Een geïntegreerde vast-mobiel ervaring creëren

Gepubliceerd op 01/06/2017 in Nieuws

Een geïntegreerde vast-mobiel ervaring creëren

Bedrijven hebben te weining vertrouwen in vast-mobiele convergentie door bv. gemiste oproepen en uitdagingen op vlak van databeveiliging ... Apple en Cisco werkten samen aan een verbeterde gebruikerservaring en wifiprestaties.

Dankzij het partnershap brengen ingenieurs van Apple en Cisco de nieuwste normen in praktijk om de twee belangrijke aspecten van de vast-mobiele convergentie aan te pakken:

 • De wifiprestatie optimaliseren
 • Voorrang geven aan communicatieapplicaties op iOS om een betere gebruikerservaring te bieden

Het resultaat is een verregaande integratie tussen de applicaties, de toestellen en het netwerk. Dit wil zeggen dat VoIP-oproepen op dezelfde manier worden verwerkt als normale telefoonoproepen. Onnodig het scherm van uw mobiele toestel te ontgrendelen om een VoIP-oproep te beantwoorden. Video-oproepen worden ook niet langer afgebroken wanneer iemand probeert u te bereiken op uw mobiele toestel. U kunt ook zakelijke spraak- of video-oproepen maken via uw contacten, favorieten of recente oproepen.

Betere gebruikerservaring

De iOS van uw telefoon communiceert nu met het netwerk van Cisco en laat het netwerk het toestel weten welk toegangspunt het meest geschikt is om zich te verbinden. Dit zorgt voor een betere gebruikerservaring en een aanzienlijk langere batterijduur. Bovendien kan het netwerk voorrang geven aan businessapplicaties. VoIP krijgt bijvoorbeeld voorrang op het andere verkeer of Salesforce op streaming.

De voordelen van een vast-mobiele convergentie:
 • Meer gebruiksgemak en een grotere wendbaarheid
 • Onderscheid tussen privégesprekken, zakelijke gesprekken, en de kosten die ermee gepaard gaan
 • Goed mobiel bereik binnenshuis
 • Hogere productiviteit van de medewerkers en een betere gebruikerservaring voor kritieke applicaties
 • Cisco-enhanced iPhones en iPads kunnen nu desktelefoons en specifieke toestellen voor
 • videoconferenties vervangen
Enkele voorwaarden

Om ten volle gebruik te kunnen maken van de voordelen van het partnerschap tussen Apple en Cisco voldoet u best aan volgende voorwaarden:

 • De toegangspunten op uw netwerk moeten toegangspunten van Cisco of Meraki zijn
 • Uw iPhones moeten draaien op iOS10 en Spark dient geïnstalleerd te zijn
 • U hebt een oplossing voor IP-telefonie van Cisco nodig

De meeste organisaties hebben systemen die niet in staat zijn al deze functies te ondersteunen. Misschien bestaan er zelfs alternatieve technologieën die een oplossing kunnen bieden. In dit geval kunnen organisaties zoals Proximus hulp bieden. Proximus heeft experts op het gebied van mobiel- en vast- telefonie, internet, en beveiliging.

Elke organisatie is uniek

Hebt u veel mobiele medewerkers, voert u vaak internationale gesprekken of gesprekken met andere bedrijven, hebt u belangrijke bedrijfsdata, stelt u zich vragen omtrent BYOD?
Afhankelijk van wat voor u het belangrijkst is, zullen uw initiële investeringen anders liggen. Proximus kan u helpen om alle puzzelstukken op hun plaats te leggen en het beste implementatiepad uit te stippelen. Zo transformeren we uw organisatie en zorgen we ervoor dat u klaar bent voor de uitdagingen van morgen.

Lees meer over Cisco Unified Communication

One

One is het ICT-vakblad van Proximus voor CIO’s en ICT-professionals van grote en middelgrote ondernemingen. 

Andere artikels van One