Overstappen van energieleverancier: eenvoudig, gratis én kostenbesparend met Proximus+

Gepubliceerd op 04/04/2024 in Apps

Ben je gefrustreerd door torenhoge energierekeningen? Overstappen naar een andere energieleverancier kan de oplossing zijn. Het proces is eenvoudig, gratis en biedt de mogelijkheid om flink te besparen op je maandelijkse facturen. In dit artikel ontdek je hoe je met behulp van Proximus+ app je verbruik gemakkelijk kunt monitoren en hoe je eenvoudig kunt overstappen naar een voordeligere energieleverancier.

Overstappen van energieleverancier: eenvoudig, gratis én kostenbesparend met Proximus+

Monitor je verbruik met Proximus+

Met Proximus+ heb je toegang tot handige tools (zoals Energy ID) waarmee je je energieverbruik kan monitoren. Met eenvoudige rapporten zie je direct hoeveel elektriciteit, gas, warmte, stookolie of biomassa je verbruikt en hoe dit verbruik zich verhoudt ten opzichte van het voorgaande jaar. Het is de ideale manier om bewust om te gaan met je energiegebruik en onnodige kosten te vermijden.

Ontvang gepersonaliseerde meldingen over je verbruik

Proximus+ doet er nog een schepje bovenop door je gepersonaliseerde meldingen te sturen wanneer hij een betere energieleverancier voor jouw specifieke behoeften vindt. Door je energieverbruikspatronen te analyseren, kan de app alternatieve aanbieders aanbevelen die goedkoper zijn. Deze meldingen op maat zorgen ervoor dat je op de hoogte blijft en geen enkele kans mist om geld te besparen.

Stap eenvoudig over van energieleverancier

Zodra je de energieleverancier gekozen hebt die het beste bij je past, kun je eenvoudig en kosteloos overstappen:

  • Onderteken je contract met de nieuwe leverancier; deze zorgt voor de opzegging van je oude contract.
  • Hou rekening met een opzegtermijn van minimaal 3 weken; je blijft nog minstens 3 weken klant bij je oude leverancier.
  • Geef je meterstand door aan je netbeheerder om een nauwkeurige eindafrekening te ontvangen.
  • Ontvang tussentijdse facturen van je nieuwe leverancier. Geef je historisch verbruik door om verrassingen te voorkomen.

Blijf je energie monitoren

Het monitoren van je energieverbruik stopt niet na de overstap. Als je optimaal wilt genieten van je voordeliger tarief is het belangrijk om je nieuwe verbruikspatronen nauwgezet te blijven volgen. Zo kan je het meeste blijven besparen.

Overstappen van energieleverancier kan dus eenvoudig, gratis én kostenbesparend zijn, vooral als je gebruikmaakt van de handige tools die Proximus+ te bieden heeft.

Proximus+ is de app om je dagelijkse leven vanop één plaats te beheren. Of het nu gaat om je Proximus-diensten, het optimaliseren van je energieverbruik, het vinden van de beste route naar je bestemming of activiteiten in je buurt. Ontdek de pluskant van het leven.

Ontdek hier alle info

Team Proximus

Ons team houdt je op de hoogte over onze producten en diensten alsook over de laatste trends en innovaties.

Andere artikels van Team Proximus