OnePlus 12 & 12R: alle functies en specificaties

Gepubliceerd op 04/03/2024 in Smartphones

Het jaar 2024 begon met OnePlus dat zijn nieuwe vlaggenschip lanceert: de OnePlus 12, samen met zijn kleine broertje, de OnePlus 12R. Zoals gewoonlijk biedt het Chinese merk krachtige toestellen boordevol functies. Ontdek hieronder alles wat je moet weten over deze twee smartphones.

OnePlus 12 & 12R: alle functies en specificaties

Dit jaar biedt OnePlus twee versies van zijn nieuwe model aan. Je kan kiezen tussen de OnePlus 12, het basismodel, en de OnePlus 12R, die betaalbaarder en iets minder krachtig is. Toch is ook de OnePlus 12R de moeite waard, afhankelijk van je behoeften en wensen. Bekijk nu onze volledige review.

1. De beste batterij ontworpen door OnePlus

Laten we het om te beginnen hebben over de batterijen in deze twee nieuwe smartphones. Het is altijd al een van de sterke punten van OnePlus geweest, en voor deze nieuwe reeks heeft het merk zichzelf overtroffen. De OnePlus 12 heeft een 5.400 mAh batterij die gebruik maakt van een aantal technologieën om de prestaties te optimaliseren. Hij biedt bijvoorbeeld de Battery Health Engine-technologie, die de levensduur aanzienlijk verbetert. Maar bovenal geniet jij van 100W snelladen, wat betekent dat je je smartphone in slechts 26 minuten volledig oplaadt.

De OnePlus 12R is uitgerust met een 5.500 mAh batterij die profiteert van dezelfde technologieën als zijn grote broer. De oplaadtijd is hetzelfde, maar je kan je smartphone ook in slechts 1 uur opladen tot 50% terwijl je je favoriete mobiele games speelt. Bovendien zijn beide smartphones uitgerust met een geoptimaliseerd koelsysteem, zodat je tientallen taken tegelijk kan uitvoeren, waaronder gamen, zonder het risico te lopen dat je smartphone oververhit raakt.


2. Een scherm dat gezien wil worden

Naast een origineel en opvallend ontwerp, dankzij de afgeronde cameramodule en de glazen achterkant, zijn de twee nieuwe OnePlus-modellen voorzien van beeldschermen van zeldzame kwaliteit. De OnePlus 12 is uitgerust met het gloednieuwe 2K 120Hz ProXDR-scherm, dat helderdere, dynamischere beelden biedt. Het scherm is net zo vloeiend en bevredigend als er water overheen laten lopen. Het heeft ook een maximale helderheid van 4.500 nits, waardoor je de smartphone overal gebruikt, zelfs in direct zonlicht op een zomerse dag.

De OnePlus 12R heeft ook een 120Hz ProXDR-scherm, maar zonder de 2K-resolutie. Het touchscreen is net zo vloeiend dankzij de Aqua Touch-technologie, waardoor je het scherm efficiënt kan gebruiken, zelfs als het regent. Het heeft ook 4.500 nits en Dolby Vision-technologie voor maximaal genieten van je favoriete entertainment.


3. Gemaakt voor entertainment

We hebben al vermeld dat beide modellen gebruik maken van een nieuw koelsysteem dat ervoor zorgt dat het apparaat soepel en optimaal werkt. Maar daar houdt het niet op. De gloednieuwe OnePlus Trinity Engine zorgt ervoor dat de OnePlus 12 de hele dag door kan gaan om je te vermaken. Het toestel kan bij normaal gebruik 47 uur zonder opladen.

Hij kan 19 uur op YouTube, 10 uur op apps browsen of 3 uur op de meest energieverslindende games. En natuurlijk betekent het dat multitasken geen probleem is en dat je een groot aantal applicaties op de achtergrond open kan houden zonder prestatieverlies.

De OnePlus 12R is iets minder krachtig, maar nog steeds heel behoorlijk, afhankelijk van wat je ermee wil doen. Hij wordt aangedreven door een Snapdragon 8 Gen 2-processor en wordt geleverd met 16GB RAM, dus je mag zeker zijn van een zeer soepel en snel apparaat, zelfs tijdens het multitasken. OnePlus richt zich ook op gamingmogelijkheden, waarbij het apparaat een uitstekende verversingssnelheid biedt en een stabieler beeld zonder latentie. Nu is het jouw beurt om te gamen!


4. Professionele camera's

OnePlus werkte opnieuw samen met Hasselbald om de camera's voor zijn twee nieuwe smartphones te ontwerpen. Maar dat is nog niet alles, want de 48MP hoofdsensor van de OnePlus 12 is ontwikkeld door Sony. Er is ook een 50MP groothoeklens, ook van Sony, een 48MP ultra-groothoeksensor en een 64MP 3X periscopische telelens.

Je kan er dus alle kanten mee uit, vooral omdat de groothoeksensor uitgerust is met een antireflectiecoating voor nog scherpere, gedetailleerdere foto's. De camera biedt ook een aantal modi, zoals de Master-modus, die de volledige mogelijkheden van de lenzen benut, zodat je eruitziet als een echte professionele fotograaf. Deze camera's beheren ook verlichting, schaduwen en verschillende lichteffecten beter, voor natuurlijker ogende foto's.

De OnePlus 12R biedt ook Sony's expertise. Er is een 50MP hoofdcamera, een ultragroothoekcamera met een hoek van 112° en een macrolens. Er zijn minder mogelijkheden dan op de OnePlus 12, maar het is meer dan voldoende. Deze smartphone richt zich op foto's met ultrarealistische licht- en schaduweffecten, of het nu in fel zonlicht is of in de schemering.


De OnePlus 12 is verkrijgbaar in twee kleuren: Flowy Emerald of Silky Black. De OnePlus 12R is er ook in twee kleuren: Cool Blue of Iron Gray, de keuze is aan jou!

Als je geïnteresseerd bent in de OnePlus 12 of OnePlus 12R, wacht dan niet langer en bezoek onze online shop om je nieuwe smartphone te bestellen. Hij wordt zo snel mogelijk bij je thuisbezorgd.

Bestel je OnePlus 12!

Ben je eerder op zoek naar een nieuwe zakelijke smartphone? In onze webshop vind je zeker een exemplaar dat aan jouw professionele eisen voldoet.

Ja, ik wil de OnePlus 12 voor mijn bedrijf!

Sophie

Het web en apps, dat zijn m’n grootste passies. Yep, ik hoor ook bij de FOMO-club. Je zal me dus nooit zonder m’n smartphone zien! #friends #family #travels #web #popculture #graphicdesign #art #fun

Andere artikels van Sophie