Terug naar de stad van de toekomst

Gepubliceerd op 20/02/2018 in Nieuws

Terug naar de stad van de toekomst

Het dertiende ‘Salon des Mandataires’ opende op 8 februari zijn deuren in Marche-en-Famenne. Een onmisbare afspraak waar het lokale Waalse leven en de geconnecteerde en duurzame ‘Smart Cities’ samenkwamen.

“Een echte traditie”, vertelde Valérie De Bue, Waals minister van Lokale Overheden, Huisvesting en Sportinfrastructuur. Het Salon des Mandataires gaat met zijn tijd en de huidige uitdagingen mee door een antwoord te geven op de vraag: Hoe kunnen we de belangen van de burger nog beter dienen? Dat is namelijk nog steeds de ambitie van Proximus.

De stand als ambassade

Zonder aarzelen tekende Proximus alweer present op het Salon des Mandataires. Zodra bezoekers de tentoonstellingshal binnenwandelden, zagen ze de ruime stand ... waarop geen enkel product of reclamescherm te zien was. Dé vedette was de DeLorean, een fictieauto en tegelijk teletijdmachine uit de periode van de bioscooptrilogie ‘Back to the Future’. “Onze stand belichaamde als geen ander onze filosofie van luisteren en geavanceerde technologieën. Onze Proximus-ambassadeurs konden op die manier de motor laten zien die we belichamen voor een openbare sector op weg naar Smart Cities”, aldus Tamana Bostan, marketingverantwoordelijke voor de openbare sector bij Proximus.

Wanneer Smart City rijmt met Smart Belgium

Een beter beheer van gebouwen en verkeer, automatisch parkingbeheer, mobiele oplossingen voor burgers ... Aan voorbeelden geen gebrek. “Vandaag levert Proximus de knowhow en vooral de integratie van oplossingen voor duurzamere steden. De veralgemening naar het nationale niveau zit op de goede weg. Samen met mijn team zijn wij de ambassadeurs die ten dienste staan van intelligente steden. Elk van die steden heeft prioriteiten en probeert wellicht een unieke Smart City te worden. Maar ik denk dat we onze pijlen moeten richten op een ‘Smart Belgium’. En daar zijn we klaar voor”, aldus een enthousiaste Alexander Bosmans, Head of Sales Public Sector.

Wallonië in zakformaat

Proximus belichtte er ook zijn partnerschap met de Luikse start-up ‘Letsgocity’, met een demonstratie van diens innovatieve nieuwe app voor lokale diensten: Wallonie en poche. “Die oplossing centraliseert alle lokale diensten in een enkele app. Zo hoeft u niet langer te zoeken om de vuilniskalender, de dienstregeling van de treinen of de laatste nieuwtjes uit de buurt te raadplegen. Alles gebeurt automatisch dankzij geolokalisatie”, legt Pierre Labalue, stichter van Letsgocity uit. Sterker nog: op basis van IoT-sensoren en het Lora-netwerk presenteerde de app een plan van het salon, waarop de drukte in de verschillende zones in realtime werd weergegeven.

Voor de burger gaat digitalisering hand in hand met tastbare toegevoegde waarden.  

Renaud Tilmans, Chief Customer Operations Officer – Proximus.

Het evenement gemist? Bekijk dan de aftermovie

Proximus team

Proximus houdt u op de hoogte van de laatste nieuwtjes en trends voor ICT-professionals

Andere artikels van Proximus team