Universitaire Stichting verwent academici met oneindige data

Gepubliceerd op 30/12/2016 in Klantenverhalen

Universitaire Stichting verwent academici met oneindige data

De Universitaire Stichting in hartje Brussel is al bijna een eeuw de ontmoetingsplaats bij uitstek voor academici van heel het land en verder. Tot voor kort was de stichting echter niet echt mee met zijn tijd op technologisch vlak. Gelukkig bood Proximus nieuwe perspectieven.

Met zijn prestigieuze club, zijn restaurant, zijn vergaderzalen en zelfs zijn hotel is de Universitaire Stichting een echte trekpleister voor academici uit binnen- en
buitenland. Maar de vergaderingen liepen er de laatste jaren
allesbehalve vlot. “Ik geef het eerlijk toe, we hebben hier jarenlang met een verbinding van amper 4 MB moeten werken”, grinnikt IT-beheerder Mohammed Jelloul. “Dat volstond lang niet meer voor de academici van vandaag, die voortdurend met collega’s van over de hele wereld informatie uitwisselen via videoconferenties en instant messaging. We hebben onze bandbreedte na verloop van tijd opgetrokken tot 10 MB, maar dat was uiteraard nog lang niet voldoende. Het zorgde voor klachten en veel tijdsverlies.” 

Op aanraden van zijn Proximus-accountmanager stapte Mohammed over op Internet Pro+. “We hebben nu twee Internet Pro+ verbindingen met hoog debiet, één voor onze bezoekers en één voor onze interne medewerkers. Daardoor kunnen onze gasten en wijzelf nu probleemloos en zonder onderbrekingen streamen, bestanden en presentaties uitwisselen in real time … kortom ons opnieuw op onze kerntaak concentreren.” “En de installatie? Die maakte gebruik van de bestaande infrastructuur en verliep dan ook razendsnel. In amper 20 minuten was het klusje geklaard. En dat is dan nog inclusief het koffietje dat ik de heren heb aangeboden!” (lacht)

Voel u vrij om onze internet Pro en Pro+ pagina te lezen voor meer informatie

Perspectief

Magazine en online blog voor bedrijfsleiders van kmo’s vol nieuwe inzichten voor een frisse blik op hun onderneming.

Doorblader, lees, het laatste magazine!

Andere artikels van Perspectief