Ga direct naar de hoofdinhoud
×
×

Extra zenderlijst-opties, voor iedereen in het Brusselse

Gepubliceerd op 25/06/2019 in Uit eerste hand

Extra zenderlijst-opties, voor iedereen in het Brusselse

In het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en de omgeving ervan (zone 02) hoorden we van vele klanten, dat ze zelf willen bepalen of de Nederlandstalige of Franstalige zenders eerst staan in hun zenderlijst. Anderen zouden dan weer graag de voornaamste zenders aan beide kanten van de taalgrens dichter bij elkaar hebben.

We begrijpen jullie opmerking. Wil je de standaard zenderlijst hernummeren, die we begin juni hebben uitgerold? Dan is er vanaf nu een makkelijke manier, door voor één van onze alternatieve tweetalige zenderlijsten te kiezen. Iets dat alleen beschikbaar is in de zone 02:

  • In de ene versie komen de voornaamste Nederlandstalige zenders op de eerste plaats, gevolgd door de voornaamste Franstalige zenders
  • Er is ook een alternatief, waarbij het net andersom is. De voornaamste Franstalige zenders komen hier bovenaan te staan, gevolgd door de voornaamste Nederlandstalige zenders.

In beide gevallen vind je daarna alle andere zenders terug, opnieuw gerangschikt in functie van je voorkeurstaal. Zie hier de gedetailleerde lijsten.

Hoe activeer je de tweetalige zenderlijst?

Heel simpel: druk op de groene knop van je afstandsbediening en kies uit de mogelijkheden, die op je tv-scherm verschijnen.

Goed om weten:
Heb je de nummers van één of meer zenders zelf al aangepast? Om technische redenen zullen deze automatisch worden vervangen, als je voor één van de alternatieve tweetalige lijsten kiest.

Wil je de zenderlijst nadien verder personaliseren? Geen probleem!

Bekijk daarvoor even de video op onze speciale support-pagina, die uitlegt hoe je hernummert via de pijltjes of door de zendernummers in te geven. Je kan deze video ook herbekijken, door op de blauwe knop van je afstandsbediening te drukken als je naar een tv-programma kijkt. De video vind je dan onder de categorie ‘hernummering’.

Opgelet: het kiezen van de tweetalige zenderlijst en het handmatig verder hernummeren is niet mogelijk bij oudere decoders, die eruitzien zoals het exemplaar hieronder:

Erik

Digital en content marketeer. Tuinieren is mijn passie, net als eten. En na het sporten binge ik maar wat graag series of films.

Andere artikels van Erik

Blog topics

Heb je een vraag?

Stel ze aan een van onze medewerkers. Maak een keuze: