Test je internetsnelheid

Je kunt je de snelheid van de internetverbinding op je smartphone, tablet of computer testen via de MyProximus app of via de website van MyProximus.

Goed om weten vóór de test

De resultaten van de snelheidstest kunnen beïnvloed worden door :

• De limieten van de wifi-technologie: je snelheid zal nooit zo hoog zijn via wifi als via de kabel.
  • Het aantal personen dat internet of tv gebruikt bij jou thuis op het moment van de test. Voor een betrouwbaar resultaat doe je de test als niemand anders tv kijkt of op internet surft.
  • De kwaliteit van je gsm, tablet of computer: oudere of zeer goedkope toestellen zijn uitgerust met wifi-kaarten van mindere kwaliteit.
  • De staat van je gsm, tablet of computer : Check of deze zich in top toestand bevindt! Daarom:
    1. Herstart je toestel (inzonderheid je computers).
    2. Indien nodig, update je browser, je besturingssysteem en je toestel software
    3. Indien mogelijk, gebruik de mogelijkheden van je toestel om de prestaties te verbeteren: ledigen van cache geheugen, cleanen van cookies, deactiveer de batterij besparingsopties,…
    4. Check of je toestel virusvrij is, en er geen malware software op staat. Wij raden aan om Norton te installeren om je toestel te beschermen.
    5. Sluit alle andere pagina’s, toepassingen en vensters van je browser.
    6. Download niet op het moment van de test.
De internetsnelheid kan variëren

Afhankelijk van het tijdstip, het apparaat en de locatie, zal de snelheid van het internet niet altijd hetzelfde zijn. Dit is vooral het geval voor wifi.

Klaar? Test je snelheid via de app of via het web:

Snelheidstest via de app MyProximus (gsm en tablets)

1. Open de applicatie MyProximus.
  2. Ga naar Diensten. Scrol naar beneden tot aan Snelheidstest.
  3. Klik op Start.

Snelheidstest via de website Proximus.be

1. Ga naar onze snelheidspaginaNieuw venster.
  2. Lees en volg de instructies, klik vervolgens op GO.
  3. Vergeet niet te kijken naar onze raadgevingen onder het resultaat van de snelheidstest.

Wil je nog een betere wifi-verbinding? Bekijk onze tips.