Coolhackvideo’s op TikTok: wat is het?

Gepubliceerd op 29/03/2021 in Apps

Coolhackvideo’s op TikTok: wat is het?

TikTok is niet alleen enorm populair vanwege zijn challenges en influencers, maar ook handige lifehacks worden er gretig gedeeld en uitgetest. Onder de hashtag “coolhacks” vind je de meeste terug. Maar wat zijn die video’s nu precies? Je leest het hier.

Er bestaan tal van tips en trucjes om je het leven aangenamer of makkelijker te maken. Sommige leer je misschien wel van je grootmoeder of je ouders, maar voor andere heb je toch echt de knappe koppen van het internet nodig. Onder het motto “I was today years old when I learned that” delen mensen er hun beste lifehacks. Die vind je meestal onder de hashtags #lifehack of #coolhack. Maar wat zijn die coolhackvideo’s nu juist?

Wat is een lifehack?

De term “lifehack” is afkomstig uit het computermilieu en werd voor het eerst gebruikt door programmeurs die scripts bedachten met sluipweggetjes om hun werk gedaan te krijgen. Het ging dan over handige programma’s om gegevensstromen mee te verwerken. Ondertussen wordt het op alle domeinen van ons dagelijkse leven gebruikt, van in de keuken tot op het werk of in het verkeer. Het gaat om kleine handelingen die je tijd, moeite of stress kunnen besparen. Ook coolhacks vallen in deze categorie en geven je tips om het leven makkelijker of aangenamer te maken.


Wat is een coolhackvideo?

Op TikTok wemelt het van de coolhackvideo’s. Dat zijn filmpjes waarin TikTokkers hun favoriete lifehacks delen met hun volgers of uittesten of het trucje nu wel echt werkt of niet. Soms blijkt het resultaat wat tegen te vallen, maar vaak zijn hun volgers verbaasd en enthousiast over het trucje. Hieronder vind je 5 voorbeelden van zulke coolhackvideo’s op TikTok.

  1. Handige huis-, tuin- en keukentipsNieuw venster
  2. Voor wanneer je geen mes of schaar in de buurt hebtNieuw venster
  3. Of geen sticker af wil prutsenNieuw venster
  4. Ook tal van kledingtipsNieuw venster
  5. Of zeer coole manieren om een pintje te openenNieuw venster

Klaar om nog veel meer coolhackvideo’s te ontdekken of misschien zelf eentje te delen met je volgers? Om alles uit TikTok te halen, komt Epic stories goed van pas. Met dit abonnement krijg je 25 GB mobiele data voor al je sociale media. Je kan bovendien kiezen voor Epic Beats, dat is hetzelfde abonnement maar met muziekapps inbegrepen.

Ontdek Epic stories en Epic beats nu meteen!

Meer zelfs, naargelang je keuze krijg je ook nog eens 3 of 4 GB voor al je andere surfgedrag, 120 of 300 belminuten en een onbeperkt aantal smsjes.

Sophie

Het web en apps, dat zijn m’n grootste passies. Yep, ik hoor ook bij de FOMO-club. Je zal me dus nooit zonder m’n smartphone zien! #friends #family #travels #web #popculture #graphicdesign #art #fun

Andere artikels van Sophie

Categorieën