×
×

VoLTE: da’s kristalhelder bellen, via 4G

Gepubliceerd op 21/12/2018 in Uit eerste hand

VoLTE: da’s kristalhelder bellen, via 4G

Wist je dat je vroeger met 4G wel kon surfen, maar niet kon bellen? Als je een oproep startte, schakelde je smartphone als het ware terug naar 3G of zelfs 2G. Dat zorgde er vaak voor dat het tot enkele seconden duurde voor de telefoon aan de andere kant begon te rinkelen.

Al een hele tijd geleden lanceerden we de oplossing hiervoor: VoLTE. Dat staat voluit voor Voice Over LTE. En LTE, dat kennen we als 4G. VoLTE betekent dus ‘bellen via 4G’.

“Oké, maar wat zijn de voordelen van VoLTE dan?”

Wel, om te beginnen start je oproep dus sneller. Maar da’s niet het enige. De geluidskwaliteit is ook veel beter. Je belt als het ware in ‘high definition’, net alsof je naast de persoon staat waarmee je babbelt.

Bovendien kan je dankzij VoLTE tegelijk bellen en surfen aan 4G-snelheden. Handig bijvoorbeeld als je met je oortjes in aan het bellen bent en tegelijk op mobiel internet de programmatie van de bioscoop wil checken. Of wil bellen in de wagen, zonder de verbinding met navigatieapps zoals Waze te verliezen.

“Da’s tof! Maar kan ik het gebruiken?”

Absoluut! Een flink aantal nieuwe én minder nieuwe smartphones heeft de technologie aan boord1. In combinatie met een Proximus-abonnement kan je meteen beginnen bellen via VoLTE. Meestal staan de instellingen voor bellen via 4G al automatisch correct ingesteld2. En voor alle duidelijkheid: VoLTE kost je helemaal niks extra. Toppie, toch?

Je kan er dus zeker van zijn: bij ons geniet je van een kwalitatief netwerk met de meest recente technologieën. Jawel, ook op de plaatsen waar je het niet verwacht. Ga dus vandaag nog voor een van onze mobiele abonnementen.

Lees meer:

1 Met volgende smartphones kan je van VoLTE genieten:

  • Apple : iPhone 6, 6 Plus, 6s, 6s Plus, SE, 7, 7 Plus, 8, 8 Plus en iPhone X.
  • Huawei : P10, P20, P20 Lite, P20 Pro, P Smart en Mate 10 Pro.
  • Samsung : Galaxy S5, S6, S6 Edge, S6 Edge+, S7, S7 Edge, S8, S8+, S9 en S9+, A3 (2016 & 2017), A5 (2016 & 2017), A8 (2018), J3 (2017), J5 (2015 & 2017), J7 (2017), Xcover 4 en Note 8.
  • Sony : Xperia XZ1, XZ1 Compact, XZ2, XZ2 Compact, XA2 en L2.

    (laatste update van deze lijst: 14 mei 2018 – toestellen gelanceerd na deze datum zijn mogelijk ook compatibel)

2 Op een Android-toestel zet je VoLTE aan of uit via “Instellingen” > “Verbindingen” > “Mobiele netwerken” > “Bellen via 4G”.
Heb je een iPhone? Zet VoLTE aan via “Instellingen” > “Mobiel netwerk” > “Opties mobiele data” > “Schakel LTE in” > “Gesprekken en data”.

Erik

Digital en content marketeer. Tuinieren is mijn passie, net als eten. En na het sporten binge ik maar wat graag series of films.

Blog topics

 

Heb je een vraag?

Stel ze aan een van onze medewerkers. Maak een keuze: