7 Experttips om de levensduur van je smartphone te verlengen

Gepubliceerd op 24/05/2024 in Service

Je smartphone is je levenslijn en een onmisbaar hulpmiddel in het dagelijks leven. Zorg er dus goed voor, want als je te vaak voor een nieuw toestel moet kiezen, kan dat je budget én het milieu belasten. Gelukkig kan je met een paar eenvoudige handelingen de levensduur verlengen en op de lange termijn geld besparen. Hier zijn 7 tips van experts.

7 Experttips om de levensduur van je smartphone te verlengen
  1. Bescherming van hoge kwaliteit: Investeer in een hoesje van goede kwaliteit om je toestel tegen vallen te beschermen. Een stevig hoesje met schokabsorberende materialen kan essentiële bescherming bieden zonder afbreuk te doen aan de stijl of functionaliteit van je toestel.
  2. Bescherm het scherm: Voorkom krassen met een schermlaag van gehard glas of kunststof. Het is een kleine investering die kan vermijden dat je je scherm te snel moet vervangen, want dat is een hoge kost.
  3. Batterijbeheer: Zorg goed voor je batterij en voorkom overladen. Dit kan je doen door je batterij binnen het optimale oplaadbereik van 20% tot 80% te houden. Gebruik batterijbesparende modi of toepassingen om het energieverbruik te optimaliseren en de levensduur van de batterij te verlengen.
  4. Start regelmatig opnieuw op: Gun je smartphone een korte pauze door hem regelmatig eens uit te schakelen zodat hij kan resetten, vernieuwen en tijdelijke bestanden of processen kan verwijderen. Dit zal de algemene prestaties van je toestel helpen verbeteren en problemen met softwarebugs of vergrendelingen voorkomen.
  5. Blijf up-to-date: Houd de software van je smartphone up-to-date door regelmatig systeemupdates te installeren. Deze updates bevatten vaak bugfixes, beveiligingspatches en prestatieverbeteringen die de functionaliteit en levensduur van je apparaat kunnen verbeteren.
  6. Beheer je opslag: Houd je apparaat georganiseerd en vlot werkend door regelmatig onnodige apps, foto's, video's en andere bestanden te verwijderen. Overweeg het gebruik van cloud-opslag of externe geheugenkaarten om eventueel je opslagcapaciteit uit te breiden en prestatieproblemen als gevolg van onvoldoende opslagruimte te voorkomen.
  7. Bescherm tegen extreme temperaturen: Vermijd langdurige blootstelling aan hitte of kou. Optimale bedrijfstemperaturen liggen over het algemeen tussen 0°C en 35°C. Laat het apparaat niet achter in een hete auto en stel het niet langdurig bloot aan direct zonlicht.

Conclusie: Met deze tips, kan je de levensduur van je smartphone verlengen en het meeste uit je investering halen, en zo in de toekomst tijd, geld en frustratie besparen. Bovendien is het goed voor het milieu om je smartphone zo lang mogelijk te gebruiken.

Proximus biedt je verschillende oplossingen om goed voor je smartphone te zorgen: kwaliteitsvolle hoesjes van gerecycled materiaal verkrijgbaar in onze winkels, ClearCoat-schermbescherming, verzekering bij diefstal of verlies en een reparatieservice. Als klant kan je zelfs 30 dagen gratis een smartphone lenen in geval van diefstal, verlies of reparatie.

En als je je smartphone toch moet vervangen, vergeet hem dan niet aan ons terug te verkopen of hem te recyclen bij Proximus.

Team Proximus

Ons team houdt je op de hoogte over onze producten en diensten alsook over de laatste trends en innovaties.

Andere artikels van Team Proximus