Proximus en Signpost zetten scholen op het digitale pad

Gepubliceerd op 22/04/2021 in Solution nieuws

Laptops en pc’s, educatieve software én connectiviteit stuwen de digitalisering van ons onderwijs. Proximus sluit daarom een partnership af met Signpost, de marktleider voor ICT in het onderwijs, om alle leerlingen maximale kansen te geven.

Proximus en Signpost zetten scholen op het digitale pad

Academic Connect heet het partnership van Proximus en Signpost om de digitalisering van scholen te versnellen. Het stoelt op twee pijlers: enerzijds een snelle connectiviteit en anderzijds de juiste tools: laptops, software en educatieve content.

Proximus neemt de connectiviteit voor zijn rekening. Tegen 2023 zal quasi elke Belgische middelbare school aangesloten kunnen worden op het fibernetwerk. Het gros van de aansluitkosten neemt Proximus op zich. Hiervoor is minstens tien miljoen euro uitgetrokken.

Signpost, van zijn kant, zorgt dat de netwerken, firewalls en routers van de scholen correct functioneren en veilig zijn en biedt technische ondersteuning. Het bedrijf voorziet daarnaast ook een laptop met de juiste software voor alle leerkrachten en leerlingen.

Bekijk de video

Hoe digitaal verloopt het onderwijs in België? E-learningspecialisten Tommy Opgenhaffen en Julien François geven hun visie.

Leer er meer over in het interview

One

One is het ICT-vakblad van Proximus voor CIO’s en ICT-professionals van grote en middelgrote ondernemingen. 

Andere artikels van One