3 apps, die je als automobilist gewoon moet hebben

Gepubliceerd op 25/09/2019 in Apps

3 apps, die je als automobilist gewoon moet hebben

Ben je vaak onderweg met je bolide? Dan ben je wellicht meer dan eens op zoek naar een benzinestation. Of gewoon naar een plekje om je auto te parkeren. En misschien wil je stilaan op een ecologischer alternatief overstappen? Voor elk probleem waar je tijdens het autorijden al eens mee te maken krijgt, bestaat er een handige app om op je smartphone te downloaden.

Speciaal voor jou hebben we onze 3 favoriete auto-apps verzameld die je vlot op weg helpen en de nodige tijd besparen.

1. Betaal voor je parkeerplaats en elektronische laadsessies met 4411

Het is je vast ook al overkomen: je hebt niet genoeg muntjes bij je om in de parkeermeter te gooien, of ze is weeral eens defect. En misschien heb je gewoon geen zin om een eind te lopen alvorens je een parkeermeter vindt. Zeker als je de buurt niet kent.

Met deze app is dat verleden tijd. Je start en stopt elke parkeersessie op je smartphone. En betaalt dus je effectieve parkeertijd, in plaats van vooraf te gokken hoe lang je gaat parkeren. Het werkt in meer dan 150 Belgische én Nederlandse steden. Buskaartjes kopen gaat bovendien ook.

En heb je al de switch gemaakt naar een elektrische auto? Met 4411 betaal je ook op een handige manier voor je elektrische laadbeurt, bij meer dan 80 laadpalen in België. Open de app en kies de optie ‘e-fuel’. Geef vervolgens het nummer van de laadpaal in en start met het elektrisch opladen van je wagen. Stop nadien de sessie op je smartphone, en klaar is Kees.

Extra-handig is dat je maandelijks één handig betaaloverzicht krijgt, dat je simpelweg kan regelen via je gsm-factuur. Via domiciliëring of een gekoppelde kredietkaart is natuurlijk ook mogelijk.

De app 4411 is gratis te downloaden voor Android en iOS.


2. Vermijd files en werkzaamheden met Flitsmeister

De tijd dat we met papieren wegenkaarten van A naar B reden, is gelukkig al even voorbij. Maar de ene gps is de andere niet. Een goede app houdt bijvoorbeeld rekening met wat er op de weg gebeurt. En past de route aan, wanneer er pakweg verderop een file opduikt.

Precies daarin is Flitsmeister zo’n goede compagnon. En als je toch in een opstopping terechtkomt, weet je precies waarom je stilstaat én hoe lang het nog duurt. De community met meer dan 1,6 miljoen gebruikers is daarbij één van de geheime wapens. Iedereen kan namelijk perfect een afgesloten weg, stilstaand voertuig, ongeval of snelheidscontrole melden.

En misschien nog wel het belangrijkste van al: doordat je weet welke gevaarlijke situaties je onderweg zal tegenkomen, kan je op voorhand je rijgedrag aanpassen. Safety first!

De app Flitsmeister is gratis te downloaden voor Android en iOS.


3. Geef een ongeval of ander incident snel door met Touring Mobilis

Een ongeluk of pechgeval met de wagen kan de beste automobilist overkomen, maar hopelijk niet al te vaak. Het zorgt bovendien meer dan eens voor files en andere problemen op de weg. Het is dus in ieders belang dat zo’n situatie zo snel mogelijk wordt afgehandeld.

Zit je onderweg zelf in de problemen? Zie je een gestrande wagen, ongeval of verloren lading op de autosnelweg? Met de app van Touring Mobilis meld je dit rechtstreeks aan de verkeerscentrale, op eender welk moment van de dag. De hulpdiensten worden daarop zo snel mogelijk ingeschakeld, en andere weggebruikers krijgen de melding te horen op de radio.

De app Touring Mobilis is gratis te downloaden voor Android en iOS.


Ziezo. Met deze apps geraak je een heel eind op weg. En route!

En over de mobiele data moet je je ook al helemaal geen zorgen meer maken. Want met Mobilus XL Unlimited heb je die onbeperkt. Net zoals je belminuten en sms’jes.

Ontdek nu Mobilus XL Unlimited!

Sophie

Het web en apps, dat zijn m’n grootste passies. Yep, ik hoor ook bij de FOMO-club. Je zal me dus nooit zonder m’n smartphone zien! #friends #family #travels #web #popculture #graphicdesign #art #fun

Andere artikels van Sophie

Categorieën