De iPhone 14: verbluffende details

Gepubliceerd op 09/09/2022 in Smartphones

Jaar na jaar blijft Apple verbazen met de lancering van haar nieuwe iPhone. Ook dit jaar legt het bedrijf de lat weer wat hoger met de gloednieuwe iPhone 14, iPhone 14 Pro en iPhone 14 Pro Max. Ontdek deze nieuwe smartphones met verbluffende details en al hun eigenschappen.

De iPhone 14: verbluffende details

De nieuwe iPhone 14-serie heeft een design dat je aandacht trekt, met unieke kleuren zoals Dieppaars, Goud, Zilver en Spacezwart. Deze smartphones zijn een streling voor het oog, maar heeft ook binnenin heel wat power om aan al je wensen te voldoen. We nemen je meer doorheen de verschillende eigenschappen en functies van de drie toestellen.

Sterker, veiliger en comfortabel

De iPhone 14 en de 14 Pro hebben allebei een 6,1 inch scherm, terwijl de iPhone 14 Pro Max nog een stapje verder gaat mijn zijn 6,7 inch. Het Super Retina XDR-display van deze smartphones is tot twee keer zo helder bij fel zonlicht.

De smartphones uit de iPhone 14-serie zijn ontworpen om lang me te gaan. Dankzij hun Ceramic Shield hoef je je nooit meer zorgen te maken over krassen op je scherm. Je iPhone is gemaakt uit roestvrij staal van chirurgische kwaliteit, zodat hij tegen een stootje kan als je je kostbare goed toch zou laten vallen. Hij bovendien IP68-waterbestendig, dus ook daar hoef je niet langer over te stressen.

De iPhone 14 Pro zorgt nu trouwens ook voor jouw veiligheid in noodgevallen. Dankzij de crashdetectie-functie weet je smartphone dat je bij een verkeersongeval betrokken geraakt bent en waarschuwt hij de hulpdiensten als je niet reageert.

Nieuw: Dynamic Island

Vind jij het ook zo vervelend als je je probeert te concentreren op wat je aan het doen bent terwijl er ondertussen de hele tijd meldingen tevoorschijn springen op je scherm? Begrijpelijk, want het leidt enorm af. Apple maakt daar nu komaf mee met behulp van Dynamic Island. Meldingen verschijnen voortaan heel kort bovenaan je scherm en verdwijnen dan weer in de achtergrond. Zo kan jij rustig voort met jouw activiteiten.

De meest geavanceerde camerasystemen ooit

De iPhone 14 Pro en Pro Max hebben alles in huis om overal de beste beelden te maken. Jouw foto’s en video’s hebben er nog nooit zo professioneel uitgezien, dankzij de 48 MP hoofdcamera met geavanceerde quad-pixel sensor die tot 65 procent groter is dan die van de iPhone 13 Pro. In ProRaw krijg je daardoor een resolutie die 4 keer hoger ligt dan bij vorige modellen van de iPhone.

Dat betekent dat je beelden kan croppen zonder aan resolutie in te boeten. Naast de hoofdcamera heb je nog een ultragroothoek, een macrolens, en een dubbele telelens van optische kwaliteit. Met de iPhone 14 Pro leg je alles perfect vast op de gevoelige plaat, zelfs bij weinig licht. Aan de voorzijde heb je de nieuwe TrueDepth-camera met autofocus en een groter diafragma, om de beste selfies aller tijden te maken!

Ben je al overtuigd? Pre-order nu jouw nieuwe iPhone 14 Pro!

Ben je meer fan van het bewegende beeld? Ook dan heeft de iPhone 14 Pro alles in huis om je dromen waar te maken. In Filmmodus maak je voortaand video’s in 4K HDR aan 24 bps. Zo hoef je niet onder te doen voor professionele videografen. Ook de nabewerking doe je probleemloos vanop je smartphone.

Het is de enige smartphone op de markt waarmee je kan filmen, kijken en bewerken in ProRes of Dolby Vision HDR. Je kan zelfst de scherptediepte nog aanpassen na je opnames. En met de Actiemodus zijn je beelden altijd stabiel, zelfs als jij volop in beweging bent tijdens het filmen.


De snelste smartphone-chip ter wereld

Al deze snufjes zijn geweldig, maar natuurlijk moet je smartphone wel nog vlot werken. De nieuwe A16 Bionic chip in de iPhone 14-reeks stelt niet teleur. De chip maakt de meest complexe taken mogelijk en zorgt voor een ongelofelijke snelheid tijdens het gamen of streamen van je favoriete films en series.

Elke iPhone 14 is uiteraard helemaal klaar voor 5G, zodat je sneller kan downloaden of streamen. Je kan meteen profiteren van het eerste 5G-netwerk in België: dat van Proximus.


Een grote sprong vooruit in batterijduur

Al deze nieuwe mogelijkheden, vreten die dan niet aan de batterij van je iPhone? Nee hoor! Jouw batterij gaat makkelijk een hele dag mee. Zo kan je tot 29 uur video afspelen op de iPhone 14 Pro Max en tot 23 uur video afspelen op de Pro. Met een 15W MagSafe-lader is jouw batterij bovendien in no time weer opgeladen.

Wist je dat … met deze nieuwe smartphones je scherm altijd paraat staat? Je toegangsscherm blijft namelijk altijd aan, je hoeft er dus niet meer op te tikken om het beeldscherm te activeren. Je iPhone weet voortaan wanneer je hem niet nodig hebt, namelijk al je hem met het scherm naar beneden neerlegt of in je broekzak stopt. Dan gaat het scherm uit om batterij te besparen. Nog een leuk extraatje: voortaan kan je je toegansscherm nog veel meer personaliseren door lagen aan te brengen in je foto of widgets en lettertypes aan te passen.


Kan je niet wachten om jouw iPhone 14, 14 Pro of 14 Pro Max in handen te hebben? Pre-order het model van jouw keuze dan nu alvast in onze webshop en krijg deze nieuwe krachtpatser onder de smartphones als eerste in handen.

Ja, ik pre-order mijn iPhone 14!

Sophie

Het web en apps, dat zijn m’n grootste passies. Yep, ik hoor ook bij de FOMO-club. Je zal me dus nooit zonder m’n smartphone zien! #friends #family #travels #web #popculture #graphicdesign #art #fun

Andere artikels van Sophie