Nieuwe perspectieven voor Jean-François Sidler, ceo van Stûv

Gepubliceerd op 02/01/2017 in Inspireren

Nieuwe perspectieven voor Jean-François Sidler, ceo van Stûv

De Belgische kachels en haarden van Stûv zijn een begrip in binnen en buitenland omwille van hun innovaties. Maar CEO Jean-François Sidler hecht minstens evenveel belang aan menselijke waarden. Wij vroegen hem door wat hij zich laat inspireren.

Red Lions

Ik speel hockey en kijk op naar de Belgische Red Lions. Acht jaar geleden hebben zij aangekondigd dat ze voor een medaille gingen op de Spelen in Rio. Met een duidelijk stappenplan met tussentijdse mijlpalen hebben ze die enorme ambitie daadwerkelijk waargemaakt. Als zij dat kunnen, dan moeten bedrijven dat zeker kunnen.

Het genie van Tesla

De wil van Tesla om de wereld te veranderen maakt indruk op mij. Ik vind het bovendien knap hoe ze hun product gepositioneerd hebben. De ontwikkeling en productie van hun technologie kost handenvol geld, dus hebben ze van bij de start voor een extreem luxueus design en comfort gezorgd. Zo komen ze tegemoet aan het publiek dat zich een Tesla kan veroorloven. 

Het oog op morgen

De Franse documentaire ‘Demain’ weigert mee te doen aan het alomtegenwoordige negativisme rond de opwarming van de aarde. De film zoomt eerder in op pioniers met concrete initiatieven om het roer om te gooien. Mensen én bedrijven wachten vaak al te lang tot politici in hun plaats beslissen. Je bent veel beter af als je je lot in eigen handen neemt. En de wereld ook.

Perspectief

Magazine en online blog voor bedrijfsleiders van kmo’s vol nieuwe inzichten voor een frisse blik op hun onderneming.

Doorblader, lees, het laatste magazine!

Andere artikels van Perspectief