InspireIT

Gepubliceerd op 08/07/2015 in Inspireren

InspireIT

Het event InspireIT was op 9 juni 2015 het decor voor workshops over actuele uitdagingen op het gebied van ICT. Een ervan is werken in de cloud. Vroeger was elke onderneming een versterkte burcht. Vandaag bevinden data en applicaties zich in de cloud. Af en toe moet het bedrijf één of meer poorten in de versterkte omwalling van de burcht openen en sluiten. Peter Thijs, Technology Director bij Wolters Kluwer Transport Services, getuigde er over hoe de cloud zijn bedrijf heeft vooruit geholpen. 

Wolters Kluwer Transport Services biedt SaaS oplossingen voor vrachtbeurzen en transportbeheer aan in de cloud. Bijna honderdduizend gebruikers over de hele wereld zijn dagelijks met onze oplossingen in de weer. “Voor onze klanten is ons platform uiterst bedrijfskritisch”, zegt Peter Thijs. “One oplossingen moeten niet alleen altijd beschikbaar zijn, maar tegelijk ook schaalbaarheid en flexibiliteit bieden, zonder de veiligheid van onze gebruikers en hun data in gedrang te brengen.” Het bedrijf vond in de cloud een oplossing om aan die voorwaarden te voldoen en tegelijk de kosten voor de hosting sterk te verlagen.

Lagere kosten, hogere beschikbaarheid
“Vroeger hadden we 14 SaaS-applicaties, gehost op meer dan 300 servers, verspreid over verschillende locaties”, zegt Peter Thijs. “We hebben alles geconsolideerdin verschillende private clouds: één voor productie, één voor staging, één voor QA en twee voor ontwikkeling.” Wolters Kluwer Transport Services bracht alles samen in het datacenter van Proximus. De voordelen van die bundeling liggen voor de hand. “We hebben minder kosten voor firewall, VPN en andere gemeenschappelijke diensten. We kunnen de beschikbare hardware veel efficiënter gebruiken.” Tegelijk is het niveau van de failover hoger. Ook voor nieuwe applicaties kunnen we nu 99.95%+ beschikbaarheid garanderen zonder grotere meerkost.

“We hebben ook meer flexbiliteit om nieuwe producten te lanceren of om onze capaciteit uit te breiden. In de Proximus webstore zijn gepreconfigureerde virtuele machines beschikbaar, wat ons toelaat heel snel onze capaciteit uit te breiden.”

One

One is het ICT-vakblad van Proximus voor CIO’s en ICT-professionals van grote en middelgrote ondernemingen. 

Andere artikels van One