×
×

Universitaire Stichting verwent academici met oneindige data

door Perspective magazineIn de praktijk30/12/2016

Universitaire Stichting verwent academici met oneindige data
De Universitaire Stichting in hartje Brussel is al bijna een eeuw de ontmoetingsplaats bij uitstek voor academici van heel het land en verder. Tot voor kort was de stichting echter niet echt mee met zijn tijd op technologisch vlak. Gelukkig bood Proximus nieuwe perspectieven.

Met zijn prestigieuze club, zijn restaurant, zijn vergaderzalen en zelfs zijn hotel is de Universitaire Stichting een echte trekpleister voor academici uit binnen- en
buitenland. Maar de vergaderingen liepen er de laatste jaren
allesbehalve vlot. “Ik geef het eerlijk toe, we hebben hier jarenlang met een verbinding van amper 4 MB moeten werken”, grinnikt IT-beheerder Mohammed Jelloul. “Dat volstond lang niet meer voor de academici van vandaag, die voortdurend met collega’s van over de hele wereld informatie uitwisselen via videoconferenties en instant messaging. We hebben onze bandbreedte na verloop van tijd opgetrokken tot 10 MB, maar dat was uiteraard nog lang niet voldoende. Het zorgde voor klachten en veel tijdsverlies.” 

Op aanraden van zijn Proximus-accountmanager stapte Mohammed over op Internet Pro+. “We hebben nu twee Internet Pro+ verbindingen met hoog debiet, één voor onze bezoekers en één voor onze interne medewerkers. Daardoor kunnen onze gasten en wijzelf nu probleemloos en zonder onderbrekingen streamen, bestanden en presentaties uitwisselen in real time … kortom ons opnieuw op onze kerntaak concentreren.” “En de installatie? Die maakte gebruik van de bestaande infrastructuur en verliep dan ook razendsnel. In amper 20 minuten was het klusje geklaard. En dat is dan nog inclusief het koffietje dat ik de heren heb aangeboden!” (lacht)

Meer nieuws over:

  • case
  • Internet

Geef je mening over dit news

Wil je je mening delen of een commentaar posten?

Log je in via facebook.

Nieuws filtering op :

Ander nieuws

Contacteer ons

Onze medewerkers staan klaar om u te helpen!

Contacteer ons