Hoe gebruik ik Shazam op mijn computer?

Gepubliceerd op 31/03/2021 in Gouden tips van…

Hoe gebruik ik Shazam op mijn computer?

Een van de meest handige en vaakst gedownloade apps is zonder twijfel Shazam. Met deze app onderhoud je je muzikale nieuwsgierigheid. Ben je de titel van een nummer kwijt? Met een klik in Shazam krijg je de titel en de artiest. Ontdek hier hoe je Shazam op je computer kan gebruiken.

Ben jij een grote muziekfan? Dan is Shazam de perfecte app voor jou. De tool is zeer bekend, maar we leggen je toch graag het principe nog even uit: je hoort een liedje waarvan je de titel of artiest vergeten bent, opent Shazam en met een druk op de knop krijg je het antwoord te zien. De app maakt daarnaast ook playlists aan op basis van je nummers en je kan je favoriete muziek delen met vrienden.

Het is een zeer handige app die voornamelijk op mobiele toestellen gebruikt wordt. Maar wist je dat je de app ook op je computer kan gebruiken of zelfs via je internetbrowser? Ontdek hier hoe je dat doet.

Hoe gebruik ik Shazam in mijn internetbrowser?

Je kan de magie van Shazam rechtstreeks vanuit je internetbrowser aanschouwen, maar er is wel een probleem. De app is namelijk enkel beschikbaar voor macOS of Chrome OS. Als je computer dus op Windows draait, zal je Shazam (nog) niet kunnen gebruiken via je browser. Dat komt omdat Shazam een toepassing is van Apple.

Heb je een Mac, dan is de app beschikbaar voor Safari, Google Chrome en Firefox. Om Shazam te gebruiken, surf je simpelweg naar de website van ShazamNieuw venster en klik je op de grote knop in het midden van het scherm. De tool geeft je dan de titel en de artiest van het liedje dat je zojuist opgenomen hebt via de micro van je computer. Controleer daarom zeker dat je micro werkt en de juiste machtigingen heeft.


Hoe gebruik ik Shazam op mijn computer?

Zoals we al aanhaalden, is Shazam een app ontwikkeld door Apple. Dat betekent dat er geen app bestaat voor Windows-computers. Je kan Shazam dus enkel downloaden op je computer als je een Mac hebt. Zodra je de app geïnstalleerd hebt, kan je meteen aan de slag om de titel en uitvoerder van je favoriete liedjes te achterhalen én de nummers direct aan te kopen via Apple Music en te delen met vrienden.

De app Shazam is ook beschikbaar voor Apple Watch en Android Wear, zodat je nieuwe muziek kan ontdekken waar je ook gaat.

Klik hier om de app te downloaden.Nieuw venster

Hoe gebruik ik Shazam op Windows?

Maar hoe kan je Shazam dan gebruiken op een Windows-computer? Dat is helaas niet mogelijk. Gelukkig bestaan er wel evenwaardige alternatieven. Zo kan je bijvoorbeeld terecht op de website Midomi.comNieuw venster die op dezelfde manier werkt als Shazam. Je klikt op de grote knop in het midden van het scherm om een geluidsfragment op te nemen en de app geeft je de titel en uitvoerder van het nummer.

Deze tool is ook gratis beschikbaar als app onder de naam Soundhound. Je kan hem hier downloadenNieuw venster.

Sophie

Het web en apps, dat zijn m’n grootste passies. Yep, ik hoor ook bij de FOMO-club. Je zal me dus nooit zonder m’n smartphone zien! #friends #family #travels #web #popculture #graphicdesign #art #fun

Andere artikels van Sophie

Categorieën