Xiaomi 14: alle kenmerken en functies

Gepubliceerd op 25/03/2024 in Smartphones

Elk jaar komt Xiaomi met een nieuw vlaggenschip. Dit jaar is dat de Xiaomi 14. Deze nieuwe smartphone heeft alles om je te bekoren, van een gigantisch scherm tot krachtige camera's. Ontdek alles wat je moet weten over het nieuwe toestel.

Xiaomi 14: alle kenmerken en functies

Elk jaar brengt Xiaomi verschillende nieuwe smartphones uit. De liefhebbers van het Chinese merk wachten telkens in spanning op het nieuwe paradepaardje. In 2024 presenteert Xiaomi de gloednieuwe Xiaomi 14. Bekijk hieronder alle belangrijke functies en functionaliteiten.

Een scherm dat aan al je verwachtingen voldoet

De Xiaomi 14 biedt alles wat een scherm in 2024 moet hebben. Dat betekent een OLED-scherm, een verversingssnelheid van 120 Hz, een uitstekende resolutie van 1200x2670 en vooral extreem dunne randen die de grootte van het scherm met 6,36 inch optimaliseren. Met zijn vier gebogen hoeken ligt deze smartphone perfect in de hand en biedt hij een optimale gebruikerservaring.

Als het op prestaties aankomt, is het scherm van deze Xiaomi 14 zeer indrukwekkend. Het heeft tot 3.000 nits, wat je maximale helderheid geeft om in alle omstandigheden van de mooiste beelden te genieten. Het is ook in staat om meer dan 64 miljard kleuren weer te geven, de ene nog levendiger en realistischer dan de andere. Xiaomi heeft alles uit de kast gehaald op het gebied van kleuren om een onvergetelijke kijkervaring te bieden, met een aantal functies om de helderheid van het scherm aan te passen om onze ogen te beschermen.


Camera's met duizenden mogelijkheden

Xiaomi maakt er al een aantal jaar een gewoonte van om camera's van topkwaliteit te bieden op elke smartphone. Maar hoe doet het merk dat? Simpel: door samen te werken met een merk dat expert is op dit gebied: Leica. Dankzij hun expertise geniet je van drie lenzen en vier brandpuntsafstanden op één smartphone.

Het is aan jou om te jongleren tussen de hoofdlens van 50 MP, de telelens die van 50 MP naar 32 MP gaat, afhankelijk van de modus die je gebruikt (Foto of Portret), en de ultragroothoeklens van 50 MP. En natuurlijk is er ook een 32 MP camera aan de voorkant.

Het is eenvoudig, of je nu landschappen, close-ups, portretten of bewegende onderwerpen fotografeert: elke foto is scherp, realistisch en rijk aan details. Ongeacht de lichtomstandigheden. Dankzij de verschillende brandpuntsafstanden beleef je echt plezier en kan je veel verschillende dingen uitproberen. Als fotografie je passie is, aarzel dan niet langer en laat je creativiteit los.

Ben je meer een filmregisseur? Dan staat je ook wat te wachten. De Xiaomi 14 kan filmen in 4K 60 beelden per seconde of 8K 24 beelden per seconde. Topkwaliteit dus, al schittert deze smartphone meer als het op fotografie aankomt.


Zeer overtuigende prestaties

Met al die troeven, heb je natuurlijk nog steeds prestaties nodig die deze naam waardig zijn om het allemaal te laten werken. De Xiaomi benut de volledige kracht van de Snapdragon 8 Gen 3 processor, gekoppeld aan 12GB RAM en 256 of 512GB interne opslag. Xiaomi heeft ook een geweldig koelsysteem toegevoegd, zodat je je smartphone urenlang kan gebruiken met de meest energieverslindende apps. Al met al biedt de Xiaomi 14 een zeer soepele en snelle gebruikerservaring, alles wat we in 2024 eisen van een smartphone.

En hoe zit het met de batterij? Zoals gebruikelijk bij Xiaomi is die van topkwaliteit. Met de Xiaomi 14 krijg je een accu van 4.610 mAh, maar die blinkt vooral uit dankzij de snelle oplaadbaarheid. Je kan hem in minder dan 30 minuten volledig opladen. Bovendien bereikt hij 50% in minder dan 15 minuten. Dat is tegenwoordig moeilijk te overtreffen. Merk ook op dat je de Xiaomi 14 draadloos kan opladen.


Particulier?

Overtuigd door de Xiaomi 14? Zoek hem nu in onze webshop en bestel hem. Hij wordt zo snel mogelijk bij je afgeleverd.

Bestel je Xiaomi 14!

Zelfstandige of KMO?

De Xiaomi 14 kan bijzonder handig zijn in de dagelijkse bedrijfsvoering! Bezoek nu onze online shop om je nieuwe werkassistent te bestellen!

Bestel de Xiaomi 14 voor je zaak!

Sophie

Het web en apps, dat zijn m’n grootste passies. Yep, ik hoor ook bij de FOMO-club. Je zal me dus nooit zonder m’n smartphone zien! #friends #family #travels #web #popculture #graphicdesign #art #fun

Andere artikels van Sophie