×
×

Bellen wordt nu nog beter, met 4G

Gepubliceerd op 21/11/2016 in Uit eerste hand

Bellen wordt nu nog beter, met 4G

En tegelijk kan je blijven surfen aan 4G-snelheid.

Wil je als eerste van de nieuwste mobiele technologieën profiteren? Dan zit je goed bij ons. Zo gaan we nu weer een stapje verder, met de lancering van Voice over 4G (beter bekend als VoLTE).

“Qué? VoLTE?”

Wist je dat je vroeger met 4G wel kon surfen, maar niet kon bellen? Als je een oproep startte, schakelde je smartphone als het ware terug naar 3G of zelfs 2G. Dat zorgde er soms voor dat het tot enkele seconden duurde voor de telefoon aan de andere kant begon te rinkelen. Misschien hebben jullie het zelfs nooit gemerkt, maar wij vonden: “dat kan beter!”.

Daarom lanceerden we een tijd geleden VoLTE. Dat staat voluit voor Voice Over LTE. En LTE, dat kennen we als 4G. VoLTE betekent dus bellen via 4G. Maar soit, interessanter zijn de voordelen, niet? Wel, zoals ik net al zei, zal je oproep sneller starten.

Maar da’s niet het enige. De geluidskwaliteit is nu ook veel beter: in ‘high definition’, net alsof je naast de persoon staat waarmee je belt. Bovendien kan je tegelijk bij ons nu bellen en surfen aan 4G-snelheden. Handig bijvoorbeeld als je met je oortjes in aan het bellen bent en tegelijk op mobiel internet de programmatie van de bioscoop wil checken.

“Da’s tof! Maar kan ik het gebruiken?”

Momenteel rollen we VoLTE uit naar jullie. Heb je een gsm-abonnement bij Proximus en een compatibel toestel1? Dan krijg je van ons een sms’je wanneer deze technologie voor jou geactiveerd wordt.

Het zal je trouwens helemaal niks extra kosten. Toppie, toch?

Je kan er dus zeker van zijn: bij ons geniet je van een supersterk netwerk met de meest recente technologieën. Yep, ook op de plaatsen waar je het niet verwacht. Ga dus vandaag nog voor een van onze Mobilus-abonnementen.

1 Met volgende smartphones kan je van VoLTE genieten:

  • Apple: iPhone 6, 6 Plus, 6s, 6s Plus, SE, 7, 7 Plus, 8, 8 Plus en iPhone X.
  • Huawei: P10, P20, P20 Lite, P20 Pro, P Smart en Mate 10 Pro.
  • Samsung: Galaxy S5, S6, S6 Edge, S6 Edge+, S7, S7 Edge, S8, S8+, S9 en S9+, A3 (2016 & 2017), A5 (2016 & 2017), A8 (2018), J3 (2017), J5 (2015 & 2017), J7 (2017), Xcover 4 en Note 8.
  • Sony: Xperia XZ1, XZ1 Compact, XZ2, XZ2 Compact, XA2 en L2.
    (laatste update van deze lijst: 14 mei 2018)

Heb je een iPhone? Zet VoLTE aan via “Instellingen” > “Mobiel netwerk” > “Opties mobiele data” > “Schakel LTE in” > “Gesprekken en data”.
Op een Android-toestel zet je VoLTE aan of uit via “Instellingen” > “Verbindingen” > “Mobiele netwerken” > “Bellen via 4G”.

Erik

Digital en content marketer, tuinieren is mijn passie net als eten. Na het sporten wat series of films bingen, da’s mijn ding.

Blog topics

 

Heb je een vraag?

Stel ze aan een van onze medewerkers. Maak een keuze:

  • Chat met ons via deze site

    Chat met ons via deze sitemomenteel niet beschikbaar