Wat is Parkmobile en hoe werkt het?

Gepubliceerd op 15/02/2021 in Apps

Wat is Parkmobile en hoe werkt het?

We spenderen in ons leven veel te veel tijd aan het zoeken naar een parkeerplaats. Om die kostbare tijd terug te winnen, kan je een beroep doen op de app Parkmobile. Met Parkmobile wordt een parkeerplek vinden kinderespel en verlies je geen tijd meer.

Er is niets irritanter dan rondjes rijden tot je een parkeerplek vindt. Je verliest tijd, geld en vooral je goede humeur. Als er toch maar een app bestond die hierbij kon helpen. Daar komt de gratis app Parkmobile in het spel!

Wat is Parkmobile?

Zoals we al aanhaalden, is Parkmobile een gratis app speciaal om je te helpen je wagen te parkeren in de stad. Je kan er vanalles mee, van een parkeerplek vinden op basis van je geolocatie tot parkeerboetes vermijden en betalen via je smartphone.

Je kan de app gratis downloaden voor iOS en AndroidNieuw venster.


Hoe werkt Parkmobile?

Eerst en vooral moet je weten dat de app in een twintigtal Belgische steden werkt voor het vinden van parkeerplekken op straat of in parkings. Om daarvan gebruik te maken, moet je natuurlijk de app downloaden en een account aanmaken. Daarna kan je een parkeerplek vinden door het adres van je bestemming in te geven. De app geeft je dan alle plaatsen waar je je zonder problemen kan parkeren.

Zodra je geparkeerd staat, hoef je ook niet meer naar de dichtstbijzijnde parkeermeter te rennen. Je hoeft enkel je parkeersessie te starten in de app. Daarvoor klik je op “starten”. Als je parkeersessie bijna ten einde loopt, ontvang je een melding. Op het moment dat je weer vertrekt, klik je dan op "stoppen” en betaal je je sessie.

Hoe kan ik betalen?

De Parkmobile-app is gratis, maar stelt je verschillende parkeertarieven voor afhankelijk van je behoeften. Zet jij je wagen minder dan 9 keer per maand op een parking? Dan stelt Parkmobile je een tarief voor van 0,30 euro per sessie. Je betaalt dan 0,30 cent per sessie bovenop de geldende parkeertarieven.

Heb je per maand veel vaker een parking nodig? Dan stelt Parkmobile je een tarief voor van 2,50 euro per maand per nummerplaat. Als je meerdere wagens aan je nummerplaat koppelt, betaal je dus 2,50 euro per wagen. Je betaalt dan geen 30 cent per sessie meer, maar het toevoegen van een extra nummerplaat in de app kost wel 1 euro.

Op het vlak van betalingen krijg je twee opties: je kan krediet opladen in je account of betalen met creditcard. Beide opties zijn zonder bijkomende kosten.

Om Parkmobile optimaal te gebruiken, heb je natuurlijk wel een degelijke internetverbinding nodig. Kies daarom voor het Flex-pack! Met dit pack krijg je een mobiel abonnement dat aan jouw wensen voldoet om eender waar en wanneer online te zijn. Bovendien geniet je van een sterke internetverbinding bij je thuis, toegang tot de Pickx-app en de televisiezenders van Proximus.

Ontdek Flex nu meteen!

Momenteel krijg je zelf een jaar lang Disney+ cadeau!

Sophie

Het web en apps, dat zijn m’n grootste passies. Yep, ik hoor ook bij de FOMO-club. Je zal me dus nooit zonder m’n smartphone zien! #friends #family #travels #web #popculture #graphicdesign #art #fun

Andere artikels van Sophie

Categorieën