×

Je decoder resetten

Heb je een probleem met je tv-toestel of je decoder? Probeer eerst dit:

1. Start je modem en decoder opnieuw
  2. Ga na of, indien aanwezig, de verklikkerlampjes van je PLC, Wi-Fi Booster of van je Wi-Fi Bridge op rood staan. Zo ja, start deze opnieuw op

Is je probleem nog steeds niet opgelost? Dan kun je je decoder resetten. Dit neemt ongeveer 30 minuten in beslag en heeft geen invloed op je opnames.  Volg, afhankelijk van je decoderversie, de juiste procedure:

Android TV decoder

Android TV decoder
  1. Druk op de On/Off-schakelaar achteraan je decoder.
  2. Druk je op de On/Off-schakelaar terwijl je de knop Pair op de voorkant van je decoder ingedrukt houdt.
  3. Hou de knop ingedrukt tot op het scherm Erasing verschijnt.
  4. Laat de knop Pair   op de voorkant van de decoder los.
    De afstandsbediening werkt niet. Wat te doen?

Op je afstandsbediening, hou de OK-knop en het cijfer ‘0’ enkele seconden samen ingedrukt tot de Proximus-knop enkele keren oplicht.

V6 decoder

V6 decoder
Je V6 decoder resetten Je V6 decoder is geblokkeerd? Het heropstarten van modem en decoder hebben niet geholpen? Je PLC’s, Wi-Fi Extender en Wi-Fi Bridge werken correct? In dat geval raden wij je aan om je decoder te resetten. Volg onze instructies.

1. Druk op de Reset-knop achteraan je decoder met een puntig voorwerp, zoals een tandenstoker, de punt van een balpen of een paperclip.
  2. Laat de Reset-knop los wanneer het updatescherm op je tv-toestel verschijnt, ofwel na 15 seconden.
  3. Wacht een dertigtal minuten. Je decoder zal volledig worden geherinitialiseerd.
De afstandsbediening werkt niet. Wat te doen?

Je moet de radiofrequenties uitschakelen en opnieuw configureren.

V5 compact decoder

V5 compact decoder
Je V5 compact decoder resetten Je V5 compact decoder is geblokkeerd? Je hebt je modem en je decoder heropgestart maar dat heeft niet geholpen? Je PLC’s en Wi-Fi Bridge werken correct? In dat geval raden wij je aan om je V5 compact decoder te resetten. Volg onze instructies.
  1. Druk op de On/Off-schakelaar achteraan je decoder om hem uit te schakelen.
    On/off knop V5 compact decoder
  2. Druk op de Reset-knop achteraan je decoder met een puntig voorwerp, zoals een tandenstoker, de punt van een balpen of een paperclip.
    Reset knop V5 compact decoder.
  3. Terwijl je op de Reset-knop drukt, druk je tegelijk op de On/Off-schakelaar om hem in de positie I te zetten.
  4. Laat de Reset-knop los wanneer het updatescherm op je tv-toestel verschijnt, ofwel na 15 seconden.
  5. Wacht een dertigtal minuten. Je decoder zal volledig worden geherinitialiseerd.
De afstandsbediening werkt niet. Wat te doen?

Je moet de radiofrequenties uitschakelen en opnieuw configureren.

V5 Decoder

V5 Decoder
Je V5 decoder resetten Je V5 decoder is geblokkeerd? Het heropstarten van modem en decoder hebben niet geholpen? Je PLC’s en Wi-Fi Bridge werken correct? In dat geval raden wij je aan om je decoder te resetten. Volg onze instructies.
  1. Druk op de On/Off-schakelaar achteraan je decoder om hem op 0 te zetten. Wacht 4 seconden.
    On/off knop V5 decoder
  2. Houd tegelijk de ^ en tv-knoppen aan de voorzijde van je decoder ingedrukt.
    Reset knop V5 decoder
  3. Druk opnieuw op de On/Off-schakelaar aan de achterzijde van je decoder terwijl je de ^ en  tv-knoppen aan de voorzijde van je decoder ingedrukt houdt.
  4. Houd de ^ en tv-knoppen ingedrukt tot het scherm van de decoder Waking UP + te zien geeft. Je kunt nu de ingedrukte toetsen loslaten.
  5. Indien de boodschap Hello DRA/Start DRA verschijnt, betekent dit dat de herinitialisatie correct verloopt. Krijg je deze boodschap niet, dan dien je het herinitialiseren opnieuw te lanceren.
  6. Wacht een dertigtal minuten. Je decoder zal volledig worden geherinitialiseerd.

V4 decoder

V4 decoder

Als je een V4 decoder hebt, herstart je toestellen indien dit nog niet gebeurd is. Wij raden een reset van deze decoder af. Bekijk onze tips voor tv-problemen.