VoLTE: da’s kristalhelder bellen, via 4G

Gepubliceerd op 18/02/2022 in Uit eerste hand

Wist je dat je vroeger met 4G wel kon surfen, maar niet kon bellen? Voordat er sprake was van VoLTE, toch. Als je een oproep startte, schakelde je gsm bij elke provider als het ware terug naar 3G of zelfs 2G. Dat zorgde er vaak voor dat het tot enkele seconden duurde voor de telefoon aan de andere kant begon te rinkelen.

VoLTE: da’s kristalhelder bellen, via 4G

Al een hele tijd geleden lanceerden we met Proximus de oplossing hiervoor: VoLTE. Dat staat voluit voor Voice Over LTE. En LTE, dat kennen we als 4G. VoLTE betekent dus ‘oproepen via het 4G-netwerk’. Dit wordt trouwens vaak verward met sms’en en bellen via je wifi-netwerk. Dat heet VoWiFi (Voice over Wi-Fi), waarover je in een apart artikel meer kan lezen.

“Oké, maar wat zijn de voordelen van VoLTE dan?”

Wel, om te beginnen start je oproep dus sneller. Maar da’s niet het enige. De geluidskwaliteit is ook veel beter. Als je een toestel hebt met VoLTE, bel je als het ware in ‘high definition’. Net alsof je naast de persoon staat waarmee je babbelt.

Bovendien kan je via VoLTE tegelijk surfen en bellen via 4G, aan deze snelheden. Handig bijvoorbeeld als je met je oortjes in aan het bellen bent en tegelijk op mobiel internet de programmatie van de bioscoop wil checken. Of wil bellen in de wagen, zonder de verbinding met navigatieapps zoals Waze te verliezen.

“Da’s tof! Maar kan ik VoLTE gebruiken?”

Absoluut! Het enige waar je voor moet zorgen, is dat je een toestel hebt dat de technologie aan boord heeft. Een flink aantal nieuwe én minder nieuwe smartphones (waaronder Samsung, Huawei en Apple) heeft VoLTE ondertussen aan boord. Bekijk hier het volledige overzicht van alle compatibele toestellen.

In combinatie met eender welk Proximus-abonnement kan je meteen beginnen bellen via deze wereldwijde standaard. Bij de nieuwste generatie mobiele toestellen staan de instellingen voor bellen via 4G al automatisch correct ingesteld1. En voor alle duidelijkheid: VoLTE kost je helemaal niks extra. Toppie, toch?

Je kan er dus zeker van zijn: bij Proximus profiteer je van een kwalitatief netwerk met de meest recente technologieën, zoals 5G. Jawel, ook op de plaatsen waar je het niet verwacht.
Kies nu het mobiele abonnement dat helemaal bij jou past.

Lees meer:

1 Op een Android-smartphone (zoals de Samsung Galaxy S21) zet je de VoLTE-technologie aan of uit via “Instellingen” > “Verbindingen” > “Mobiele netwerken” > “Bellen via 4G”. Heb je een iPhone? Zet de VoLTE-technologie aan via “Instellingen” > “Mobiel netwerk” > “Opties mobiele data” > “Schakel LTE in” > “Gesprekken en data”.

Erik

Digital en content marketeer. Tuinieren is mijn passie, net als eten. En na het sporten binge ik maar wat graag series of films.

Andere artikels van Erik