Wat is Facebook Ad Library en hoe werkt het?

Gepubliceerd op 16/06/2021 in Start Like A Pro

Wat is Facebook Ad Library en hoe werkt het?

Sociale netwerken zoals Facebook zijn een enorme troef voor de zichtbaarheid van je bedrijf. Om op het internet te adverteren is de Facebook Ad Library een geweldig hulpmiddel. Ontdek hier alles wat je moet weten over deze tool.

De beste manier om reclame te maken voor je bedrijf is het gebruik van sociale netwerken. Daarin blinkt Facebook zonder twijfel uit. De tools van Facebook bieden gebruikers en ondernemingen talloze hulpmiddelen om producten, diensten en activiteiten te promoten.

Een van deze tools is Facebook Ad Librabry. Zoals de naam al doet vermoeden, is deze tool nauw verwant aan Facebook Ads Manager, dus bekijk ook zeker ons blogbericht hierover.

Wat is Facebook Ad Library?

Facebook Ad Library is een bibliotheek van advertenties om gebruikers van het sociale netwerk meer transparantie te bieden. Facebook Ad Library geeft je dus toegang tot alle advertenties van concurrerende merken. Zo kom je meer te weten over de strategie van een concurrerend merk of bedrijf en kan je je eigen strategie daaraan aanpassen.

Begin je activiteiten als zelfstandige goed met behulp van ons aanbod voor Starters.

Ik ben geïnteresseerd!

Je krijgt toegang tot heel wat informatie zoals de identiteit van het bedrijf of de persoon die de advertenties heeft gefinancierd, het uitgegeven bedrag en ook alle demografische gegevens waarop de advertentie betrekking heeft zoals leeftijd, geslacht en geolocatie van het doelpubliek. Zo kan je je concurrenten bespioneren om je strategie aan te passen of om inspiratie op te doen voor toekomstige reclamecampagnes.


Hoe werkt Facebook Ad Library?

Hoe gebruik je de Facebook Ad Library nu precies? Surf eers en vooral naar deze paginaNieuw venster. Volg dan deze stappen om advertenties te zoeken:

  • Selecteer eerst het gewenste land in de rechterbovenhoek van de advertentiebibliotheek.
  • Klik boven de zoekbalk op "Alle advertenties".
  • Geef het onderwerp van de zoekopdracht in zoekbalk in, bijvoorbeeld de naam van een merk of het onderwerp van een advertentie.
  • Er verschijnt een vervolgkeuzemenu met de resultaten die bij de zoekopdracht horen. Klik op een advertentie voor meer informatie.

Voor meer specifieke zoekopdrachten, zoals sociale of politieke advertenties, klik je op "Sociale, Electorale of Politieke Kwesties" boven de zoekbalk. Je kan trouwens ook zoeken naar vastgoedadvertenties door te klikken op "Huisvesting".

Zoek je een actieve advertentie op een specifieke pagina, dan kan je de advertenties filteren om de juiste advertentie te vinden. Je kan de resultaten filteren op :

  • Land
  • Impressies of het aantal gebruikersimpressies voor een advertentie.
  • Platform (Facebook, Instagram, Messenger, enz.)
  • Trefwoorden

Om alle details van een advertentie te bekijken, klik je op “Bekijk details” onderaan de

Voor meer tips van onze experts, interessante links of handige tools om je te helpen als Starter, ontdek Start Like A Pro.

Start Like A Pro

Start Like A Pro

Start je eigen zaak met deskundig advies, interessante links en suggesties voor tools!

Andere artikels van Start Like A Pro

Categorieën

Hulp nodig?

Vragen over ons aanbod?

Een expert staat voor u klaar