Vereenvoudig je dagelijkse woon-werkverkeer: ontdek de voordelen van multimodaliteit met Proximus+

Gepubliceerd op 04/04/2024 in Apps

Het combineren van verschillende transportmiddelen zit in de lift. Zeker in steden is het steeds populairder om bijvoorbeeld de fiets, de tram en de trein te combineren om zo efficiënt mogelijk (zowel in tijd als qua kosten) op je bestemming te geraken. Wat zijn de voordelen van multimodaliteit? En hoe kan Proximus+, de nieuwe app, helpen om deze voordelen optimaal te benutten? Je vindt alle info in dit artikel.

Vereenvoudig je dagelijkse woon-werkverkeer: ontdek de voordelen van multimodaliteit met Proximus+

1. De voordelen van multimodaliteit

Multimodaliteit, het combineren van verschillende vervoerswijzen zoals openbaar vervoer, fietsen en deelauto’s, biedt diverse mogelijkheden voor reizigers:

Minder tijdverlies: door vervoersmiddelen te combineren heb je meerdere opties om efficiënt van A naar B te geraken. Veel file? Of een tram die afgelast is? Een alternatieve route zorgt ervoor dat je alsnog vlot op je bestemming geraakt. Zo bespaar je kostbare tijd tijdens je dagelijkse verplaatsingen.

Kostenefficiënter: Multimodaliteit kan ook financiële voordelen bieden. Hoe efficiënter je reist, hoe meer je bespaart op bijvoorbeeld brandstof of parkeerkosten.

Duurzaam: Het bevorderen van multimodaliteit draagt bij aan een duurzamer transportsysteem. Door vaker de fiets te nemen of te wandelen, ben je minder afhankelijk van de auto. Zo help je mee om de uitstoot van broeikasgassen te verlagen en de luchtkwaliteit te verbeteren.

2. Hoe kan Proximus+ je helpen?

Met geavanceerde functies en diensten om de multimodale reiservaring van gebruikers te verbeteren:

Reisplanning: Met Proximus+ kan je de meest efficiënte en handige reisroutes plannen op basis van jouw voorkeuren.

Updates: Via de app ontvang je belangrijke updates over vertragingen, wijzigingen in dienstregelingen en andere relevante informatie. Proximus+ houdt je continu continu op de hoogte, zodat je goed geïnformeerd bent en je reis vlot kan verlopen.

Naadloos vervoerbewijzen boeken en parkeersessies betalen: Met Proximus+ boek je eenvoudig tickets voor verschillende transport opties, zoals de trein en de tram. Bovendien kan je jouw parkeersessies betalen zonder gedoe met cash of kaarten. Alles is binnen handbereik in de app.

Flexibiliteit, tijdsbesparing, kostenefficiëntie, duurzaamheid… Multimodaliteit biedt heel wat voordelen. En Proximus+ is een onmisbare tool om deze voordelen ten volle te benutten!

Proximus+ is de app om je dagelijkse leven vanop één plaats te beheren. Of het nu gaat om je Proximus-diensten, het optimaliseren van je energieverbruik, het vinden van de beste route naar je bestemming of activiteiten in je buurt. Ontdek de pluskant van het leven.

Ontdek hier alle info

Team Proximus

Ons team houdt je op de hoogte over onze producten en diensten alsook over de laatste trends en innovaties.

Andere artikels van Team Proximus