Google Pixel 8a: ontdek alle functies en eigenschappen

Gepubliceerd op 10/05/2024 in Smartphones

Google trekt volop de kaart van AI voor zijn nieuwste smartphone: de Google Pixel 8a. Met innovatieve en praktische functies biedt deze smartphone alles wat je zoekt. Lees hier alles over de Google Pixel 8a.

Google Pixel 8a: ontdek alle functies en eigenschappen

1. Camera’s met tal van AI-functies

Ben jij iemand die altijd foto's en video's maakt? Dan zijn de camera's op de Google Pixel 8a precies wat je nodig hebt. Het toestel beschikt over een 64MP-hoofdcamera en een 13MP-ultragroothoekcamera aan de achterzijde en een 13MP-selfiecamera. Daarmee maak je in alle omstandigheden knappe foto’s.

Maar naast de kwaliteit van de foto's zijn het vooral de verschillende functies die de Google Pixel 8a onderscheiden. De meeste daarvan maken gebruik van artificiële intelligentie om een unieke en innovatieve ervaring te bieden. Elke opname of scherpstelling wordt verbeterd dankzij AI. Zo krijg je prachtige kleuren en een geoptimaliseerde helderheid in elke foto. Nachtzicht legt stadslichten, portretten met weinig licht en sterrenhemels met astrofotografie vast.

Daarnaast heb je de Beste opname-functie, zodat je altijd een goede groepsfoto hebt. Deze functie voegt meerdere foto's van hetzelfde object samen om de best mogelijke opname te maken. Dus vaarwel gesloten ogen in groepsfoto's of andere lastige details. Gebruik Magische editor in Google Foto's om elke foto op je eigen manier te bewerken en professionele verbeteringen aan te brengen. Met een paar tikken verbeter je de belichting en achtergrond of verschuif je een onderwerp in de foto. Met Nachtzicht kan je zelfs gedetailleerde foto’s maken in het donker zonder flits.

De camera van je smartphone kan tegenwoordig veel meer dan alleen maar foto's maken. Dankzij de geavanceerde AI van Google kan je er nu zaken mee ontdekken. Zie je iets interessants op een foto of in een video? Gebruik dan de functie Omcirkel en zoek en omcirkel of markeer met je vinger op het scherm en de zoekfunctie wordt geactiveerd. Zo vind je in een handomdraai informatie over producten en nog veel meer.


2. Video’s voor elke gelegenheid

Maar de Google Pixel 8a is ook voor bewegende beelden een echte aanwinst. Je kan zowel met de hoofd- als met de selfiecamera filmen in 4K bij 30 frames per seconde. De camera aan de achterzijde gaat zelfs tot 60 frames per seconde. Je kan zelfs in slow motion filmen of een 4K timelapse maken met beeldstabilisatie.

Hier verandert de Magische gum voor audio je leven als het aankomt op videoproductie. De functie verwijdert alle ongewenste ruis en optimaliseert het geluid van elke video dankzij de AI van Google. Ben je bijvoorbeeld naar een openluchtconcert geweest en is je video verpest door de wind? Geen probleem, met de Magische gum voor audio-functie kan je ervoor kiezen om het waaien van de wind te verminderen en het geluid van je favoriete liedje te verhogen.


3. Nog meer praktische functies

Qua connectiviteit is de Google Pixel 8a compatibel met het 5G-netwerk, het mobiele netwerk van de laatste generatie dat al beschikbaar is bij Proximus.

De Google Pixel 8a heeft verder nog een verbeterd helder gespreksgeluid dat de achtergrondruis van de beller vermindert en de stem optimaliseert. Zo versta je ook bellers die zich in een drukke of luidruchtige omgeving bevinden.

Met Live vertalen kan je smartphone bovendien een gesprek omzetten in tekstberichten of menu's vertalen met je camera. Chatten kan in maar liefst 23 talen en het vertalen van documenten zelfs in 100 verschillende talen. Communiceren wordt dus vergemakkelijkt, zelfs als je niet dezelfde taal spreekt.


4. Een prachtig helder beeldscherm

De Google Pixel 8a heeft een 6,1 inch Actua OLED-beeldscherm met een hoge resolutie en een vernieuwingssnelheid tot 120 Hz. Dat betekent dat je geniet van een kraakhelder beeld en optimale vloeiendheid bij het spelen van games, het bekijken van video's en het switchen tussen verschillende apps.

Bovendien wordt het scherm van de Pixel 8a beschermd door krasbestendig Corning Gorilla Glass 3 en is hij IP67-gecertificeerd, wat betekent dat hij water- en stofbestendig is.


5. Nooit meer zonder batterij en altijd veilig

De Google Pixel 8a is uitgerust met een Google Tensor G3-chip die zorgt voor topprestaties en een ongeëvenaarde vloeiendheid. En met de ingebouwde VPN van Google One is je online activiteit op de Google Pixel beschermd, welke app of webbrowser je ook gebruikt. Met “Ontgrendelen via gezichtsherkenning” hoef je maar een blik op je smartphone te werpen om het apparaat te ontgrendelen. Of gebruik “Ontgrendelen met vingerafdruk” voor toegang met één tik.

Dankzij de optie “Aangepast batterijgebruik” van de Google Pixel 8a kan de batterij meer dan 24 uur meegaan. Met “Extreme batterijbesparing” kan dat zelfs tot 72 uur zijn. Zo val je nooit meer zonder batterij, wat je ook doet.


De Google Pixel 8a is verkrijgbaar in de kleuren Aloë, Baaiblauw, Obsidiaan en Porselein.

Overtuigd door de Google Pixel 8a? Wacht niet langer en surf naar onze webshop om je nieuwe smartphone te bestellen! Hij wordt zo snel mogelijk bij je afgeleverd.

Bestel jouw Google Pixel 8a!

Ben je eerder op zoek naar een nieuwe zakelijke smartphone? In onze webshop vind je zeker een exemplaar dat aan jouw professionele eisen voldoet.

Ja, ik wil de Google Pixel 8a voor mijn bedrijf!

Sophie

Het web en apps, dat zijn m’n grootste passies. Yep, ik hoor ook bij de FOMO-club. Je zal me dus nooit zonder m’n smartphone zien! #friends #family #travels #web #popculture #graphicdesign #art #fun

Andere artikels van Sophie