×

Verbeter uw wifi met de Home Optimizer-app

Verbindt u zich met uw gsm of tablet via wifi met internet? Met de gratis Home Optimizer-app kunt u de kwaliteit van uw wifi verbeteren, de snelheid testen en genieten van vele services. Raadpleg ook onze tips om uw wifi te optimaliseren.

Android

Android
Verbindt u zich met uw gsm of tablet via wifi met internet? Met de gratis Home Optimizer-app kunt u de kwaliteit van uw wifi verbeteren, de snelheid testen en genieten van vele services.

Home Optimizer-app installeren

1. Download en installeer Home Optimizer gratis via de Play Store.

Gsm of tablet met Android 4.2 of hoger

2. Controleer u verbonden bent met het wifi-netwerk van uw b-box-modem.
  3. Log in op MyProximus met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Opgelet: u moet de gebruikersnaam en het wachtwoord van de MyProximus-beheerder gebruiken. Bent u uw deze gegevens verloren of beschikt u nog niet over een MyProximus account? Schrijf u in of herstel uw identificatiegegevens.

Home Optimizer-app gebruiken

Wijzig het wifi-kanaal voor een betere internetverbinding

Tik op Optimalisering wifi-kanaal op de app-homepage. Kies:

• Verbeter wifi in uw hele huis: tik op Analyse van meerdere ruimtes. Ga naar elke kamer in uw huis en tik elke keer op Analyseren, daarna op Volgende Ruimte. Tik op Resultaat, daarna op Nu verbeteren. Het wifi-kanaal wordt geoptimaliseerd voor uw hele huis.
  • Verbeter wifi meteen: druk op Detailweergave. Druk op Optimialiseren om het optimale wifi-kanaal voor dit apparaat in deze kamer te configureren.
Meet de kwaliteit van de wifi-ontvangst

Druk op Wifitools daarna op Wifisignaal sterkte meten. Hoe verder naar rechts, hoe beter de wifi-ontvangst. Is de ontvangst slecht? Wij adviseren u een Wi-Fi Booster te installeren.

Test de snelheid van de internetverbinding

Druk op Snelheidstest, daarna op Starten. De internetsnelheid op uw apparaat wordt weergegeven op het exacte moment dat de test wordt uitgevoerd. De app vertelt u of de bitsnelheid voldoende is om naar muziek te luisteren, video in hd te bekijken of op het web te surfen.

Controleer welke apparaten op uw modem zijn aangesloten

Druk op Thuisnetwerk daarna op Networkscan. Alle apparaten die momenteel op uw modem zijn aangesloten, worden weergegeven.

Vind de beste locatie voor uw Wi-Fi Booster of Wi-Fi Extender

Is uw huis groot? U kunt een Wi-Fi Booster of Wi-Fi Extender installeren om uw wifi te verbeteren. De app adviseert u waar u het moet installeren. Druk op Thuisnetwerk daarna op Plaatsing Extender. De app vertelt u of u zich te dicht of te ver van de modem bevindt om een Wi-Fi Booster of Wi-Fi Extender te installeren.

• De app geeft een te hoog percentage aan? U bevindt zich te dicht bij de modem om een Wi-Fi Booster of Wi-Fi Extender te installeren.
  • De app geeft een te laag percentage aan? U bent te ver van de modem verwijderd om een Wi-Fi Booster of Wi-Fi Extender adapter te installeren.

iOS

iOS
Waarom een andere app op de iPhone/iPad?

Met de beveiligingsprotocollen van de iPhone en iPad kun je een iOS-versie van de Home Optimizer niet zo compleet aanbieden als de Android-versie, maar de belangrijkste functies zijn wel aanwezig. Apple biedt ook tips voor het verbeteren van Wi-Fi op iOS- en Mac-apparaten.

Home Optimizer-app installeren

1. Download en installeer Home Optimizer gratis via de App Store.

iPhone ou iPad iOS 10 of hoger

2. Controleer u verbonden bent met het wifi-netwerk van uw b-box-modem.
    Heeft u extenders of repeaters?

Als u Wi-Fi Booster of Wi-Fi extenders of andere repeaters gebruikt, controleer dan of u direct met uw b-box verbonden bent en niet met een van deze apparaten. Als u twijfelt, schakelt u de wifi van uw toestel uit, beweegt u zich zo dicht mogelijk bij uw b-box en schakelt u de wifi opnieuw in. Deze wordt weer rechtstreeks op de b-box aangesloten.

3. Log in op MyProximus met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Opgelet: u moet de gebruikersnaam en het wachtwoord van de MyProximus-beheerder gebruiken. Bent u uw deze gegevens verloren of beschikt u nog niet over een MyProximus account? Schrijf u in of herstel uw identificatiegegevens.

Home Optimizer-app gebruiken

Wijzig het wifi-kanaal voor een betere internetverbinding

Druk op wifi verbeteren op de homepage en vervolgens op Optimaliseren. Het wifi kanaal zal geoptimaliseerd worden voor dit apparaat in deze ruimte.

Test de snelheid van de internetverbinding

Druk op Snelheidstest en tik vervolgens op Start. De internetsnelheid op uw apparaat wordt weergegeven op het exacte moment dat de test wordt uitgevoerd. De app vertelt u of de bitsnelheid voldoende is om naar muziek te luisteren, HD-video te bekijken of op het web te surfen.

Controleer welke apparaten op uw modem zijn aangesloten

Druk op Networkscan. Alle apparaten die momenteel op uw modem zijn aangesloten, worden weergegeven.