Welke boodschappenlijst-app past bij mij?

Gepubliceerd op 27/06/2022 in Apps

Een boodschappenlijstje maken is de meest efficiënte manier om te gaan winkelen. Tegenwoordig bestaan er boodschappenlijst-apps die je helpen om alles in goede banen te leiden. Ze zorgen ervoor dat je niets vergeet en je kan ze makkelijk delen met de rest van het gezin. Wij verzamelden 8 handige boodschappen-apps voor jouw volgende inkopen.

Welke boodschappenlijst-app past bij mij?

Een bezoekje aan de supermarkt … de ene haat het, de andere vindt het best wel fijn. Hoe dan ook gebeuren bijna altijd twee dingen: enerzijds kom je sowieso met meer naar huis dan je van plan was om te kopen, en anderzijds stel je bij het uitladen telkens weer vast dat je toch nog iets vergeten bent. Een boodschappenlijstje maken kan helpen, maar nog handiger zijn apps die je in een mum van tijd doorheen die drukke supermarkt navigeren.

Deze zeven applicaties zullen je volgende bezoek aan de supermarkt gegarandeerd eenvoudiger maken. Ze helpen om je strikt aan je lijstje te houden en te vermijden dat je dingen koopt die eigenlijk nog in je voorraadkast liggen. Bovendien hebben de meeste apps het potentieel om je heel wat geld te besparen. Controleer zeker ook of je favoriete supermarkt geen eigen app met een boodschappenlijst aanbiedt. Anders zijn deze apps zeker een goed alternatief.


1. Bring

Een belangrijke feature van een goede app voor de boodschappen is dat ieder gezinslid er gemakkelijk mee kan werken. Bring is een app die huishoudens over de hele wereld gebruiken om hun boodschappenlijstjes te maken en te delen met iedereen die inkopen doet. De lijstjes worden meteen gesynchroniseerd, zodat je zelfs in de winkel direct up-to-date bent wanneer iemand thuis plots merkt dat de melk bijna op is.

Een boodschappenlijstje maken kost doorgaans wel een beetje tijd. Daarom heeft deze app alvast een aantal basislijstjes klaar voor thuis, op het werk of op vakantie. Uiteraard worden alle items in het lijstje gerangschikt volgens de afdeling waar je ze kunt vinden. Om zeker te zijn dat iedereen met het gewenste merk naar huis komt, kan je foto’s toevoegen. Je laat via de app ook eenvoudig aan de andere gezinsleden weten dat jij boodschappen gaat doen.

Bring is gratis te downloaden voor AndroidNieuw venster & iOSNieuw venster!


2. Out of Milk

De naam van deze boodschappenlijst-app is niet toevallig gekozen. Melk is iets wat we vaak vergeten kopen, omdat we pas thuis merken dat ons karton of onze fles bijna leeg is. Dat is wat de Out of Milk-app absoluut wil vermijden. Net zoals bij de vorige app is het heel eenvoudig om een lijstje samen te stellen en te delen. In de winkel vink je dan aan wat je al gekocht hebt.

Ook handig is de optie om een to-do-lijstje te maken. Als je in meerdere winkels moet zijn om je aankopen te doen, dan houdt dit lijstje overzichtelijk bij wat je waar precies wil kopen.

Out of Milk is gratis te downloaden voor AndroidNieuw venster & iOSNieuw venster!


3. Boodschappenlijst

Dit is zonder twijfel de meest eenvoudige app in onze selectie. Ideaal voor wie niet meer zoekt dan een digitale versie van het klassieke papieren boodschappenlijstje. De app heeft een eenvoudige interface en is erg gemakkelijk in gebruik. Bijgevolg heeft Boodschappenlijst ook niet zo veel plaats nodig op je smartphone. Uiteraard is het ook mogelijk om lijstjes te delen en om aankopen over verschillende winkels te verspreiden. Enige minpuntje: de app is nog niet beschikbaar voor iPhone.

Boodschappenlijst is gratis te downloaden voor AndroidNieuw venster!


4. Listonic

Ook deze boodschappenlijst-app doet grotendeels hetzelfde als de vorige en helpt je echt om met gemak je boodschappen te doen. Een tip: voeg een item meteen aan je lijstje toe wanneer je thuis merkt dat iets op is of wanneer je bijvoorbeeld de laatste rol wc-papier uit de voorraadkast haalt. Zo kom je zeker niet voor onaangename verrassingen te staan.

Listonic doet zelf ook suggesties voor producten die wel vaker in ons winkelkarretje liggen. Zo is de kans klein dat je echt noodzakelijke dingen zou vergeten. Weet je hoeveel iets kost? Dan houdt de app de rekening voor je bij. Zo kan je beter inschatten hoeveel geld je aan de boodschappen opdoet.

Listonic is gratis te downloaden voor AndroidNieuw venster & iOSNieuw venster!


5. Mealime

Voedingsmiddelen vormen het belangrijkste onderdeel van de producten die we in de winkel gaan kopen. Om te vermijden dat je iedere dag naar de supermarkt moet gaan, kan je dus best op voorhand al beslissen wat je wil koken. Of je nu single bent of je gezinsleven met een drukke job combineert, dankzij Mealime geniet je van heerlijke recepten die je kunnen inspireren. Vervolgens kan je de ingrediënten van een recept heel eenvoudig aan een boodschappenlijstje toevoegen.

De app zet ook in op gezond eten en schotelt je simpele weekrecepten voor om van gebalanceerde maaltijden te genieten. Bovendien kan je een beroep doen op menu’s die ervoor zorgen dat je bepaalde ingrediënten in andere gerechten hergebruikt. Zo koop je dus minder, waardoor je geld bespaart, en moet je ook minder eten weggooien, wat dan weer ideaal is om voedselverspilling tegen te gaan.

Mealime is gratis te downloaden voor AndroidNieuw venster & iOSNieuw venster!


6. Yummly

Een gelijkaardige boodschappenlijst-app voor wie culinaire inspiratie zoekt en in de winkel meteen de juiste ingrediënten wil kopen, is Yummly. Je vindt er miljoenen recepten en de app kan ook gerechten aanbevelen die jij wel eens lekker zou kunnen vinden. Je ziet stap voor stap wat je moet doen met duidelijke recepten, video’s en andere nuttige tools. Vond je iets echt heel erg lekker? Dan kan je dat recept bij je persoonlijke favorieten bewaren.

Vegetariërs en veganisten vinden eveneens hun gading tussen de heerlijke gerechten. Ook je dieet kan je met deze app trouwens onder controle houden. Of ben je allergisch voor bepaalde ingrediënten? Dan zal Yummly automatisch recepten filteren die voor jou niet geschikt zijn. En natuurlijk maakt de app overzichtelijke schema’s en krijg je toegang tot je gepersonaliseerde boodschappenlijstje, zodat je meteen de juiste ingrediënten in huis haalt.

Yummly is gratis te downloaden voor AndroidNieuw venster & iOSNieuw venster!

Maak kennis met Proximus Mobile! Kies het abonnement dat het beste bij je behoeften past, van 5 GB data tot onbeperkt. Je kan surfen op het internet, waar je ook bent en op elk apparaat.

Ontdek Proximus Mobile!

Sophie

Het web en apps, dat zijn m’n grootste passies. Yep, ik hoor ook bij de FOMO-club. Je zal me dus nooit zonder m’n smartphone zien! #friends #family #travels #web #popculture #graphicdesign #art #fun

Andere artikels van Sophie