Xiaomi Redmi Note 12: review en eigenschappen

Gepubliceerd op 14/06/2023 in Smartphones

Jaar na jaar komt Xiaomi met sterke nieuwe toestellen op de markt. Dat is dit jaar zeker niet anders, met de Xiaomi Redmi Note 12 en zijn grotere broers, de Note 12 Pro 5G en de Note 12 Pro+ 5G.

Xiaomi Redmi Note 12: review en eigenschappen

Bekijk hieronder onze uitgebreide review van de Xiaomi Redmi Note 12-reeks met alle kenmerken, prestaties, functionaliteit en technische gegevens.

1. Camera die alles aankunnen

Een smartphone stelt tegenwoordig niet veel meer voor zonder kwalitatieve cameramogelijkheden. De Xiaomi Redmi Note 12 heeft een drievoudige 50 MP hoofdcamera, 8 MP ultragroothoekcamera en 2 MP macrocamera om de wereld vanuit elke hoek vast te leggen. Met de portretmodus breng je jouw vrienden en familie perfect in beeld dankzij het natuurlijke bokeh-effect. Met de frontcamera zet je dan weer vooral je eigen sterke punten in de kijker.

Met behulp van de IMX766-sensor van de Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G kan je zelfs nog beter foto’s maken bij weinig licht of ‘s nachts. De grote sensor zorgt voor meer lichtopname en de geavanceerde autofocus stelt snel scherp voor het perfecte shot. Zo gaan de cameramogelijkheden nog net een stapje verder met deze Pro 5G-versie. Dankzij 7 klassieke filmfilters geef je je foto’s een vintage sfeertje en maak je er echte meesterwerken van.

Voor de meest professionele resultaten moet je bij de Xiaomi Redmi Note 12 Pro Plubs 5G zijn. Die beschikt over het krachtigste camerasysteem met een hoofdcamera van 200 MP met ultrahoge resolutie, OIS en een 7P-lens. Met de Xiaomi ProCut-software identificeer je de hoofdpersonages automatisch en snij je je foto bij tot verschillende beelden.


2. Krachtige prestaties

Al die prachtige foto’s wil je natuurlijk ook op een goede manier kunnen weergeven op je toestel. Dat lukt perfect op het 6,67-inch AMOLED-scherm met 120 Hz verversingssnelheid. Zo kan je zonder problemen je favoriete films en series streamen en gamen zo veel als je maar wil. 4096 helderheidsniveaus maken het mogelijk om het scherm soepel en subtiel te dimmen. Als de omgevingsverlichting plotseling verandert, wordt de helderheid van het display geleidelijk aangepast zonder reflectie.

In de Xiaomi Redmi Note 12 zit een 6nm-Snapdragon 685-processor die wordt aangedreven door een krachtige 5.000 mAh-batterij, waardoor je prestaties krijgt die professionele smartphones waardig zijn. Met de 33W-snellader is de batterij bovendien in no time weer volledig opgeladen om tot 31 uur te telefoneren, tot 9 uur te gamen of tot wel 21 uur video’s af te spelen.

Ook de Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G en de Pro Plus 5G beschikken over een 5.000 mAh-batterij én kan je supersnel opladen met de 67W-snellader. Het Pro+ 5G-model gaat zelfs nog verder, met een 120 W lader. Deze smartphones zijn trouwens compatibel met het mobiele 5G-netwerk. Wist je trouwens dat Proximus de eerste Belgische operator is die dit netwerk uitrolde in ons land? Met de Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G geniet je dus overal van het snelste netwerk voor al je entertainment.

In combinatie met de Dolby Vision HDR10+ beeldkwaliteit en dubbele luidsprekers met Dolby Atmos beschik je over een geweldig beeld én superieure klank. De geavanceerde 6nm-proceschipset verhoogt de algehele snelheid en verlaagt het energieverbruik, wat zorgt voor indrukwekkende prestaties op het gebied van video- en beeldcreatie, games en 5G-connectiviteit.

Verder biedt de Xiaomi Redmi Note 12 Pro Plus 5G alle bovenstaande krachttoeren én de functie Smart 120W HyperCharge.


3. Nog meer eigenschappen

Laten we tot slot alle praktische functies van de Xiaomi Redmi Note 12-reeks nog even bekijken. De smartphone heeft een 3,5 mm jack-aansluiting om in alle rust van je muziek te genieten en een vingerafdruksensor en AI-gezichtsontgrendeling om je gegevens veilig te bewaren.


Ben je volledig overtuigd door deze Xiaomi Redmi Note 12? Stel de aankoop van je nieuwe smartphone dan niet langer uit en haast je naar onze webshop om hem te bestellen. Hij zal zo snel mogelijk worden afgeleverd.

Bestel je Xiaomi Redmi Note 12 nu meteen!

Sophie

Het web en apps, dat zijn m’n grootste passies. Yep, ik hoor ook bij de FOMO-club. Je zal me dus nooit zonder m’n smartphone zien! #friends #family #travels #web #popculture #graphicdesign #art #fun

Andere artikels van Sophie