Je smartphone voorbereiden tegen diefstal? Dat doe je zo.

Gepubliceerd op 14/12/2016 in Gouden tips van…

Je smartphone kwijtraken, het is lastig én pijnlijk.

Je smartphone voorbereiden tegen diefstal? Dat doe je zo.

Lastig omdat je zonder gsm plots onbereikbaar bent voor iedereen en omdat je er vaak een flinke som voor hebt neergeteld. Maar niet onbelangrijk: ook pijnlijk omdat je er wellicht een schat aan persoonlijke gegevens hebt opstaan. Denk maar aan de foto’s van belangrijke momenten en van de kinderen, je volledige agenda en je complete lijst met telefoonnummers.

Kortom: je mag er niet aan denken dat het je ooit overkomt. Maar moest het toch het geval zijn, dan ben je maar beter goed gewapend tegen deze tegenslag. Mijn 2 belangrijke tips daarbij: 

  1. Back-up als basis

    Het is eigenlijk heel eenvoudig en het bespaart je veel gevloek achteraf. Maak gewoon regelmatig een reservekopie van je smartphone en zet deze op je laptop of computer. Doe het ook zo compleet mogelijk, inclusief contactpersonen en inhoud van de apps. Trouwens: het is volledig gratis. En eenmaal ingesteld gebeurt het automatisch, zonder dat je er nog over hoeft na te denken.

    De optie tot back-uppen vind je altijd direct in het eerste scherm van de instellingen in je smartphone. Bij Android kan je dan back-uppen op je Gmail-account. Bij iOS doe je dit naar je iCloud of via iTunes. En bij een Windows Phone synchroniseer je met de Windows-account.

    In plaats daarvan kan je ook altijd back-uppen naar onze gratis Proximus Cloud, waarvan de eerste 10 GB gratis in je internetabonnement is inbegrepen. In een eerder artikel van mij leg ik je in detail uit hoe dat werkt.

  2. Installeer of activeer een gratis opsporingsdienst

    Daarnaast raad ik je ook aan om het nodige te installeren of te activeren, zodat je vanop afstand je smartphone kan lokaliseren, vergrendelen en volledig wissen. Zet de snoodaards een hak!

    Apple biedt in de App Store gratis de app Zoek mijn iPhone aan. Bij Windows Phone heet dit dan weer gewoon “Mijn telefoon zoeken”, via de instellingen van je toestel.

    Android heeft uiteraard ook zo’n optie. Via “Android-apparaatbeheer” in je instellingen kan je je smartphone koppelen aan je Gmail-account. Zoek bij problemen in Google naar “Android zoeken”, en traceer je toestel.

    Maar hoe dan ook is het supersneu wanneer je zonder smartphone valt. Daarom is er nu Smartphone Omnium, waarbij je snel een vergelijkbaar toestel van ons krijgt. Waar je ook bent in de Europese Unie. Yep, da’s al een hele zorg minder!

Erik

Digital en content marketeer. Tuinieren is mijn passie, net als eten. En na het sporten binge ik maar wat graag series of films.

Andere artikels van Erik