Verhuizen zonder stress: 6 handige tips!

Gepubliceerd op 10/05/2016 in Gouden tips van…

Verhuizen zonder stress: 6 handige tips!

Check snel onze nuttige voorbereidingstips!

Verhuizen... Hoewel het onvermijdelijk is in elk mensenleven (behalve voor zij die Hotel Mama echt niet achter zich kunnen laten), brengt het voor de meesten onder ons toch gemengde gevoelens met zich mee. 

Wij hebben alvast een aantal nuttige voorbereidingstips opgelijst zodat jij meer tijd kan besteden aan echt belangrijke dingen zoals het plannen van je housewarming, Netflix kijken met je vrienden of ontdekken hoe die wasmachine nu werkt.

Ga op tijd op dozenjacht!

Professionele verhuisdozen zijn duur en nadien ben je er niets mee. Ga daarom op voorhand op zoek naar geschikte verhuisdozen in grootwarenhuizen en schakel je vrienden en familie in om mee op dozenjacht te gaan. En remember: je hebt nooit verhuisdozen genoeg!

Je verhuisdozen efficiënt vullen 

Wanneer je voldoende verhuisdozen verzameld hebt, is het tijd om ze te vullen. Belangrijk hierbij is om spullen van verschillende ruimtes ook in verschillende dozen te steken. Voorzie bovendien een duidelijke labelling van je dozen zodat je nadien nog weet in welke ruimte ze thuishoren.

Voor de geeks onder ons bestaan er ook heel wat apps die je kunnen helpen bij het organiseren van je verhuisdozen. Maak handige uitkepingen in de zijkant van je verhuisdozen om ze makkelijk op te kunnen pakken.

Tot slot: denk eraan om poetsproducten, shampoo en wasmiddel apart te houden zodat je felbegeerde spullen geen verdrinkingsdood sterven tijdens de verhuis.

Maak foto’s van je elektrische toestellen voordat je ze uittrekt

Niets zo vervelend dan te knoeien met kabels en een die TV niet meer aan de praat wilt net nu je een voetbalavond met vrienden gepland had. Neem daarom op voorhand foto’s van je elektronica en alle bedrading zodat je alles snel weer kan installeren. Heb je problemen met het installeren van je Proximus decoder of modem? Bekijk ons filmpje en verlies geen tijd meer!

Handig je kleding verhuizen

Je kledij is typisch iets dat je pas als laatste kan verhuizen. Maak het je daarom niet te moeilijk: opgevouwen kledij gaat netjes in dozen zoals ze in het schap liggen. Kledij op kapstokken laat je lekker gemakkelijk op de kapstok hangen met een vuilzak erover. Eenmaal in je nieuwe woonst kan je gewoonweg de vuilzakken van de kapstokken halen en je kledij netjes in de kast hangen.

Een extra tip voor als je met twee bent: label je dozen en kapstokken op een handige manier, zodat je ze in de juiste volgorde kan terugplaatsen en je niet in de kledij van je partner naar het werk moet.

Voorzie een ‘first night survival’-pakket

Na de verhuis wil je alleen nog in de zetel ploffen en niet alle dozen uitpakken om op zoek te moeten gaan naar die ene tandenborstel. Voorzie daarom een verhuisdoos met spullen die superhandig zijn om de eerste nacht in je nieuwe woonst door te komen. Een tandenborstel, een pyjama, een zak chips en je Proximus-afstandsbediening horen alvast zeker thuis in de doos!

Trommel al je vrienden op!

Last but not least, voorzie genoeg hulp voor de verhuisdag. Trommel al je vrienden en familie op en start je verhuis vroeg genoeg. Zo lig jij na die vermoeiende verhuis sneller in je zetel te genieten van Proximus TV en Netflix met een aan huis geleverde pizza.

Nog meer nuttige tips en handige adresjes? Raadpleeg onze handige verhuischecklist hier
Wij wensen je alvast veel succes! Move it!

Sophie

Het web en apps, dat zijn m’n grootste passies. Yep, ik hoor ook bij de FOMO-club. Je zal me dus nooit zonder m’n smartphone zien! #friends #family #travels #web #popculture #graphicdesign #art #fun

Andere artikels van Sophie

Blog topics

 

Heb je een vraag?

Stel ze aan een van onze medewerkers. Maak een keuze: