Zo overtuig je je vrienden om te helpen bij je verhuis

Gepubliceerd op 31/05/2019 in Gouden tips van…

Je bent bijna klaar voor de grote dag. Alles zit klaar in dozen, verspreid over je woonst. De verhuislift en verhuiswagen? Check! Maar nu heb je nog één belangrijk ding nodig: een paar vrijwilligers om de handen uit de mouwen te steken en je te helpen.

Zo overtuig je je vrienden om te helpen bij je verhuis

Je kent wellicht ook alle wilde verhalen over verhuizen zonder professionele ploeg. Vrienden komen al snel met al dan niet correcte excuses af, zoals familiediners. En sommigen vergeten zelfs om op de cruciale dag te komen.

Wil je ervoor zorgen dat vrienden en familie supergemotiveerd alle spullen naar je nieuwe stulpje sjouwen? En nadien met een goed gevoel terug huiswaarts keren? Met deze vijf tips lukt het vast en zeker:

1. Verstuur een originele uitnodiging

Niets is zo saai als simpelweg telefoneren om vervolgens te vragen of hij of zij voor je in de bres kan springen. Til het hele moment even naar een hoger niveau, met een leuke aanpak. Waarom koppel je geen verhuisfeestje aan die dag afzien? Of beloof je iets leuks in ruil voor de hulp? Geloof ons: het werkt sowieso. Nog een tip: personaliseer het bericht ook even.

Denk er bovendien aan om lang genoeg op voorhand aan deze stap te denken. Als je een paar dagen vooraf met de vraag op de proppen komt, hebben de meesten natuurlijk al andere plannen. Een kleine herinnering is op dat moment dan weer wél een goed idee.


2. Organiseer alles zoals het hoort

Een ander punt dat je zeker moet vermijden, is dat iedereen kriskras door elkaar loopt tijdens de verhuis zelf. Niemand vindt het leuk om niet goed te weten wat er moet gebeuren, of om onnodig lange afstanden met zware spullen te doen. Of zelfs nog erger: meubels uit elkaar te halen tegen de klok.

Bereid je dus goed voor op de verhuisdag en doe dit laatste al op voorhand. En schrijf bijvoorbeeld op elke doos in welke kamer deze moet worden neergezet. Dat maakt het voor iedereen een stuk plezanter! Zeker als je het gewicht goed spreidt over de verschillende dozen. En nog een goed idee: maak een takenlijst, zodat iedereen precies weet hoe hij of zij het beste helpt.

Maar bovenal: relax! Denk positief en straal dit ook uit, zodat de rest ook goedgeluimd blijft. Die verantwoordelijkheid ligt ten slotte vooral bij jou.


3. Zorg voor de nodige ambiance

Je vrienden komen stiekem alleen maar voor één ding: een plezante dag met flink wat groepsgevoel. Motiveer ze dus constant, met muziek. En waarom niet: af en toe een pintje. Of wat dacht je van een gezelschapsspel tijdens de breaks?


4. Bedankt ze zoals het hoort

Elke goede daad verdient op zijn minst de nodige appreciatie. Een manier om dat te tonen, is door een zalige maaltijd te voorzien. En dat hoeft zelfs niet veel te zijn. Wat dacht je bijvoorbeeld van een stapel lekkere pizza’s? En wat dacht je van een leuke filmavond of een klein feestje ’s avonds? Ideaal om de stramme spieren wat te stretchen!


5. En help ook hen als het nodig is

Een waarheid als een koe: als je anderen nooit helpt, valt er ook niet op hen te rekenen als je ooit zelf met een probleem zit. Sta dus zelf ook klaar om in te springen waar het kan.


Verhuizen: het is een kwestie van alles goed te organiseren. Zelfs wanneer je hulp komt opdagen, blijven er nog een pak administratieve klusjes over. Denk maar aan je elektriciteitsmaatschappij verwittigen, of je inschrijven in de nieuwe gemeente.

Als het over je internet, vaste lijn en digitale tv gaat, helpen we je daarbij maar al te graag. Ontdek op onze speciale pagina hoe alles in enkele kliks geregeld is.

Erik

Digital en content marketeer. Tuinieren is mijn passie, net als eten. En na het sporten binge ik maar wat graag series of films.

Andere artikels van Erik