TikTok Money Calculator: hoe werkt het?

Gepubliceerd op 05/03/2021 in Apps

TikTok Money Calculator: hoe werkt het?

Ben jij een rijzende ster aan het TikTok-firmament en zou je daar eigenlijk graag eens wat centen mee verdienen? Dan is de eerste stap om even te berekenen hoeveel jouw account precies waard is op de populaire app. Dat doe je makkelijk met de TikTok Money Calculator. Ontdek hier hoe het werkt.

De TikTok Money Calculator is een tool die de mogelijke inkomsten van een publiekelijk profiel op TikTok berekent. Het is geen officiële app van de makers van TikTok en zij ondersteunen de tool ook niet. Het is een tool die je kan downloaden als app of als Google Chrome extensie die een schatting maakt van mogelijke inkomsten. Het garandeert dus geen inkomen!

Hoe werkt de TikTok Money Calculator?

De Money Calculator is heel makkelijk in gebruik en je kan hem ook gebruiken voor andere accounts dan dat van jezelf. Met deze stappen bereken je snel je mogelijke inkomsten uit TikTok:

  • Download en installeer de TikTok Money Calculator.
  • Open de app.
  • Geef de gebruikersnaam in van het profiel waarvoor je inkomsten wil schatten.
  • Klik op “Calculate”.

Je krijgt vervolgens een overzicht met verschillende gegevens van het profiel. Zo zie je het aantal volgers, likes, gemiddelde aantal comments, likes en shares, het engagement en een score op 100. Op basis daarvan geeft de tool je nu een geschatte opbrengst per video.


Hoe kan je geld verdienen met TikTok?

In tegenstelling tot andere platformen zoals bijvoorbeeld Youtube, kan je bij TikTok geen geld verdienen op basis van volgers of door betaling vanuit het platform zelf. Bij TikTok draait het allemaal om influencers, merken en gesponsorde content. Als je profiel de aandacht weet te trekken van merken, kan je samenwerkingen aangaan. Jij prijst dan tegen betaling hun producten of diensten aan bij jouw volgers en zo bereikt het merk een nieuw doelpubliek.

Een tweede manier om geld te verdienen met TikTok is door zelf producten of diensten te gaan verkopen. Je kan je eigen merk of winkel gaan promoten en je volgers aanzetten tot kopen. Het vraagt echter heel wat tijd en werk om je profiel zodanig uit te bouwen dat je het als marketingkanaal voor je eigen merk kan gebruiken. Vaak maken TikTokkers gebruik van bijvoorbeeld unboxing video’s of het testen van producten om zo hun volgers mee te krijgen in het verhaal.


Om geld te verdienen met TikTok moet je een sterk en opvallend profiel hebben. Ga voor een gebruikersnaam die duidelijk maakt waarvoor je staat, vul aan met een interessante bio over jezelf en een goede profielfoto. Wees vervolgens ook consistent in het uploaden van filmpjes, liefst zorg je elke dag voor nieuwe content. Bekijk wat trending is op TikTok en kies er de trends of challenges uit die aansluiten bij jou of je merk. Maar de belangrijkste maatstaf om veel volgers te krijgen, is interactie met je publiek. Reageer op comments van je volgers en ga met hen in dialoog.

Sophie

Het web en apps, dat zijn m’n grootste passies. Yep, ik hoor ook bij de FOMO-club. Je zal me dus nooit zonder m’n smartphone zien! #friends #family #travels #web #popculture #graphicdesign #art #fun

Andere artikels van Sophie

Categorieën