×

Vragen over VoWiFi

Voice over Wi-Fi (= VoWiFi), ook wel Bellen via Wi-Fi genoemd, maakt het mogelijk om overal waar je Wi-Fi hebt te blijven bellen of SMS uit te wisselen, zelfs als er geen mobiel signaal is. VoWiFi biedt de mogelijkheid om te bellen of sms’jes te verzenden/ontvangen van bijna overal waar een Wi-Fi-verbinding beschikbaar is in België.

Je hebt een VoWiFi-compatibele smartphone nodig met de nieuwste software die VoLTE & VoWiFi ondersteunt. Als je er eenmaal een hebt, is het eenvoudig te gebruiken: er is geen aparte app, er is geen nieuwe contactlijst nodig en je hoeft niet in te loggen.

• Je moet Bellen via Wi-Fi activeren in de instellingen van je mobiele telefoon.
  • Een Proximus gsm-abonnement hebben en de optie Bellen via Wi-Fi activeren.
  • Zich bevinden onder Wi-Fi dekking van een draadloos toegangspunt in België, ongeacht de provider.
  • Op dit moment kun je bellen via VoWiFi met: Samsung Galaxy S10 Samsung Galaxy S10+ Samsung Galaxy S10e

VoLTE (Voice over LTE) is een geavanceerde technologie die een levensecht geluid van hoge kwaliteit levert over het 4G-netwerk. Met Proximus VoLTE ervaar je overal in België een ultra zuivere stemkwaliteit en minder achtergrondgeluiden. Gesprekken klinken natuurlijker, bijna alsof de persoon aan de andere kant van het telefoongesprek vlak naast je staat. Bovendien zal je telefoon, wanneer je VoWiFi met VoLTE combineert, automatisch van een Wi-Fi-signaal naar een mobiel signaal (4G) overgaan, zodat je gesprek niet wordt afgebroken als je je Wi-Fi-signaal verliest. Dit is niet mogelijk wanneer je belt via Wi-Fi met een aparte app zoals Skype, WhatsApp, ...

Voor het gebruik van Proximus VoWiFi worden geen extra kosten in rekening gebracht. Eenmaal geactiveerd worden VoWiFi-oproepen gefactureerd als mobiele telefoongesprekken op het Proximus-netwerk, afhankelijk van de toegestane minuten op je plan. VoWiFi-oproepen naar het buitenland worden op dezelfde manier gefactureerd als oproepen naar het buitenland vanop het mobiele netwerk. Het versturen van sms'jes via wifi wordt geteld en gefactureerd zoals sms'jes op mobiele netwerken.

VoWiFi vereist een goede en betrouwbare Wi-Fi-verbinding voor de best mogelijke gesprekskwaliteit. Met VoWiFi van Proximus profiteer je van hetzelfde levensechte geluid van hoge kwaliteit als met VoLTE. Als je thuis geen goede Wi-Fi-dekking hebt, kun je die verbeteren met het plaatsen van bv. een Wi-Fi-Booster. Indien nodig moet je verplaatsen naar een locatie dichter bij een Wi-Fi toegangspunt met een beter signaal.

Je kunt op dit moment alleen gebruik maken van Bellen via Wi-Fi in België. In het buitenland kun je gewoon bellen via het mobiele netwerk.

Met de optie Bellen via Wi-Fi, krijg je:

• continuïteit van je gesprekken tussen het Wi-Fi-netwerk en het 4G-netwerk wanneer je onderweg bent. Als je bijvoorbeeld een gebouw binnengaat, word je mobiele telefoongesprek een Wi-Fi gesprek zonder dat je het merkt,
  • optimaal gebruiksgemak: je blijft je gesprekken voeren en je sms-berichten uitwisselen zoals gewoonlijk
  • verbeterd bereik, binnen een gebouw: alles wat je nodig hebt is toegang tot een Wi-Fi-netwerk, welk het ook is

Als je verbonden bent met een Wi-Fi netwerk, dan kun je sms'en versturen en ontvangen, net zoals je verbonden bent met het mobiele netwerk.

Zodra de optie is geactiveerd en je mobiel correct is ingesteld, zal je mobiel ervoor kiezen om een Wi-Fi gesprek te voeren als je mobiele dekking zwak is of niet bestaat. Met andere woorden, mobiele telefoongesprekken hebben standaard de voorkeur boven Wi-Fi gesprekken. Je oproep zal terugkeren naar het mobiele netwerk als het Wi-Fi netwerk signaal te zwak wordt of wordt afgebroken.

Wanneer je een Wi-Fi gesprek voert met een Samsung S10e, S10 of S10+, verschijnt er een klein logo in de linkerbovenhoek van je smartphone (links van het Wi-Fi-netwerk teken), dat een kleine telefoonhoorn voorstelt.

Je kunt geen noodoproep maken met VoWiFi. Je bent verplicht om je locatiegegevens door te geven als je een noodnummer belt en dat kan niet via VoWiFi. Als je 100 of 112 belt, word je automatisch overgeschakeld naar het mobiele 2G- of 3G-netwerk. Heeft ons mobiele netwerk tijdelijk geen bereik? Geen zorgen. Je wordt automatisch overgeschakeld naar het netwerk van een andere provider.