Ga direct naar de hoofdinhoud
×
×

Drie cruciale vragen over de ‘hybrid cloud’

Gepubliceerd op 20/12/2018 in Oplossingen & diensten

Drie cruciale vragen over de ‘hybrid cloud’

Denkt uw organisatie eraan om haar cloudcapaciteit op te drijven en voor een ‘hybrid cloud’ te kiezen? Beantwoord dan eerst de volgende drie vragen.

 1. Is mijn serviceverbruik variabel en onvoorspelbaar?

  De hybridecapaciteit optimaliseren is essentieel om de flexibiliteit van uw organisatie te vrijwaren. Het is echter geen sinecure om iets te optimaliseren dat nog niet geïmplementeerd werd. De capaciteitsvereisten worden pas duidelijk wanneer het project loopt en kunnen bovendien veranderen naarmate het project vordert.

  Het serviceverbruik is met andere woorden variabel. Zo kan IT occasioneel een platform voor tijdelijke marketingcampagnes inzetten, die slechts enkele weken lopen. Ook kan ze een computergestuurd testplatform opzetten dat slechts enkele dagen actief blijft, maar met een onvoorspelbare vraag doorheen het semester. Het kan zelfs gebeuren dat alle computertests op hetzelfde ogenblik zijn gepland.

  Maar hoe bereidt u zich dan voor op zo’n variabel en onvoorspelbaar servicegebruik? Door de implementatie te optimaliseren en de werklast op de site en in de openbare cloud in evenwicht te brengen met behulp van een hypergeconvergeerde infrastructuur. Proximus Hyperconverged Infrastructure (HCI), dat steunt op Cisco HyperFlex, kan u helpen om te anticiperen op uw capaciteitsvereisten en draagt bij tot een hoger investeringsrendement voor uw fysieke en virtuele infrastructuur door de capaciteitsbenutting te maximaliseren.

 2. Wil IT de cloudervaring terugbrengen naar de site?

  De controle over uw openbare en private cloud behouden kan erg inefficiënt zijn als niet alles geautomatiseerd is en vanuit een centrale instantie wordt beheerd. Gegevens zitten vaak verspreid over diverse afdelingen die niet open communiceren en niet graag gegevens delen. De HyperFlex-oplossing centraliseert uw cloudervaring en brengt ze terug naar uw datacenter. Zo beschikt u over een enkel beheerpunt waar de werklast automatisch wordt ontplooid.

  Met slechts een interface biedt HyperFlex een eenvoudige manier om een virtuele machine of volledig geconfigureerde applicatiestack op de vestiging te implementeren eerder dan hiervoor een elders gelegen faciliteit of meerdere afdelingen te gebruiken.

 3. Wil ik de capaciteit optimaliseren door de kracht van de automatisering te benutten?

  Wanneer uw datacentertechnologie en uw cloud API’s volledig geautomatiseerd zijn op uw site, kunt u gegevens en applicaties sneller, eenvoudiger en efficiënter integreren. Zo bespaart u IT-tijd, die u dan voor complexere projecten kunt benutten. Nog belangrijker is dat u serviceverbruik zonder zakelijke meerwaarde kunt reduceren door het gebruik en de financiering van uw resources te optimaliseren.

  Proximus HCI, dat steunt op HyperFlex, biedt u de mogelijkheid om de kracht van de automatisering te benutten om ongewenst verbruik tegen te gaan en het gebruik van resources op de site te optimaliseren, waardoor uw clouduitgaven dalen.

Klaar om de stap te zetten?

Als uw werklast variabel is, wilt u geen tijd en geld verliezen door een gebrek aan precisie, een hoge latentie of inefficiënt databeheer. In plaats daarvan kunt u uw processen automatiseren om uw resources te optimaliseren en een gebruiksvriendelijke interface te creëren in uw eigen datacenter.

Als u vragen heeft rond uw cloud migratiestrategie, neem dan contact op met onze experts voor advies of informatie over HyperFlex en hybrid cloudoplossingen.

Contacteer ons

Experts

Onze experten houden u op de hoogte van de laatste nieuwtjes en trends voor ICT professionals.

Blog topics

Contacteer ons

Onze medewerkers staan klaar om u te helpen!