Hoe verbinden met een wifi-netwerk?

Hoe surfen op een wifi-netwerk thuis of op kantoor? De procedure om verbinding te maken met een wifi-netwerk is afhankelijk van uw toestel: gsm, tablet, computer... De volgende keer zal uw toestel automatisch inloggen op het wifi-netwerk.

Nadat u op wifi bent aangesloten, raden wij u aan onze praktische tips te raadplegen.

Hoe sluit u uw gsm of tablet aan op het wifi-netwerk?

Android

Er zijn 2 mogelijkheden:

• Verbinden zonder wachtwoord via WPS
    Sommige Android-toestellen kunnen zich op een veilige manier verbinden met wifi via WPS. Probeer het en ontdek of dit ook mogelijk is met uw toestel.
    1. Klik in het hoofdmenu op Instellingen > Wi-Fi > Meer > WPS-drukknop.
      NB: het menu kan verschillen van toestel tot toestel. Op sommige toestellen klikt u op Instellingen > Wi-Fi > Geavanceerd > WPS-knop.
    2. Plaats uw gsm of tablet naast uw modem en druk daarna gedurende 2 seconden op de WPS-knop (deze knop lijkt op een dubbele witte pijl of op een dubbele blauwe pijl). De knop zal enkele keren oplichten en daarna zal de wifi-verbinding tot stand komen.
  • Verbinden via een wachtwoord
    1. Klik in het hoofdmenu op Instellingen > Wi-Fi.
    2. Schakel wifi in: de beschikbare wifi-netwerken worden zichtbaar.
    3. Selecteer uw wifi-netwerk. De naam van uw wifi-netwerk staat vermeld op de sticker aan de achterzijde van uw modem, naast het woord SSID.
    4. Naast de woorden WiFi KeyWireless key of Passphrase, op de achterzijde van uw modem, vindt u het  wachtwoord van het wifi-netwerk. Vul dan het wachtwoord in. Klik daarna op Verbinden.

Volstaat deze uitleg niet, raadpleeg dan de help-pagina’s van Android of die van de fabrikant van uw toestel.

Met wifi kan uw batterij al snel leeglopen …

Vergeet niet wifi op uw gsm of tablet uit te schakelen wanneer u het niet meer nodig hebt.

iOS (iPhone, iPad of iPod)
  1. Klik in het hoofdmenu op Instellingen > Wi-Fi.
  2. Schakel wifi in: de beschikbare wifi-netwerken worden zichtbaar.

Lijst van beschikbare wifi-netwerken

3. Selecteer uw wifi-netwerk. De naam van uw wifi-netwerk staat vermeld op de sticker aan de achterzijde van uw modem, naast het woord SSID.
  4. Naast de woorden WiFi KeyWireless key of Passphrase op de achterzijde van uw modem, vindt u het wachtwoord van het wifi-netwerk. Vul dan het wachtwoord in. Klik daarna op Verbind.

Volstaat deze uitleg niet, lees dan op apple.com: hoe verbinding maken met een wifi-netwerk.

Met wifi kan uw batterij al snel leeglopen …

Vergeet niet wifi op uw gsm of tablet uit te schakelen wanneer u het niet meer nodig hebt.

Hoe sluit u uw pc of Mac aan op het wifi-netwerk?

Windows 10
  1. Klik op het Netwerk-icoon, dat eruit ziet als netwerk  in de taakbalk, rechts onderaan. De beschikbare wifi-netwerken worden zichtbaar.
  2. Selecteer uw wifi-netwerk. De naam van uw wifi-netwerk staat vermeld op de sticker aan de achterzijde van uw modem, naast het woord SSID.
  3. Vink het vakje Automatische verbinding aan indien u wenst dat uw tablet of pc automatisch kan worden verbonden met dit wifi-netwerk. Klik op de knop Verbinding maken.
  4. Er zijn twee mogelijkheden:
    • Plaats uw computer naast uw modem en druk daarna gedurende 2 seconden op de WPS-knop wps toestel of WPS-ledlampjevan uw modem. De knop zal enkele keren oplichten en daarna zal de wifi-verbinding tot stand komen.
    • Naast de woorden WiFi KeyWireless key of Passphrase op de achterzijde van uw modem, vindt u het wachtwoord van het wifi-netwerk. Vul dan het wachtwoord in. Klik daarna op Volgende.

Indien de uitleg hierboven onvoldoende is, surf naar microsoft.com: hoe verbinding maken met een wifi-netwerk.

Met wifi kan uw batterij al snel leeglopen …

Vergeet niet wifi op uw pc uit te schakelen wanneer u het niet meer nodig hebt.

Mac OS
  1. Klik op de icoon Airport links bovenaan het scherm en selecteer uw wifi-netwerk. De naam van uw wifi-netwerk staat vermeld op de sticker aan de achterzijde van uw modem, naast het woord SSID.
  2. Naast de woorden WiFi KeyWireless key of Passphrase op de achterzijde van uw modem, vindt u het wachtwoord van het wifi-netwerk. Vul dan het wachtwoord in. Klik daarna op OK.

Volstaat deze uitleg niet, lees dan op apple.com: hoe verbinding maken met een wifi-netwerk.

Met wifi kan uw batterij al snel leeglopen …

Vergeet niet wifi op uw Mac uit te schakelen wanneer u het niet meer nodig hebt.

Linux

Instructies om verbinding Linux met wifi variëren afhankelijk van de Linux distributie. Wij raden u de documentatie van uw Linux-distributie te raadplegen: Ubuntu, Debian, Mint, enz.

De naam van uw wifi-netwerk staat vermeld op de sticker aan de achterzijde van uw modem, naast het woord SSID.

Naast de woorden WiFi KeyWireless key of Passphrase op de achterzijde van uw modem, vindt u het wachtwoord van het wifi-netwerk

Chrome OS
  1. Selecteer rechtsonder de tijd.
  2. Selecteer "Niet verbonden" of de naam van het bestaande netwerk als u het wilt wijzigen.
  3. Schakel wifi an.
  4. Selecteer uw wifi-netwerk. De naam van uw wifi-netwerk staat vermeld op de sticker aan de achterzijde van uw modem, naast het woord SSID.
  5. Naast de woorden WiFi KeyWireless key of Passphrase op de achterzijde van uw modem, vindt u het wachtwoord van het wifi-netwerk. Vul dan het wachtwoord in. Klik daarna op Verbinden.

Wilt u buitenshuis verbinding maken met wifi? Zie hoe surfen op een hotspot.