Fairphone 4: steeds efficiënter, verantwoordelijker en milieuvriendelijker

Gepubliceerd op 17/11/2021 in Smartphones

De smartphonefabrikant Fairphone heeft een credo: toestellen aanbieden die zowel efficiënt zijn als respectvol voor het milieu en de arbeidsomstandigheden doorheen de productieketen. De nieuwe Fairphone 4 voldoet aan al deze elementen. Hieronder vind je meer informatie over de kenmerken en functies van deze duurzame en milieuvriendelijke smartphone.

Fairphone 4: steeds efficiënter, verantwoordelijker en milieuvriendelijker

Begin 2020 presenteerden we de Fairphone 3, een unieke milieuvriendelijke en sociaal verantwoorde smartphone. Dit jaar is het de beurt aan de Fairphone 4 om de smartphonemarkt te veroveren. Hij lijkt op zijn kleine broertje, maar is beter in elk opzicht. Hij is nog steeds even eerlijk en even duurzaam.

Het merendeel van de gebruikte materialen is immers afkomstig uit conflictvrije gebieden en het welzijn van de werknemers in de productieketen wordt gerespecteerd. Fairphone stelt bijvoorbeeld alles in het werk om zijn werknemers voorbeeldige arbeidsomstandigheden te bieden, zowel wat de arbeidsvoorwaarden als de lonen betreft. Bovendien gebruikt de Nederlandse fabrikant zoveel mogelijk gerecycleerde materialen, zoals plastic en koper. Laten we eens een kijkje nemen naar alle functies van de nieuwe Fairphone 4.

Een solide kwaliteitsscherm

Fairphone doet zijn uiterste best om ervoor te zorgen dat zijn smartphones gemaakt worden met respect voor iedereen. Dat betekent niet dat de kwaliteit er niet is. Het toestel heeft een zeer goed formaat met een beeldscherm van 6,3 inch, Full HD+ technologie en een resolutie van 1080x2340 pixels. Daardoor geniet je van een uitstekende beeldkwaliteit en kleurcontrast.

De Fairphone 4 wordt geleverd met Pixelworkstechnologie. Concreet biedt deze technologie je een beter comfort om films, series en video's te bekijken, maar ook om je favoriete mobiele games te spelen. Het verhoogt het aantal beelden per seconde en de kwaliteit van de beelden wat de kleuren betreft om een zeer hoge vloeiendheid te bieden.

Tot slot wordt het scherm beschermd door Corning Gorilla Glass 5-technologie, waardoor het immuun is voor stoten en vallen. Dat is niet verwonderlijk als je weet dat Fairphone zijn uiterste best doet om zijn toestellen een behoorlijke levensduur te geven.


Een camera voor al je behoeften

Tegenwoordig zijn camera's niet meer weg te denken op smartphones. En met de Fairphone 4 heb je zeker iets om naar uit te kijken. Aan de achterkant van het toestel zitten drie krachtige lenzen waaronder de 48 MP hoofdlens met autofocus om je te helpen scherp te stellen. Genieten van een mooi landschap? Gebruik dan de 48 MP groothoeklens! Zo kan je geweldige foto's maken en je filmrol vullen met herinneringen.

Dit alles zonder aan kwaliteit in te boeten, want de camera is voorzien van een kleursensor om de kleuren beter vast te leggen. Dat is nog niet alles, want de Fairphone 4 profiteert ook van de Time of Flight-technologie. Zo’n lens maakt het mogelijk om dat wat je fotografeert onder de aandacht te brengen door de achtergrond onscherp te maken. Het maakt het ook gemakkelijker om scherp te stellen in donkere omgevingen. De Fairphone 4 is dus perfect uitgerust om je fotografievaardigheden te verbeteren in elke situatie.

Als je meer van selfies houdt, geen probleem! De frontcamera is met zijn 25 MP ook zeer krachtig.


Een krachtige smartphone met een geweldige batterijduur

Onder de motorkap heeft de Fairphone 4 genoeg kracht dankzij zijn Qualcomm Snapdragon 750G processor. Deze processor verbetert de snelheid van je smartphone aanzienlijk en verhoogt ook de autonomie, je kan namelijk energie besparen en toch genieten van een krachtige smartphone. Wat wil je nog meer? Vooral omdat de Qualcomm Snapdragon 750G ervoor zorgt dat de Fairphone 4 5G-compatibel is. En dat is maar goed ook, want Proximus is de eerste operator in België die dit netwerk uitrolde in ons land.

De Fairphone 4 heeft gekozen voor een 3.905 mAh-batterij. In combinatie met de krachtige processor zorgt dat ervoor dat je smartphone het een hele dag volhoudt. Bovendien geniet je van Quick Charge-technologie, waarmee je 50% van de batterij in slechts 30 minuten kan opladen.


Veel functies om het leven gemakkelijker te maken

Laten we tot slot even kijken naar alle kleine functies van de Fairphone 4 die een verschil maken. Bijvoorbeeld de mogelijkheid om een fysieke Nano SIM te combineren met een e-SIM om je zakelijke en privéleven perfect af te stellen. Heb je meer geheugen nodig om foto's en andere grote bestanden op te slaan? Geen probleem, de Fairphone 4 biedt een SD-kaartlezer waarmee je tot 2 TB aan opslagruimte kan toevoegen.

De Fairphone 4 biedt geen gezichtsherkenning. Je kan het toestel echter binnen enkele seconden ontgrendelen dankzij de vingerafdruklezer die zich direct onder het scherm bevindt. Zoals hierboven vermeld, is Fairphone zeer bezorgd over de levensduur van zijn toestellen. Dat is de reden waarom de Fairphone 4 IP 54-gecertificeerd is. Hij is dus bestand tegen stof en waterdruppels.

Maar het belangrijkste is het ontwerp van de Fairphone 4 zelf, want alle onderdelen van de Fairphone 4 worden vervangen. Dat is een bewijs van de uitzonderlijke levensduur van Fairphone-smartphones. Een probleem in je toestel? Je hoeft je smartphone niet te vervangen, enkel het defecte onderdeel! Bovendien wordt de telefoon geleverd met een garantie van 5 jaar en verbindt Fairphone zich ertoe de beschikbaarheid van reserveonderdelen te garanderen tot ten minste 2027. Merk op dat van de 9 modules van de smartphone er 8 beschikbaar zijn als reserveonderdelen waaronder het scherm, de batterij en de camera's.

Ben je geïnteresseerd in de nieuwe Fairphone 4 en wil je je steentje bijdragen voor het milieu en het welzijn van werknemers over de hele wereld? Bestel dan je nieuwe smartphone in onze online shop en ontvang je Fairphone 4 direct thuis!

Ja, ik wil mijn Fairphone 4 bestellen!

Sophie

Het web en apps, dat zijn m’n grootste passies. Yep, ik hoor ook bij de FOMO-club. Je zal me dus nooit zonder m’n smartphone zien! #friends #family #travels #web #popculture #graphicdesign #art #fun

Andere artikels van Sophie