Ga relaxed op vakantie met het roamingaanbod van Proximus

Gepubliceerd op 15/03/2022 in Service

We kunnen eindelijk weer reizen! Maar bij een bestemming buiten de Europese Unie, zijn er altijd twijfels over de roamingtarieven en hoe ze werken. Om relaxter te kunnen reizen, besloot Proximus zijn roamingtarieven te herwerken, door te kiezen voor eenvoud en transparantie. Ontdek hier alle details.

Ga relaxed op vakantie met het roamingaanbod van Proximus

Na maanden in België te hebben vastgezeten, kunnen we weer gaan reizen en de wereld verkennen. Met de vakantie voor de deur en nu de vaccinatiecampagne snel vordert, gaan we weer reizen buiten de landsgrenzen, maar ook buiten de Europese Unie.

Als we de Europese Unie verlaten, zijn we vaak nog wat terughoudend om onze gsm te gebruiken in het buitenland. Veel globetrotters hebben de neiging hun smartphone minder te gebruiken op reis, vooral omdat ze bang zijn voor een onaangename verrassing bij het betalen van hun rekening. Maar meestal zijn ze niet op de hoogte van de tarieven die op hun bestemming of voor hun gebruik gelden.

Daarom lanceert Proximus de Daily Roaming Pass, een eenvoudige en transparante oplossing om op vakantie te gaan met je mobiel abonnement en toch precies te weten wat je gesprekken, sms'jes en mobiele data zullen kosten. Wij leggen hieronder alles uit wat je moet weten.


Reizen binnen de Europese Unie

Als je niet van plan bent de Europese Unie te verlaten, geniet je op vakantie altijd van dezelfde tarieven als in België! Dat betekent dat je kan sms'en, bellen en vooral mobiele data gebruiken alsof je nog in België bent. Alles zonder extra kosten, natuurlijk!

Meer informatie over roaming in de Europese Unie via deze linkNieuw venster .


Reizen buiten de Europese Unie

Als je Europa binnenkort verlaat , zijn er een aantal zaken om rekening mee te houden. Sinds vorige zomer blijven alle particuliere en kleine zakelijke klanten van Proximus die buiten de EU reizen, profiteren van hun nationale tarief in ruil voor de betaling van een Daily Roaming Pass, die gedurende 24 uur wordt geactiveerd. Deze pas geldt voor alle communicatie naar België en binnen het bezochte land (surfen, sms, mms, oproepen) of voor alle ontvangen oproepen.

Deze nieuwe Daily Roaming Pass wordt automatisch geactiveerd zodra je belt, een mobiele datasessie uitvoert of meer dan twee sms'jes of mms'jes verstuurt in het buitenland (buiten de EU). De pass kost 5,95 euro in zone A, die landen als Canada, Zwitserland, Marokko, Turkije of de VS bestrijkt. Hij kost 11,95 euro in zone B, die minder populaire landen omvat zoals Laos, Vietnam, Peru of Congo. Deze tarieven gelden per periode van 24 uur.

Bovendien rekent Proximus maximaal 10 passen per maand aan. Vanaf de 11e dag blijft je pass actief zonder extra kosten voor de rest van de maand. Klanten van wie de Daily Roaming Pass nog niet geactiveerd is krijgen twee sms'jes en twee mms'jes per dag, naar België en het bezochte land, zodat zij zonder extra kosten contact kunnen houden met hun dierbaren wanneer zij buiten de EU reizen.

Vergeet in elk geval niet dat je steeds de status van je mobiel verbruik in het buitenland op elk moment kan controleren via de Proximus+ app. Als je buiten de Europese Unie reist, blijf je ook sms-berichten ontvangen die je vertellen wanneer elke mobiele sessie begint.

Reis je binnenkort naar het buitenland? Of het nu binnen of buiten de EU is: je blijft zorgeloos verbonden. Waar je ook gaat.

Bekijk de tarieven op je bestemming

Sophie

Het web en apps, dat zijn m’n grootste passies. Yep, ik hoor ook bij de FOMO-club. Je zal me dus nooit zonder m’n smartphone zien! #friends #family #travels #web #popculture #graphicdesign #art #fun

Andere artikels van Sophie