Brexit? De prijs voor bellen, sms’en en surfen blijft dezelfde

Gepubliceerd op 30/01/2020 in Uit eerste hand

Brexit? De prijs voor bellen, sms’en en surfen blijft dezelfde

De Brexit: er werd al jaren binnen én buiten Europa over gesproken. En vaak keerde dezelfde vraag terug: “Blijft het Verenigd Koninkrijk in de EU, of niet?” En vooral niet onbelangrijk: wat zou er gebeuren met roaming, na de Brexit?

Wel, als het over de Brexit en bellen, surfen en sms’en met je smartphone gaat, kunnen we je alvast geruststellen: ook na 31 januari 2020 zal er niets veranderen aan hoeveel je hiervoor betaalt.

Doe dus ook na de Brexit gewoon verder met je smartphone wat je wil, in het Verenigd Koninkrijk en Gibraltar. Wij blijven je belminuten, MB’s en sms’jes aanrekenen, alsof het Verenigd Koninkrijk nog steeds in de EU zit. En dat zowel voor roaming (bellen vanuit het Verenigd Koninkrijk) als internationaal bellen (bellen naar het Verenigd Koninkrijk):

  • Roaming: sinds juni 2017 is je Belgische tariefplan in de hele EU geldig, plus Noorwegen, IJsland en Liechtenstein. Dat is zowel het geval voor bellen, surfen als sms’en. En dat zonder extra kosten, dus. Aan deze landen werden na de Brexit het Verenigd Koninkrijk en Gibraltar toegevoegd.
  • Internationaal bellen: sinds mei 2019 is er maximumprijs van 22,99 eurocent per minuut vanop een vaste of mobiele lijn en 7,26 eurocent per sms (beide inclusief btw), vanuit België naar de EU en Noorwegen, Liechtenstein en IJsland. Ook hier worden het Verenigd Koninkrijk en Gibraltar aan de reeks toegevoegd, na de Brexit.

Om het makkelijk te houden, lees je op onze website en je factuur ‘EU’. Maar eigenlijk mag je dit vanaf de Brexit dus lezen als ‘EU + het Verenigd Koninkrijk, Noorwegen, IJsland, Liechtenstein en Gibraltar’.

Lees meer over roaming in de EU

Erik

Digital en content marketeer. Tuinieren is mijn passie, net als eten. En na het sporten binge ik maar wat graag series of films.

Andere artikels van Erik

Categorieën