ondersteuning bij het realiseren van AI-projecten van a tot z. Profiteer van onze AI-expertise en een AI-partnerschap om een voortdurende cyclus van innovatie en evolutie te creëren die zich aanpast aan uw succes.

Voor wie?

Wil u de activiteiten en strategieën van uw bedrijf transformeren met behulp van AI-oplossingen op maat? Proximus NXT ondersteunt u bij deze stapsgewijze transformatie!

Ontdek de verschillende fasen van onze partnerschapsmethodologie

 • Fase 1: Ideation - Door middel van brainstormsessies of hackathons laten we onze creativiteit de vrije loop om de unieke problemen te identificeren die AI kan oplossen.
 • Fase 2: Scoping - We zetten geïnspireerde ideeën om in een concreet, gedetailleerd plan.
 • Fase 3: Data Exploration - We verkennen de data die het ruwe materiaal vormen voor ons AI-meesterwerk. Zo kunnen we u helpen bij het opzetten van een datastrategie en een robuust dataplatform om uw AI-algoritmen te ondersteunen.
 • Fase 4: Minimum Viable Product - We schetsen het prototype, een tastbaar voorbeeld van de uiteindelijke visie. Een concrete weergave van uw visie op een deel van de doelgroep.
 • Fase 5: Pilot - We implementeren de AI-oplossing in een gecontroleerde, beschermde omgeving om deze te testen en te verbeteren.
 • Fase 6: Industrialization - We bereiden ons voor om uw AI-oplossing op grote schaal in te zetten, waarbij we de architectuur en algoritmen verfijnen.
 • Fase 7: Run & Evolve - Uw AI-oplossing wordt in de echte wereld geïmplementeerd en continu verbeterd. Deze fase is cruciaal: we zorgen ervoor dat het uitgewerkte AI-project na verloop van tijd dezelfde waarde blijft bieden.

Wat krijgt u?

Het AI Factory-programma van Proximus NXT is een partnerschap dat een aangepaste en robuuste artificiële intelligentie-oplossing ontwikkelt aan de hand van een systematisch innovatieproces. Een AI-oplossing op uw maat!

Geïnteresseerd in het AI Factory-programma om uw bedrijf een AI-boost te geven?

Praat met het AI-team Nieuw venster

Webinar: ‘Klopt generatieve AI ook aan bij uw bedrijf?’

Als generatieve artificiële intelligentie bij uw bedrijf aanklopt, kan u maar beter de deur open doen! Ontdek waarom in ons webinar.

Z-Extra: De vele mogelijkheden van AI door Dirk Luyckx

In het kader van het "Think Next"-event van Proximus onthult Dirk Luiks, CTO van Codit, hoe bedrijven AI kunnen integreren en met succes toepassen. Leer de essentiële stappen om waarde te halen uit data, het belang van datakwaliteit en hoe een sterk dataplatform de sleutel is tot innovatie.

Z-Extra: Generatieve AI uitgelegd door Sandro Manzo

Ontdek de transformerende impact van generatieve AI in deze video. Sandro Manzo bespreekt de snelle populariteit van ChatGPT, de toepassingen ervan in verschillende sectoren en het potentieel voor verhoogde productiviteit en nieuwe inkomstenstromen.

Experts

Onze experten houden u op de hoogte van de laatste nieuwtjes en trends voor ICT professionals.

Andere artikels van Experts