Hoe krijg je meer gratis TikTok-volgers?

Gepubliceerd op 11/02/2022 in Apps

Hoe krijg je meer gratis TikTok-volgers?

Gratis TikTok-volgers verzamelen, het is echt mogelijk als alternatief voor het kopen van fans. Je moet er natuurlijk wel tussenuit springen met je video’s. Geen nood: met deze acht tips stromen de gratis TikTok-volgers vanzelf binnen.

TikTok is een app die in korte tijd zo snel gegroeid is dat het probleemloos een plekje tussen mastodonten zoals Facebook en Instagram kon opeisen. Nochtans is het concept even simpel als het lijkt: videofragmenten maken op basis van muziek, visuele effecten en audio. Je kunt er al je talenten tonen die je niet in tv-shows zoals ‘Belgium’s Got Talent’ durft laten zien: playbacken, zingen, dansen, of grappen maken. Je publiek is echter niet kleiner, want deze van oorsprong Chinese app heeft ondertussen al 800 miljoen gebruikers.

Als je gratis TikTok-volgers wil aantrekken, kom je dus maar best origineel uit de hoek. Dat lukt natuurlijk niet in één dag. Doe mee met onze tips en breid je publiek uit, zonder TikTok-volgers te kopen:

1. Zet een goede TikTok-account op

Met een sterke profielfoto, een leuke gebruikersnaam en de juiste informatie maak je meteen een goede indruk. Een te lange gebruikersnaam zorgt ervoor dat mensen je bijvoorbeeld moeilijker kunnen herinneren en terugvinden. Ga dus voor een leuke, korte naam die gemakkelijk te onthouden valt. En als je echt een internethit wil worden, dan gebruik je dezelfde naam bij voorkeur ook op je andere sociale media-kanalen.

Laat potentiële nieuwe volgers ook weten wat ze mogen verwachten als ze je video’s blijven volgen. Zet dus zeker je belangrijkste interesses in je bio: van fitness tot humor of koken en dansen. Dat zal meteen een band met je volgers creëren en dus is de kans groter dat ze je profiel zullen volgen.


2. Deel originele content met je gratis TikTok-volgers

Uiteraard krijg je geen volgers door andere TikTok-accounts na te bootsen. Zorg ervoor dat de inhoud van je video’s zoveel mogelijk verschilt van alles wat al online staat. Wees daarbij liefst ook zo origineel mogelijk. Dat is niet eenvoudig, want die creativiteit is vaak hét ingrediënt dat de echte TikTok-sterren onderscheidt. Maar als je je hart en je passies laat spreken, dan komt de inspiratie voor jouw TikTok-account vanzelf.


3. Publiceer regelmatig iets nieuws

Net zoals op alle sociale media is het ook op TikTok een gouden regel om actief te zijn en regelmatig nieuwe dingen te posten. Als iemand op je profiel terechtkomt en merkt dat je amper iets gepost hebt, dan heeft die persoon weinig reden om je te gaan volgen. Meer video’s zullen er ook voor zorgen dat je veel meer kans maakt om te worden opgemerkt.

Wil je echt constructief TikTok-fans verzamelen? Dan raden we aan om een soort planning voor je publicaties op te stellen. Dus niet drie video’s per dag plaatsen en daarna gedurende drie weken niets meer. Begin met één video per week, zodat je een goed ritme kunt opbouwen. Zo heb je ook tijd om alle functies van TikTok te leren kennen. Van zodra je alles onder de knie hebt, kan je het aantal publicaties verder uitbreiden en je video’s zelfs aan je publiek aanpassen. Dat veroorzaakt een sneeuwbaleffect, waardoor het aantal volgers snel zal stijgen.


4. Voltooi uitdagingen

Een populair item op TikTok zijn de uitdagingen. De meeste van die uitdagingen draaien rond een vast principe: een choreografie uitvoeren of een populair liedje playbacken. Neem dus deel aan uitdagingen en post je video’s met de juiste hashtag zodat andere gebruikers je profiel en je filmpjes kunnen terugvinden.

Hoe vind je die uitdagingen dan? Dat is gelukkig heel eenvoudig: je gaat gewoon naar de ‘voor jou’-pagina en kijkt naar de beschrijvingen van video’s om de hashtags te spotten die met uitdagingen verbonden zijn. Nu we het woordje toch hebben laten vallen: net zoals op Instagram of Twitter is het belangrijk dat je zoveel mogelijk hashtags gebruikt.


5. Breng voldoende tijd door met de ‘Voor jou’-pagina

We hebben de ‘Voor jou’-pagina in het vorige puntje al vermeld, maar die rubriek is echt essentieel om te begrijpen hoe TikTok in elkaar zit. De video’s die in dit tabblad verschijnen zijn filmpjes die erg populair zijn en veel interactie hebben veroorzaakt. Ze zouden je dus zeker kunnen inspireren om zelf ook sterk scorende content te maken.

Let zeker op de volgende kenmerken van de beste video’s: de muziek, de filters en effecten, de lengte van de video’s, en natuurlijk de montage.


6. Communiceer met je volgers

Ook dit is weer een tip die je van andere sociale media kent: wie veel volgers wil verzamelen, moet met z’n publiek communiceren. Het maakt niet uit hoeveel fans je al hebt, probeer op z’n minst een paar reacties te beantwoorden. Nodig je fans ook actief uit om deel te nemen aan je video’s. Luister naar hun suggesties en laat je inspireren om content te maken die je publiek echt zal bevallen.

Het zal je bovendien een goed imago op TikTok bezorgen. Wanneer gebruikers voelen dat je oprecht in hun mening geïnteresseerd bent, zullen ze je profiel verspreiden en andere gebruikers overtuigen om je op hun beurt te volgen.


7. Werk samen met andere TikTok-gebruikers

Heel wat YouTube-sterren slaan tegenwoordig de handen in elkaar, en ook de muziekwereld heeft al een paar mooie samenwerkingen gekend. Ook op TikTok heb je veel potentieel door met een andere gebruiker samen te werken. Eigenlijk is dat ook logisch, want video’s afkomstig van twee personen bereiken een dubbel publiek: dat van jou en dat van je collega.

Uiteraard zal je wat geduld moeten hebben. In het begin zullen populaire TikTok-gebruikers hun neus ophalen om met jou samen te werken. Maar naarmate je meer volgers krijgt, zullen ze snel op hun stappen terugkeren. Dat wil niet zeggen dat je geen kansen krijgt om samen te werken wanneer je nog niet veel volgers hebt. Kies voor gebruikers die in dezelfde situatie als jij zitten en dan kunnen jullie samen groeien.


8. Deel je werk ook op andere sociale media

De kans is groot dat TikTok nog relatief nieuw voor je is, maar op de andere sociale media heb je vast al jarenlang een profiel. Maak dus gretig gebruik van het publiek dat je daar al vergaard hebt en deel je creaties op Instagram, Facebook of Twitter.

Je gaat er zeker ook mensen mee bereiken die nog nooit van TikTok gehoord hebben en de app dankzij jou leren kennen. Er zit een enorm potentieel aan volgers op de andere sociale media-kanalen. Vergeet vooral niet om de juiste hashtags toe te voegen.

Sophie

Het web en apps, dat zijn m’n grootste passies. Yep, ik hoor ook bij de FOMO-club. Je zal me dus nooit zonder m’n smartphone zien! #friends #family #travels #web #popculture #graphicdesign #art #fun

Andere artikels van Sophie

Categorieën