×
×

Nieuwe smartphone nodig? Zo maakt u de beste keuze.

door JohanLaat je inspireren20/10/2017

Nieuwe smartphone nodig? Zo maakt u de beste keuze.
Vroeger was het simpel: ondernemers en zakenmensen gebruikten een Blackberry als smartphone omdat dat merk precies op hun noden inspeelde. Tegenwoordig is de scheidingslijn met smartphones die op consumenten mikken veel meer flou. Al wil dat niet zeggen dat er helemaal geen verschillen meer zijn.

De belangrijkste reden waarom de scherpe verschillen tussen 'zakelijke'- en 'consumenten'-telefoons is weggevallen, ligt voor de hand. Ook ondernemers gebruiken hun smartphone graag in hun privéleven en willen dan dezelfde features als 'gewone' consumenten (een deugdelijk scherm, een goede camera, een sterke batterij,…). Het verschil tussen zakelijk en consument zit hem tegenwoordig meer in het soort apps dat gebruikt wordt dan in de apparaten zelf.

Een dubbele simkaart voor het werk en voor thuis?

Dat wil niet zeggen dat er helemaal geen verschillen meer zijn. Gebruikt u een telefoon vooral in een bedrijfscontext, dan zijn er best wel een paar parameters waar u rekening mee kan houden. Een bijzonder handige feature is bijvoorbeeld een 'dual sim'-slot zoals bij de Samsung Galaxy J7. Daarin kunt u twee sim-kaarten steken: eentje voor uw bedrijf en eentje voor uw privé. Op die manier blijven alle kosten en oproepen perfect gescheiden.

Welk besturingsysteem?

Ook het besturingssysteem is een onderscheidende factor. Of u Android verkiest dan wel iPhone is vaak een persoonlijke keuze, maar het kan wel handig zijn om in heel het bedrijf hetzelfde systeem te kiezen. Op die manier weet u perfect dat alle apps die u gebruikt compatibel zijn met die van uw medewerkers. Ook het beheren van zo’n pool smartphones is net wat gemakkelijker als ze allemaal hetzelfde OS draaien.

Voor welke werkomstandigheden?

Bent u veel onderweg, moet u vaak (bouw)werven bezoeken of gebruikt u uw telefoon vooral in een productieomgeving? Dan kan het zeker de moeite zijn om een model te kiezen dat extra goed tegen een stootje kan. Toestellen als de ZTE R28 of de Samsung Galaxy Xcover bijvoorbeeld zijn zeer robuust gebouwd en kunnen heel wat verdragen voor ze stuk gaan.

Verzekering?

Verkiest u toch liever een gewone gsm, maar wilt u zich wel beschermen tegen bijvoorbeeld valschade of waterschade? Dan kunt u zich hier ook tegen verzekeren, met de Smartphone Omnium-verzekering van Proximus geniet u al van een volledige dekking voor maar 12 euro per maand. U bent dan meteen ook verzekerd voor onder meer diefstal, oxidatie (als u toestel in het water tuimelt) en zelfs frauduleuze oproepen.

Hoe fiscaal inbrengen?

Tot slot: uiteraard kunt u uw smartphone ook fiscaal inbrengen als u deze beroepsmatig gebruikt. Als u geen vennootschap heeft, kan het wel handig zijn om bijvoorbeeld uw professionele oproepen gedurende enkele maanden bij te houden in een overzichtje (u vindt deze op uw factuur). Op die manier kan u aan de fiscus bewijzen hoe hoog uw beroepsmatig gebruik was.

Vind een toestel in de Proximus shop of n het Proximus center in uw buurt

Meer nieuws over:

  • smartphone
  • toestellen
  • zelfstandigen

Nieuws filtering op :

Ander nieuws

Contact

Onze Bizz Experts staan steeds tot uw dienst. Kies zelf hoe u contact met ons wil opnemen.

  • Bel een Bizz Expert op 0800 22 500Ma - za : 08:00 - 22:00

  • Chat met een Bizz Expert via deze site

    Chat met een Bizz Expert via deze sitemomenteel niet beschikbaar

Contact

Vragen over ons aanbod?

Een expert staat voor u klaar