Proximus+: connecteren met je buren doe je zo!

Gepubliceerd op 04/04/2024 in Apps

Ben jij altijd de laatste om te weten dat er wegenwerken in de straat zijn gepland? Of dat jouw buurt een BBQ organiseert? Lijkt het alsof iedereen op de hoogte is behalve jij? Dan zijn je buren waarschijnlijk al aangesloten op het sociaal platform ‘Hoplr’ en jij nog niet. Geen zin om nòg een app te downloaden? Goed nieuws: Hoplr maakt deel uit van de nieuwe app Proximus+. Je vindt alle info in dit artikel!

Proximus+: connecteren met je buren doe je zo!

Wat is Hoplr?

Hoplr is een sociaal platform dat exclusief gericht is op buurten en gemeenschappen. Via het platform kan je in contact komen met je directe omgeving, je buren leren kennen en belangrijke lokale info delen.

Het is niet altijd makkelijk om contact te leggen met je buren. Hoplr creëert een sociaal netwerk waardoor je makkelijk met je buren kan connecteren.

Enkele cijfers*:

  • Hoplr telt 800.000 gebruikers (een gemiddelde conversie van 30% per gemeente). 70% van de gebruikers is wekelijks actief.
  • 51.040 gebruikers geven in hun profiel aan dat ze beschikbaar zijn om buren te helpen met allerlei nuttige vaardigheden
  • Gemiddeld 51% van hulpvragen die op Hoplr geplaatst werden in 2022, werden ook opgelost.
  • Gebruikers plaatsten vorig jaar 25.114 evenementen in de buurtkalenders van Hoplr.
  • Er staan inmiddels 13.706 verenigingen en lokale bedrijven geregistreerd in de lokale gids van Hoplr.

*Bron: https://blog.hoplr.com/nl/300-000-offline-uitwisselingen-via-hoplr-in-2022/

Welke info kan je delen via Hoplr?

Je zoekt een vakman; je huisdier is vermist; je fiets is gestolen; je wil je babysitdiensten aanbieden; enz. Via Hoplr kan je heel wat informatie delen met je buurt: evenementen, nieuws, praktische info. Bovendien maakt Hoplr het gemakkelijker om bepaalde initiatieven voor de gemeenschap te organiseren. Zoals bijvoorbeeld buurtfeesten of zorginitiatieven.

Hoe kan ik mij aansluiten bij Hoplr?

Hoplr maakt deel uit van de Proximus+ superapp. Je hoeft dus geen aparte app te downloaden of een aparte account aan te maken. Via de pijler ‘Neighbourhood’ kan je connecteren met je buurt en heb je toegang tot alle berichten, oproepen, tips,… die interessant zijn voor jou.

Proximus+ is de app om je dagelijkse leven vanop één plaats te beheren. Of het nu gaat om je Proximus-diensten, het optimaliseren van je energieverbruik, het vinden van de beste route naar je bestemming of activiteiten in je buurt. Ontdek de pluskant van het leven.

Ontdek hier alle info

Team Proximus

Ons team houdt je op de hoogte over onze producten en diensten alsook over de laatste trends en innovaties.

Andere artikels van Team Proximus