Vulpia: nieuwe technologie in woonzorgcentra

Gepubliceerd op 20/02/2018 in Klantenverhalen

Vulpia: nieuwe technologie in woonzorgcentra

“In de woonzorgcentra en assistentiewoningen van Vulpia fungeert digitale TV als het communicatiekanaal voor de residenten”, zegt CEO Luc Van Moerzeke.

Wilt u meer weten over digitale zorg?

White paper  Ontdek alles over e-health

Vulpia biedt zorg op maat in 40 woonzorgcentra en 750 assistentiewoningen. Het bedrijf blijft groeien en zet daarbij sterk in op digitalisering. De kern van het bedrijf is de beleving van de bewoner.

Vertrouwd medium

Voor de vlotte communicatie met de bewoners maakt Vulpia gebruik van digitale TV. Proximus rolt bij Vulpia de nieuwste versie hotel-tv van Samsung uit, voorzien van een uiterst gebruiksvriendelijke afstandsbediening.

“Via het tv-scherm zullen we binnenkort informatie geven over onder meer de maaltijden en de activiteiten. Papieren menu’s en kalenders zijn vaak snel achterhaald. Via de tv-kanalen is iedereen altijd meteen op de hoogte. Dankzij het centrale beheer van de TV-omgeving verhogen we de efficiëntie.”

Kort op de bal

De digitalisering zorgt ervoor dat Vulpia sneller kan schakelen. “We bevragen de bewoners regelmatig, zodat we onder meer de zorgverstrekking, de keuken en de activiteitenkalender kunnen bijsturen. De resultaten worden onmiddellijk verwerkt en gecommuniceerd via de TV. Belangrijk is tot slot dat de familie van de bewoners betrokken blijft bij de leefwereld van hun ouders en grootouders. “Dat gebeurt onder meer via de website en de app MyVulpia die we momenteel ontwikkelen”, legt Luc uit.

One

One is het ICT-vakblad van Proximus voor CIO’s en ICT-professionals van grote en middelgrote ondernemingen. 

Andere artikels van One